Noordster wint eerste thuiswedstrijd verdiend van Stadspark

Foto Marinus van Meggelen

Geplaatst: maandag 14 oktober 2019 om 13:05 | Views: 5022

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Noordster op het programma. De vorige tegen VKW werd namelijk afgelast en dus was de wedstrijd tegen Stadspark de eerste. Door een goede en effectieve eerste zestig minuten werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt: 4-2.

Foto Marinus van Meggelen

In het eerste kwartier waren aan beide kanten wat mogelijkheiden. Stadspark kreeg vanuit een rommelige situatie een schietkans, maar de bal vloog hoog over. Daarna was het Noordster. Eerst leek Stadspark een eigen goal te maken, maar de bal rolde net voorlangs. Uit de daaruit volgende corner kopte Rick Lange voorlangs. Ook Michael Lap wist niet veel later vanuit een weggekopte corner een hard schot te produceren, maar ook dit miste precisie. Na zo’n twintig minuten werd Ryan Erents in de zestien gevloerd, maar de scheidsrechter vergat een penalty te geven. Halverwege de eerste helft kwam Noordster verdiend op voorsprong. Michael Lap gaf de bal aan Kees Dun mee, die op zijn beurt de bal breed legde op Ronald Paans. De nummer 16 van Noordster bleef koelbloedig: 1-0. Zo’n tien minuten later verdubbelden de Pekelders de score door rustig en slim een kans uit te spelen. Frank Davids en Kees Dun lagen hierbij aan de basis, waarbij Michael Lap het eindstation was: 2-0. Aan het eind van de tweede helft slopen er wat foutjes in aan de kant van Noordster waardoor de roodwitten wat meer onder druk kwamen te staan, maar grote kansen bleven uit.

Na zo’n kwartier in de tweede helft te hebben gevoetbald was het Ronald Paans die voor de derde treffer van de middag zorgde. Vanuit een kansloosgeachte positie probeerde hij toch te schieten, middels de knie van de tegenstander werd de keeper op het verkeerde been gezet en verdween het leer toch tegen de touwen: 3-0. Niet veel later gaf de scheidsrechter als nog een penalty voor Noordster. Maarten Koetje werd onreglementair gevloerd en Kees Dun wist het buitenkansje te benutten: 4-0. Daarna was de felheid er bij Noordster duidelijk af. Twee simpele goals en de 4-0 versprong veranderde in 4-2. Daarna bleef Stadspark aandringen, maar de grootste kans was voor de Pekelders. Kees Dun produceerde echter een rolletje, waardoor 4-2 toch de eindstand was.

Al met al een dik verdiende overwinning, waarbij de verdediging met name in het eerste uur goed stond en waarbij vooral de eerste twee goals keurig waren uitgespeeld. Door de driepunter komt Noordster op vier punten uit drie wedstrijden. Volgende week gaan de mannen van Gerard Wiekens op bezoek bij FVC in de jacht om dit puntenaantal verder op te voeren!

Foto Marinus van Meggelen

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

92hk0fjh34dlvcjqehc0glvk63