Noordster in slotfase langs Gomos

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 18:15 | Views: 2349

OUDE PEKELA - Nadat vorige week ook Rick Lange zich aan de ziekenboeg van Noordster had toegevoegd was de spoeling wel heel dun. Gelukkig kon Noordster een beroep doen op de gebroeders Wever en misschien niet geheel toevallig waren beide broers vanmiddag van grote waarde voor Noordster. Na een spannende slotfase stapten de Pekelders uiteindelijk namelijk met een 4-3 overwinning van het veld.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel qua kansen als qua veldspel verschilden beide ploegen weinig van elkaar. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij er voor de toeschouwers in eerste instantie nog weinig te bleven viel. Pas halverwege de eerste helft konden de handen op elkaar en konden de Pekelders juichen toen Kees Dun na een voorzet van Christian Drent de bal binnen kopte, hetgeen voor de lange spits niet zo vanzelfsprekend is. Lang kon Noordster niet van de 1-0 voorsprong genieten, want in de daarop volgende aanval van Gomos werd het leer al tegen de touwen gewerkt: 1-1. Daarna waren er wel kleine mogelijkheden, maar het leek erop dat er met een gelijke stand zal worden gerust. Ruben de Lange dacht daar echter anders over. Hij gleed namens Noordster de bal achter zijn eigen doelman, waardoor de mannen uit Norg met een 1-2 voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft waren beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd. Het verschil met de eerste helft was echter dat beide ploegen na de thee meer kansen creëerden en meer strijd toonden. De scheidsrechter had het echter goed onder controle en probeerde het met zo weinig mogelijk kaarten af te doen. Ondanks de goede inzet leek Noordster toch lange tijd op een nederlaag af te stevenen. Helemaal toen Gomos z’n kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord zette: Damy Sinot pareerde het schot, maar de rebound was onhoudbaar. De ploeg van Gerard Wiekens bleef echter strijdvaardig en de aansluitingstreffer werd relatief snel gemaakt. Mark Wever kopte de bal door op zijn oudere broer, Danny Wever, en laatstgenoemde kopte knap binnen: 2-3. De gebroeders die vanuit het derde elftal aansloten en die proberen Noordster er door te slepen nu de ziekenboeg met de week toeneemt, bleven daarna gevaarlijk. Sterker nog, toen Kees Dun vlak voor tijd zijn vrije trap door de keeper gered zag worden, was de jongste Wever er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 3-3. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel terecht geweest, maar iedereen voelde aan dat er nog gescoord ging worden. Of dit Gomos ging zijn of Noordster, was nog niet te zeggen, want beide teams kregen nog countermogelijkheden. Namens Noordster leek Jordi Sanders de pechvogel te worden, want hij hielp een grote kans om zeep door bij een 3-tegen-1 situatie verkeerd af te leggen, maar in nagenoeg de slotseconde van de wedstrijd wurmde hij zich door de Gomos-verdediging heen en werkte de bal tegen de touwen: 4-3. De ontlading was enorm: na zoveel tegenslagen waren de drie punten meer dan welkom en dat was zichtbaar bij zowel het juichen van de spelers als het juichen van de supporters langs de lijn.

Al met al een driepunter die niet alleen voor de ranglijst, maar vooral ook voor het gevoel erg belangrijk waren. Noordster heeft het nog zeker niet opgegeven en zal strijden voor die plek in de eerste klassen en dat werd vanmiddag heel duidelijk. Hopelijk kan deze lijn worden doorgetrokken volgende week zaterdagavond tegen SVBO!

Eerder verschenen:

23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
20 februari: Kinderdisco in Kidzklub Ons Stee in Oude Pekela
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS
23 februari: Workshop 'Rite of the Womb' voor vrouwen
Valerie Orsel kampioen op Groninger indoor kampioenschappen pony's
De Crazy Car Run zet zich in voor het UMCG Kanker Researchfonds
Toneelvereniging PALVU doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne
Noordster verliest sneu van VKW
Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp
Dijk Plant & Trend heeft ingekocht voor Valentijnsdag
Oud-docent Ton van Sprundel van Dr. D. Bosschool op zoek naar oud-leerlingen
Sportief volleybal project voor bovenbouw openbaar basisonderwijs
(G)oud Gezond-dagen geslaagd!
Schrijfster Tanja de Jonge op bezoek op het Dollard College
Kinderen obs Hendrik Wester helpen mee in de Jumbo
VAN HARTE: Harry en Christina Wolterman zijn 50 jaar getrouwd!
23 maart: Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

kn69t94r613q0ijvknq0334nb1