Broers Bulthuis presteren goed op grote judotoernooien

Kylian Bulthuis 2e van rechts

Geplaatst: dinsdag 25 juni 2019 om 20:30 | Views: 4994

PEKELA - Afgelopen vrijdag vloog Kylian met een aantal clubgenoten van RTC Heerenveen naar Hongarije waar hij zondag in actie moest komen op de Junior European Judo Cup. Hij won er de bronzen medaille.

Links Edwin Steringa, de trainer en coach van de -21 en rechts Bas Meerveld. Hij is trainer/coach van de -18. Kylian in het midden

Kylian was de eerste ronde vrijgeloot en moest in de tweede ronde tegen Jaro Vezjak uit Slovenië. Deze werd in 10 seconden in het voordeel van Kylian beslist met een ippon (=vol punt). Vervolgens kwam hij Yevhen Vehera uit Ukraïne tegen. De tegenstander kwam niet tot acties bij Kylian wat de Ukraïner twee straffen opleverde voor passiviteit, maar met nog iets meer dan één minuut op de klok won Kylian ook deze partij met een mooie ippon. Hiermee was hij poulewinnaar en plaatste zich voor de halve finale en kwam daar de lastige Peter Arvai tegen. Na wat vreemde acties van de scheidsrechter verloor Kylian helaas deze partij en was de finale verkeken, wel werd er nog gevochten om brons. Dit was tegen de Oostenrijker Niko Herzog. Binnen één minuut wist Kylian zijn tegenstander op de rug te gooien en hiervoor kreeg Kylian een ippon toegekend door de scheidsrechter, maar werd door de overige juryleden afgekeurd. Nog geen minuut later besliste Kylian alsnog de wedstrijd met een duidelijke ippon met een mooie bronzen medaille tot gevolg.

De komende tijd staat nog in het teken van wedstrijden voor het kwalificatietraject voor EK en WK -21. Hiervoor moet Kylian nog deelnemen aan een ECC in Sarajevo/Bosnië op 7 juli a.s. en misschien Berlijn. Deze laatste is een selectiewedstrijd, waarvoor je geselecteerd moet worden door de JudoBond Nederland (JBN). De EK -21 wordt gehouden in Vantaa/Finland (half september) en de WK in Marrakech/Marocco (half oktober).

Broer Silvan heeft ondanks de zeer goede prestaties op de meetmomenten, waar hij overal een podiumplaats behaalde, helaas op de ECC’s niet kunnen laten zien wat hij waard is en heeft daardoor jammer genoeg geen eindtoernooi gekregen. Gelukkig heeft hij volgend jaar als laatstejaars -18 nog wel kans op een EK, maar moet daarvoor wel eerst weer het kwalificatietraject doorlopen. Dit begint in november met een wedstrijd in Den Haag.

Wel heeft Silvan begin juni nog deelgenomen aan een groot internationaal judotoernooi in Venray. Hier kwam hij uit in zijn nieuwe gewichtsklasse, de -90 kg. Door in de voorrondes te winnen van Zackarya Jamaigne uit België en van Benjamin Jenner uit Frankrijk, kwam hij in de finale de 1 jaar oudere Nederlander Lars Vissers tegen. Helaas werd deze wedstrijd verloren, maar kreeg toch een mooie zilveren medaille omgehangen.

Silvan links op de foto met een tweede plaats

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

dnm5e18taft0noe57qd6s5bkq1