Noordster neemt punt mee uit Friesland

Geplaatst: maandag 18 maart 2019 om 14:50 | Views: 1252

PEKELA - Zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de amateurs van Heerenveen op het programma. Op kunstgras en op een troosteloos bijveld werd de pot gespeeld. Al vrij snel was duidelijk dat de wind van grote invloed zal zijn deze middag en dit bleek ook het geval.

In de eerste helft had Heerenveen de wind mee en mede daardoor waren ze wat dreigender, maar door de invloeden van moeder natuur was goed voetbal gewoon nauwelijks mogelijk. De thuisploeg kon bij een aantal scrimmages voor de goal het leer niet tegen de touwen werken. Daarentegen hadden de Pekelders een paar mogelijkheden beter kunnen uitspelen. Gescoord werd er in de eerste helft dan ook niet.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: Noordster had de wind mee. Dit voetbalde toch wat makkelijker. Alhoewel ook nu de wind er soms voor zorgde dat ballen over zijlijnen vlogen en vrije trappen niet op normale wijze konden worden genomen. Voor de wedstrijd was zelfs met de scheidsrechter afgesproken dat bij een vrije trap de bal door een teamgenoot met de voet mocht worden stilgehouden, zodat de bal niet weg zou rollen als men de vrije trap wilde nemen. Met andere woorden: er stond een enorme wind. Desondanks ging de wedstrijd gewoon door en Heerenveen kreeg een veel te makkelijk gegeven strafschop. Damy Sinot liet echter andermaal zien dat hij een strafschoppenspecialist is en stopte de inzet. Daarna was Casper Boneschansker de eerste die geen moeite met de wind leek te hebben. Hij schoot een afstandspegel van dertig meter bovenin de kruising: 0-1. Noordster leek daarna beter in de wedstrijd te komen en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar juist op dat moment wisten de Friezen de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1. Iets wat toevallig, maar op prachtige wijze leek Ryan Erents vanaf veertig meter Noordster alsnog aan de overwinning te helpen, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook Jordi Sanders was dichtbij een treffer, maar ook hij wist het ijzer te raken. Aan de andere kant kwamen de Friezen er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar door een uitstekend keepende Damy Sinot kon ook Heerenveen de overwinning niet over de streep trekken.

Al met al was het een wedstrijd die door het weer alle kanten op kon vallen. Uiteindelijk zullen beide ploegen wel kunnen leven met een punt en tegelijkertijd het gevoel hebben dat er meer in had gezeten, want gezien de kansen aan het eind van de wedstrijd had Noordster of Heerenveen er ook nog met de overwinning vandoor kunnen gaan. Hoe dan ook nemen de Pekelders een punt mee uit Friesland, hetgeen om mooie opsteker is gezien de resultaten van de laatste weken. Hopelijk kunnen de mannen van Gerard Wiekens volgende week in de thuiswedstrijd tegen FVC wederom voor de punten gaan meespelen!

Eerder verschenen:

Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Tweede Paasdag: Zangdienst in Baptisten kerk Nieuwe Pekela
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Scouting Pekela verkoopt 6000 scharreleieren in Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qasero0067m9trh2rftieuef46