Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp

Geplaatst: zaterdag 9 februari 2019 om 19:05 | Views: 2249

PEKELA - Uitdeelpunt Eerst Hulp start in maart weer met de Makkelijke Moestuinen en looft daarbij net als vorig jaar 3 geldprijzen uit. Lijkt het je leuk om groente uit eigen tuintje te eten? En wil je proberen eigen groente te kweken? Geef je dan op, of doe het samen met een aantal buurtbewoners, of een groep kinderen. Of doe gezamenlijk met je club mee en probeer zo geld te winnen voor je clubactiviteit.

Wie wint: € 75, of € 50,-- of € 25,--
In Nederland zijn al tienduizenden enthousiastelingen aan de slag gegaan met een Makkelijke Moestuin. Vorig jaar hebben er diverse mensen en groepen meegedaan aan de wedstrijd Makkelijke Moestuin. Vorig jaar heeft een inwoonster van Pekela de eerste prijs gewonnen en gaf zij aan dat de geld prijs mede gebruikt zou gaan worden voor het aanschaffen van een kweekkas in de tuin. Wij hopen uiteraard dat zij dit jaar ook weer mee doet. Want of je nu jong of oud bent, nog nooit een plantje hebt aangeraakt of juist al heel ervaren bent, superfit of in een rolstoel zit, een druk leven hebt of juist zeeën van vrije tijd; een Makkelijke Moestuin gaat je lukken. Er zijn verhalen van enthousiaste mensen, die eerst nog geen kamerplant in leven konden houden en die al na een paar maanden uit hun eigen tuin eten. Ervaringen van kinderen die voor het eerst groentjes gaan eten omdat zij samen met hun ouders groenten kweken. Ouderen die moesten stoppen met hun gewone moestuin vertellen dat ze nu weer vol plezier aan het kweken zijn.

Wat heb jer er voor nodig om mee te kunnen doen?
1 bak van 120 x 120 cm en enthousiasme. Of jou eigen manier en enthousiasme wat jij met moes tuinieren wil, dit kan ook in potten op het balkon. Voor een kind (tot een jaar of 12) ga je uit van een kleinere bak van bijvoorbeeld 90 x 90 cm. Dan kunnen ze zelf aan de slag en kunnen overal goed bij. Deze Moestuin bak kan je zelfs in de voortuin van een seniorenwoning plaatsen, als hij maar in de zon staat. Wilt u hier hulp bij ? laat dit ons weten, wij gaan op zoek naar iemand die u wil helpen. Ook scholen kunnen meedoen, zij kunnen zich ook aanmelden.

Als je je opgeeft krijg je starters informatie en de richtlijnen waar je voor de wedstrijd aan moet voldoen. Verder kun je informatie volgen en delen op de facebooksite van Uitdeelpunt Eerste Hulp. Wil je wel meedoen met het geven van tips op de facebook site maar niet met de wedstrijd meedoen, je bent van harte welkom. Hoe en wat laten we je verder weten als je jouw/jullie naam, aders of e-mail doorgeeft. Ga jij ook dit jaar aan de slag met een Makkelijke Moestuin, laat het ons dan weten? Je kunt je opgeven bij e-mail: jannieorsel1@hotmail.nl of bellen met 0611182588

Eerder verschenen:

Schuur in Oude Pekela bijna in brand door paasvuur
Noordster op Tweede Paasdag onderuit tegen Gomos
Woningbrand aan IJsbaanlaan Oude Pekela snel onder controle
Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ta4ngoeqa1glpkib5j7ddi5kl1