Scholen Floorballtoernooi weer een groot succes

Geplaatst: donderdag 17 januari 2019 om 11:25 | Views: 7110

Auteur: Tim Scholtens

PEKELA - Woensdag 16 januari stond weer in het teken van het jaarlijks Floorballtoernooi voor de groepen 5 en 6 van alle scholen in de gemeente Pekela. Van de 7 scholen deden dit jaar 6 scholen mee. Tijdens de ochtend werden 29 teams verdeeld over 6 velden en werd er bijzonder sportief gespeeld tussen de scholen.

De leerkrachten en begeleidende ouders hadden de groepjes prima onder controle en waren er positief tijdens de wedstrijden, wat altijd erg fijn is om te zien tijdens dit toernooi. Ook een groot compliment aan de scheidsrechters van het toernooi. Dit waren namelijk LO2 studenten van het Dollard College Pekela, die de hele morgen prima hebben gefloten en het toernooi in goede banen hebben geleid!

Rond 11.45 werd het tijd voor de finalerondes. Na een aantal hele spannende wedstrijden te hebben gespeeld, waar sommige nog moesten worden beslist door shoot-outs, was de echte finale bekend. Om de 3e en 4e plek mochten De Linde team 3 en de Feiko Clockschool team 2 uitvechten wie er met de 3e prijs vandoor mocht gaan. Dit werd uiteindelijk de Feiko Clockschool team 2. De grote finale ging dit jaar tussen de Feiko Clockschool team 5 en de Sint Willibrordusschool team 1. De Willibrordusschool liet er geen gras over groeien en binnen 10 seconden werd de eerste goal al gescoord. In de finale werd het uiteindelijk 3-0 waardoor de Willibrordus zich voor het eerst mocht kronen tot kampioen van het Floorballtoernooi.

1e prijs : Sint Willibrordusschool team 1
2e prijs : Feiko Clockschool team 5
3e prijs : Feiko Clockschool team 2
4e prijs : De Linde team 3