Autobezitters vaak onnodig duur verzekerd

Geplaatst: vrijdag 13 september 2019 om 15:50 | Views: 4489

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - De meeste autobezitters zijn onnodig duur verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van een vergelijkingswebsite. Deze mensen zitten al jaren bij dezelfde verzekeraar, terwijl ze goedkoper uit zijn als ze overstappen naar een andere aanbieder. Ondanks het feit dat de hoogte van de premie deels afhankelijk is van externe factoren, hebben we wel degelijk invloed op de premie die we betalen.

Nederlanders verdiepen zich te weinig in de autoverzekering
Uit onderzoek blijkt dat er ontzettend veel factoren zijn die invloed hebben op de hoogte van de premie van de autoverzekering. Denk hierbij aan de woonplaats en leeftijd van de verzekerde, maar ook welke auto deze heeft en hoeveel kilometer hij of zij per jaar rijdt. Ruim 70 procent van de verzekerden geeft, als zij een nieuwe auto aanschaffen, het nieuwe kenteken door aan zijn of haar verzekeraar zonder uit te zoeken of het misschien ergens anders goedkoper is. Ook als mensen verhuizen, blijven deze vaak bij dezelfde verzekeraar. Bij 72 procent van de ondervraagden is dit het geval. Zonde, want ook de woonplaats en zelfs de postcode, heeft invloed op de premie. Verhuizen heeft dus hoe dan ook invloed op de premie. Grote kans dat er op zo’n moment flink te besparen valt. Ongeveer 54 procent van de respondenten zegt nooit te onderzoeken of er een goedkopere autoverzekering is.

Groningers betalen het minst voor hun autoverzekering
Inwoners van Pekela en de rest van Groningen hebben mazzel. Deze provincie is namelijk het goedkoopste uit als het om de autoverzekering gaat. Autobezitters betalen hier gemiddeld 62 euro voor hun autoverzekering. Rotterdammers moeten het diepst in de buidel tasten om de autoverzekering te betalen. Zij betalen maar liefst 105 euro aan premie. Groningen vormt, samen met Friesland en Drenthe, al jaren de top 3 als het om goedkope autoverzekeringen gaat. Het is in deze provincies rustiger op de weg, waardoor de kans op schade kleiner is. En dat is terug te zien in de premie.

Besparen op de autoverzekering
Ondanks het feit dat Groningers het minst voor hun autoverzekering betalen, kan er alsnog flink bespaard worden op de autoverzekering. Allereerst is het belangrijk om naar de dekking van de autoverzekering te kijken. Ongeveer 40 procent van de Nederlanders blijkt oververzekerd te zijn, waardoor ze iedere maand te veel betalen. Een allriskverzekering is vaak alleen interessant voor mensen met een auto die jonger dan vijf jaar is. De hoge premie van een allriskverzekering weegt namelijk niet op tegen de uitkering van de verzekeraar bij schade. Daarnaast is het voordeliger om de premie een keer in het jaar te betalen in plaats van maandelijks termijnen. Hiermee is de klant ongeveer 6 procent goedkoper uit. Ook is het, om terugval in schadevrije jaren te voorkomen, verstandig om kleine reparaties zelf te betalen. Het geslacht heeft overigens geen invloed op de premie.

Elk jaar de autoverzekering vergelijken
De belangrijkste bespaartip is dus om jaarlijks aan autoverzekering vergelijken te doen. Na een verandering, denk hierbij aan een verhuizing of de aanschaf van een nieuwe auto, is de kans groot dat men bij een andere verzekeraar goedkoper uit is. Als de klant zijn of haar gegevens invult op een vergelijkingswebsite, ziet deze meteen welke aanbieder het goedkoopste is. Binnen een paar minuten is de overstap rond. En dat scheelt op jaarbasis soms honderden euro’s. Makkelijk verdiend.

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

28t8s21f2hod1fgdnt75e2imd2