Rode kaart en oorkonde voor Tonny Walters

Geplaatst: donderdag 30 mei 2019 om 19:35 | Views: 6105

NIEUWE PEKELA - De afgelopen week werd in de media uitgebreid aandacht geschonken aan de afscheidswedstrijd van scheidsrechter Tonny Walters uit Nieuwe Pekela. Hij wordt binnenkort 60 jaar en heeft besloten om na ruim dertig jaar de fluit aan de wilgen te hangen. Dinsdagavond was het dan zover, de vriendschappelijke wedstrijd tussen PJC en Damacota, die beide op hetzelfde complex in Nieuwe Pekela spelen. Met Tonny Walters als scheidsrechter en zijn zoon Kevin als keeper bij PJC.

In zijn jonge jaren was Tonny keeper bij beide verenigingen. Het was heerlijk voetbalweer. Leden en donateurs van de scheidsrechtervereniging Oldambt en Veenkoloniën, waarvan Tonny lid is, waren massaal naar het sportpark aan de Rondweg gekomen om hun collega voor het laatst in actie te zien.

Beide teams deden 2 x 30 minuten lang hun best om te scoren maar het bleef bij 0-0. Halverwege de tweede helft toonde zoon Kevin zijn vader Tonny de rode kaart. Hij mocht vertrekken, zijn plaats werd overgenomen door de jonge Bart Heikens, ook uit Nieuwe Pekela. Met een brede lach en onder een groot applaus verliet Tonny het veld. Dat was afgelopen zaterdag in Zuidhorn, waar hij voor laatst voor de KNVB floot, ook al het geval.

Na afloop in de kantine van PJC werd Tonny door diverse mensen toegesproken en gehuldigd. Willem Molema, erevoorzitter van Oldambt en Veenkoloniën, hield een mooie speech over het leven van Tonny en zijn loopbaan als scheidsrechter; regelmatig kwam scheidsrechter Walters voor in krantenverslagen, meestal positief. Als klapstuk van de avond kreeg Tonny Walters uit handen van Bram Vazel een certificaat overhandigd met als tekst “Scheidsrechter van Verdienste van de KNVB”, omdat hij meer dan 30 jaar onafgebroken voor de KNVB heeft gefloten. Een mooi eerbetoon voor een aimabele persoonlijkheid.