Noordster JO15-1 Kampioen

Geplaatst: dinsdag 21 mei 2019 om 16:35 | Views: 8401

Auteur: Freddie Koerts

OUDE PEKELA - Het was al een tijdje dringen aan de top. Actief, Harkstede en Noordster hadden nog alle kansen. Nadat Actief reeds was uitgespeeld en op nummer 1 stond, moest Noordster nog in de strijd tegen Harkstede. In de eerste ontmoeting werden de punten verdeeld met een uitslag van 2-2. Even winnen was dus niet gegarandeerd. De sterren in het rood wit wisten dus wat ze moesten doen. Winnen, en dan ook nog met 2 doelpunten verschil.

De week voorafgaand wordt er zeer fanatiek getraind. Aanvalsvormen worden nog goed doorgenomen en in de koppies geprint. Ondertussen zijn de spelers bezig met de nodige promotie van de kampioenskraker. Er worden posters op scholen, kantines, etc gehangen en op Facebook wordt de wedstrijd bekend gemaakt met schitterende reclame filmpjes.

Dan is het zaterdag middag 14:30 uur. De Noordster spelers zijn tot in de toppen van hun vingers gemotiveerd. Vanaf het eerste fluitsignaal wordt er opportunistisch gespeeld. Noordster speelt alleen maar op de helft van de tegenstander en creëert de kansen. In de 12e minuut is het raak, Libaan scoort de 1-0. De druk is een beetje van de ketel en Noordster blijft dominant spelen. Toch wordt het harde werken niet meteen beloond en gaan we met de 1-0 stand rusten.

In de kleedkamer heerst een bepaalde rust, gemengd met spanning. Er wordt benadrukt dat er veel publiek langs de kant staan en dat we ook voor hun moeten winnen.

Noordster start het tweede bedrijf zoals het eerste is geëindigd. Veel druk vooruit en kansen creëren. In de 45e minuut krijgt Noordster een vrije trap. Met een mooie boogbal schiet Jesse Drenth de bal onder de lat en langs de touwen. 2-0 staat op het scorebord. Noordster krijgt nu meer ruimte om te voetballen doordat Harkstede toch nog voor de aansluiting gaat. Met deze ruimte wordt goed op het middenveld gecombineerd en hierdoor komen de buitenspelers vrij. Libaan maakt van deze ruimte gebruik en met een schitterende voorzet krijgt hij de bal goed voor het doel, waar Wasim in de 58e minuut de 3-0 scoort. Harkstede heeft al aangegeven dat ze niets willen weg geven en blijft er voor gaan. In de 62e minuut verslappen we iets op het middenveld en kan Harkstede met een uitbraak de 3-1 scoren. Even later komt er nog een hachelijk moment waar onze keeper Sander 1 tegen 1 met de spits van Harkstede komt. Sander weet de bal te keren en de winst te behouden. Dan fluit de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd.

Het feest kan beginnen. Noordster JO15-1 is Kampioen en dat zal iedereen weten. Rookfakkels en vuurwerk wordt afgestoken en iedereen is uitzinnig van vreugde. Alle spanning werdt omgezet is juichen. Het publiek wordt door het team bedankt met een groot applaus.

We zijn trots op dit team en kijken dan ook terug op een zeer geslaagd seizoen.