Noordster in slotfase langs Gomos

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 18:15 | Views: 2514

OUDE PEKELA - Nadat vorige week ook Rick Lange zich aan de ziekenboeg van Noordster had toegevoegd was de spoeling wel heel dun. Gelukkig kon Noordster een beroep doen op de gebroeders Wever en misschien niet geheel toevallig waren beide broers vanmiddag van grote waarde voor Noordster. Na een spannende slotfase stapten de Pekelders uiteindelijk namelijk met een 4-3 overwinning van het veld.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel qua kansen als qua veldspel verschilden beide ploegen weinig van elkaar. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij er voor de toeschouwers in eerste instantie nog weinig te bleven viel. Pas halverwege de eerste helft konden de handen op elkaar en konden de Pekelders juichen toen Kees Dun na een voorzet van Christian Drent de bal binnen kopte, hetgeen voor de lange spits niet zo vanzelfsprekend is. Lang kon Noordster niet van de 1-0 voorsprong genieten, want in de daarop volgende aanval van Gomos werd het leer al tegen de touwen gewerkt: 1-1. Daarna waren er wel kleine mogelijkheden, maar het leek erop dat er met een gelijke stand zal worden gerust. Ruben de Lange dacht daar echter anders over. Hij gleed namens Noordster de bal achter zijn eigen doelman, waardoor de mannen uit Norg met een 1-2 voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft waren beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd. Het verschil met de eerste helft was echter dat beide ploegen na de thee meer kansen creëerden en meer strijd toonden. De scheidsrechter had het echter goed onder controle en probeerde het met zo weinig mogelijk kaarten af te doen. Ondanks de goede inzet leek Noordster toch lange tijd op een nederlaag af te stevenen. Helemaal toen Gomos z’n kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord zette: Damy Sinot pareerde het schot, maar de rebound was onhoudbaar. De ploeg van Gerard Wiekens bleef echter strijdvaardig en de aansluitingstreffer werd relatief snel gemaakt. Mark Wever kopte de bal door op zijn oudere broer, Danny Wever, en laatstgenoemde kopte knap binnen: 2-3. De gebroeders die vanuit het derde elftal aansloten en die proberen Noordster er door te slepen nu de ziekenboeg met de week toeneemt, bleven daarna gevaarlijk. Sterker nog, toen Kees Dun vlak voor tijd zijn vrije trap door de keeper gered zag worden, was de jongste Wever er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 3-3. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel terecht geweest, maar iedereen voelde aan dat er nog gescoord ging worden. Of dit Gomos ging zijn of Noordster, was nog niet te zeggen, want beide teams kregen nog countermogelijkheden. Namens Noordster leek Jordi Sanders de pechvogel te worden, want hij hielp een grote kans om zeep door bij een 3-tegen-1 situatie verkeerd af te leggen, maar in nagenoeg de slotseconde van de wedstrijd wurmde hij zich door de Gomos-verdediging heen en werkte de bal tegen de touwen: 4-3. De ontlading was enorm: na zoveel tegenslagen waren de drie punten meer dan welkom en dat was zichtbaar bij zowel het juichen van de spelers als het juichen van de supporters langs de lijn.

Al met al een driepunter die niet alleen voor de ranglijst, maar vooral ook voor het gevoel erg belangrijk waren. Noordster heeft het nog zeker niet opgegeven en zal strijden voor die plek in de eerste klassen en dat werd vanmiddag heel duidelijk. Hopelijk kan deze lijn worden doorgetrokken volgende week zaterdagavond tegen SVBO!

Eerder verschenen:

Hapkido Willie: sporten voor dames, heren en niet te vergeten de jeugd!
Neuten schaiten door gymgroep 'Meer Beweging Voor Ouderen'
Goed bezochte onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela
Zonne-energie neemt toe; waarom zijn zonnepanelen interessant?
Grote belangstelling Paasfeest Kinderboerderij Oude Pekela
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
VAN HARTE: Theo Grievink is vandaag 71 jaar geworden
LTC Oude Pekela klaar voor Klaverblad Open van 3 t/m 9 juni
GEVONDEN: sleutelbos met 3 sleutels op fietspad langs Wedderweg
Kerkdiensten rond Pasen in de gemeente Pekela
Kinderarts Ommelander Ziekenhuis kijkt mee tijdens speciaal kinderspreekuur bij huisartsen in de Pekela's
Tweede Paasdag: Zangdienst in Baptisten kerk Nieuwe Pekela
Drie teams kampioen bij volleybalvereniging Volop '69
11-jarige Marissa brengt eerste eigen single op de markt
‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’: onderzoek van het UMCG en RUG
Leerlingen Groen van Prinsterer delen paaspakketjes uit in Clockstede
Maxima Veendam bestaat 5 jaar
Goede prestaties van Judo Topsport Oost Groningen
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Scouting Pekela verkoopt 6000 scharreleieren in Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

226bj2l601rgk4oe2epi8h4ec7