Noordster verliest derby tegen WVV met minimaal verschil

Geplaatst: maandag 1 april 2019 om 16:15 | Views: 4306

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de derby van Oost-Groningen op het programma. In Winschoten werd de eerste editie van deze competitie al gespeeld. Destijds verloor Noordster met 1-0, maar zoals bekend werd de wedstrijd ongeldig verklaard. De editie in Oude Pekela is dus de eerste geldige wedstrijd van dit seizoen, maar ook dit keer verloren de Pekelders met een minimaal verschil: 1-2.

De wedstrijd begon direct spectaculair. Binnen vijf minuten had zowel Noordster als WVV al een corner verdiend en beide hadden een grote kans gehad. De Winschoters misten één-op-één met keeper Damy Sinot en al liggend op de grond bracht laatstgenoemde redding. Kort daarna leek Kees Dun door Ronald Paans de bal over de keeper heen te kunnen stiften, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Even later stopte Damy Sinot (niet voor het laatste deze middag) een inzet en zodoende was duidelijk dat de wedstrijd was begonnen. Daarna bleef het over en weer gaan, waarbij WVV in de omschakeling dreigender was. Toch was het Ronald Paans namens Noordster die een grote kans kreeg. Zijn kopbal werd echter van de doellijn gehaald. Tien minuten voor rust was het wederom de nummer 4 van Noordster die de score had moeten openen, maar het plan om de bal van dichtbij hard op doel te schieten werd een stuiterende bal gevangen door de keeper. Ook Kees Dun had de openingstreffer kunnen maken, maar de aanvoerder schoot hard en ver naast. Het beeld van de eerste helft was dan ook dat WVV wat makkelijker voetbalde, snel in de omschakeling was en daardoor dreigender, maar dat de Pekelders, ondanks de mogelijkheden voor WVV aan het begin van de wedstrijd, de meeste kansen kregen.

In de tweede helft namen de Winschoters het heft in eigen hand en waren ze de bovenliggende partij. WVV combineerde er wat makkelijker op los en de slag werd door hen met name op het middenveld gewonnen. Noordster werd daardoor veelal teruggedrongen op hun eigen helft. In de zestigste minuut kwam WVV dan ook terecht op voorsprong. Hoewel Noordster een corner had, was de afvallende bal voor WVV en in de counter kon Damy Sinot niet voorkomen dat er werd gescoord: 0-1. Het spelbeeld veranderde daarna niet. Wat Noordster de eerste helft nog wel lukte, was in de tweede helft verdwenen. Kansen werden moeilijk gecreëerd en de Pekelders leken niet bij machte om de gelijkmaker te maken. Martijn Drent kon zodoende vlak voor tijd eenvoudig de 0-2 binnen tikken vanuit een vrije trap. De wedstrijd leek te zijn beslist, maar Kees Dun scoorde vlak daarna vanuit een vrije trap de mooiste treffer van de middag. Via de onderkant van de lat knalde de bal binnen: 1-2. Deze treffer viel echter al in blessuretijd en dus bleek dit ook de eindstand te zijn.

Gezien de hele wedstrijd was dit eigenlijk precies de stand die paste bij deze pot. Noordster had de kansen en verdiende zeker een doelpunt, terwijl de Winschoters de overwinning verdienden. Al met al dus een terechte eindstand, iets waar Noordster alleen niets mee opschiet. Gelukkig verloor de concurrentie ook, waardoor dat gat niet groter is geworden. Volgende week liggen er wellicht mogelijkheden om dit gat te verkleinen of te overbruggen wanneer de Pekelders op bezoek gaan bij Nieuw Buinen!