Noordster neemt punt mee uit Friesland

Geplaatst: maandag 18 maart 2019 om 14:50 | Views: 2932

PEKELA - Zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de amateurs van Heerenveen op het programma. Op kunstgras en op een troosteloos bijveld werd de pot gespeeld. Al vrij snel was duidelijk dat de wind van grote invloed zal zijn deze middag en dit bleek ook het geval.

In de eerste helft had Heerenveen de wind mee en mede daardoor waren ze wat dreigender, maar door de invloeden van moeder natuur was goed voetbal gewoon nauwelijks mogelijk. De thuisploeg kon bij een aantal scrimmages voor de goal het leer niet tegen de touwen werken. Daarentegen hadden de Pekelders een paar mogelijkheden beter kunnen uitspelen. Gescoord werd er in de eerste helft dan ook niet.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: Noordster had de wind mee. Dit voetbalde toch wat makkelijker. Alhoewel ook nu de wind er soms voor zorgde dat ballen over zijlijnen vlogen en vrije trappen niet op normale wijze konden worden genomen. Voor de wedstrijd was zelfs met de scheidsrechter afgesproken dat bij een vrije trap de bal door een teamgenoot met de voet mocht worden stilgehouden, zodat de bal niet weg zou rollen als men de vrije trap wilde nemen. Met andere woorden: er stond een enorme wind. Desondanks ging de wedstrijd gewoon door en Heerenveen kreeg een veel te makkelijk gegeven strafschop. Damy Sinot liet echter andermaal zien dat hij een strafschoppenspecialist is en stopte de inzet. Daarna was Casper Boneschansker de eerste die geen moeite met de wind leek te hebben. Hij schoot een afstandspegel van dertig meter bovenin de kruising: 0-1. Noordster leek daarna beter in de wedstrijd te komen en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar juist op dat moment wisten de Friezen de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1. Iets wat toevallig, maar op prachtige wijze leek Ryan Erents vanaf veertig meter Noordster alsnog aan de overwinning te helpen, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook Jordi Sanders was dichtbij een treffer, maar ook hij wist het ijzer te raken. Aan de andere kant kwamen de Friezen er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar door een uitstekend keepende Damy Sinot kon ook Heerenveen de overwinning niet over de streep trekken.

Al met al was het een wedstrijd die door het weer alle kanten op kon vallen. Uiteindelijk zullen beide ploegen wel kunnen leven met een punt en tegelijkertijd het gevoel hebben dat er meer in had gezeten, want gezien de kansen aan het eind van de wedstrijd had Noordster of Heerenveen er ook nog met de overwinning vandoor kunnen gaan. Hoe dan ook nemen de Pekelders een punt mee uit Friesland, hetgeen om mooie opsteker is gezien de resultaten van de laatste weken. Hopelijk kunnen de mannen van Gerard Wiekens volgende week in de thuiswedstrijd tegen FVC wederom voor de punten gaan meespelen!