Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp

Geplaatst: zaterdag 9 februari 2019 om 19:05 | Views: 1878

PEKELA - Uitdeelpunt Eerst Hulp start in maart weer met de Makkelijke Moestuinen en looft daarbij net als vorig jaar 3 geldprijzen uit. Lijkt het je leuk om groente uit eigen tuintje te eten? En wil je proberen eigen groente te kweken? Geef je dan op, of doe het samen met een aantal buurtbewoners, of een groep kinderen. Of doe gezamenlijk met je club mee en probeer zo geld te winnen voor je clubactiviteit.

Wie wint: € 75, of € 50,-- of € 25,--
In Nederland zijn al tienduizenden enthousiastelingen aan de slag gegaan met een Makkelijke Moestuin. Vorig jaar hebben er diverse mensen en groepen meegedaan aan de wedstrijd Makkelijke Moestuin. Vorig jaar heeft een inwoonster van Pekela de eerste prijs gewonnen en gaf zij aan dat de geld prijs mede gebruikt zou gaan worden voor het aanschaffen van een kweekkas in de tuin. Wij hopen uiteraard dat zij dit jaar ook weer mee doet. Want of je nu jong of oud bent, nog nooit een plantje hebt aangeraakt of juist al heel ervaren bent, superfit of in een rolstoel zit, een druk leven hebt of juist zeeën van vrije tijd; een Makkelijke Moestuin gaat je lukken. Er zijn verhalen van enthousiaste mensen, die eerst nog geen kamerplant in leven konden houden en die al na een paar maanden uit hun eigen tuin eten. Ervaringen van kinderen die voor het eerst groentjes gaan eten omdat zij samen met hun ouders groenten kweken. Ouderen die moesten stoppen met hun gewone moestuin vertellen dat ze nu weer vol plezier aan het kweken zijn.

Wat heb jer er voor nodig om mee te kunnen doen?
1 bak van 120 x 120 cm en enthousiasme. Of jou eigen manier en enthousiasme wat jij met moes tuinieren wil, dit kan ook in potten op het balkon. Voor een kind (tot een jaar of 12) ga je uit van een kleinere bak van bijvoorbeeld 90 x 90 cm. Dan kunnen ze zelf aan de slag en kunnen overal goed bij. Deze Moestuin bak kan je zelfs in de voortuin van een seniorenwoning plaatsen, als hij maar in de zon staat. Wilt u hier hulp bij ? laat dit ons weten, wij gaan op zoek naar iemand die u wil helpen. Ook scholen kunnen meedoen, zij kunnen zich ook aanmelden.

Als je je opgeeft krijg je starters informatie en de richtlijnen waar je voor de wedstrijd aan moet voldoen. Verder kun je informatie volgen en delen op de facebooksite van Uitdeelpunt Eerste Hulp. Wil je wel meedoen met het geven van tips op de facebook site maar niet met de wedstrijd meedoen, je bent van harte welkom. Hoe en wat laten we je verder weten als je jouw/jullie naam, aders of e-mail doorgeeft. Ga jij ook dit jaar aan de slag met een Makkelijke Moestuin, laat het ons dan weten? Je kunt je opgeven bij e-mail: jannieorsel1@hotmail.nl of bellen met 0611182588

Eerder verschenen:

Theo Grievink stopt met “Mensen houd Pekela schoon”
Regionale voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd van start
Woning aan de Industrieweg-Oost voor 3 maanden gesloten
Hoe om te gaan met dementie
Crazy Car Runners halen € 14.349,- op voor UMCG Kanker Researchfonds
Partij voor de Dieren roept op deel te nemen aan Week zonder vlees
Wijziging inzameling huishoudelijk afval in Pekela
22 en 23 februari: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Finale opheffingsuitverkoop Dijk Plant & Trend
VAN HARTE: Janneke Pruim-Bruintjes is vandaag 50 jaar geworden
Gratis kennismakingsles Popschool in Oude en Nieuwe Pekela
Vijf podiumplaatsen voor Jan Mein op NK masters langebaan
22 maart: Kinderdisco in de grote zaal van de Kiepe
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
3 maart: Regionale jeugdavond over 'Geloven is topsport'
23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

7subldtougqb96as5429btgc05