Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp

Geplaatst: zaterdag 9 februari 2019 om 19:05 | Views: 5017

PEKELA - Uitdeelpunt Eerst Hulp start in maart weer met de Makkelijke Moestuinen en looft daarbij net als vorig jaar 3 geldprijzen uit. Lijkt het je leuk om groente uit eigen tuintje te eten? En wil je proberen eigen groente te kweken? Geef je dan op, of doe het samen met een aantal buurtbewoners, of een groep kinderen. Of doe gezamenlijk met je club mee en probeer zo geld te winnen voor je clubactiviteit.

Wie wint: € 75, of € 50,-- of € 25,--
In Nederland zijn al tienduizenden enthousiastelingen aan de slag gegaan met een Makkelijke Moestuin. Vorig jaar hebben er diverse mensen en groepen meegedaan aan de wedstrijd Makkelijke Moestuin. Vorig jaar heeft een inwoonster van Pekela de eerste prijs gewonnen en gaf zij aan dat de geld prijs mede gebruikt zou gaan worden voor het aanschaffen van een kweekkas in de tuin. Wij hopen uiteraard dat zij dit jaar ook weer mee doet. Want of je nu jong of oud bent, nog nooit een plantje hebt aangeraakt of juist al heel ervaren bent, superfit of in een rolstoel zit, een druk leven hebt of juist zeeën van vrije tijd; een Makkelijke Moestuin gaat je lukken. Er zijn verhalen van enthousiaste mensen, die eerst nog geen kamerplant in leven konden houden en die al na een paar maanden uit hun eigen tuin eten. Ervaringen van kinderen die voor het eerst groentjes gaan eten omdat zij samen met hun ouders groenten kweken. Ouderen die moesten stoppen met hun gewone moestuin vertellen dat ze nu weer vol plezier aan het kweken zijn.

Wat heb jer er voor nodig om mee te kunnen doen?
1 bak van 120 x 120 cm en enthousiasme. Of jou eigen manier en enthousiasme wat jij met moes tuinieren wil, dit kan ook in potten op het balkon. Voor een kind (tot een jaar of 12) ga je uit van een kleinere bak van bijvoorbeeld 90 x 90 cm. Dan kunnen ze zelf aan de slag en kunnen overal goed bij. Deze Moestuin bak kan je zelfs in de voortuin van een seniorenwoning plaatsen, als hij maar in de zon staat. Wilt u hier hulp bij ? laat dit ons weten, wij gaan op zoek naar iemand die u wil helpen. Ook scholen kunnen meedoen, zij kunnen zich ook aanmelden.

Als je je opgeeft krijg je starters informatie en de richtlijnen waar je voor de wedstrijd aan moet voldoen. Verder kun je informatie volgen en delen op de facebooksite van Uitdeelpunt Eerste Hulp. Wil je wel meedoen met het geven van tips op de facebook site maar niet met de wedstrijd meedoen, je bent van harte welkom. Hoe en wat laten we je verder weten als je jouw/jullie naam, aders of e-mail doorgeeft. Ga jij ook dit jaar aan de slag met een Makkelijke Moestuin, laat het ons dan weten? Je kunt je opgeven bij e-mail: jannieorsel1@hotmail.nl of bellen met 0611182588

Eerder verschenen:

Vita Salis Fysiotherapie neemt afscheid van Inge Lenting
30 maart: Finales Klaverblad Jeudtoernooi bij LTC Oude Pekela
Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

enpdckckshsufn3j9fh6su7g83