Noordster ondanks prima inzet ook tegen SWZ onderuit

Geplaatst: zondag 18 november 2018 om 21:25 | Views: 1854

OUDE PEKELA - Nadat Noordster een aantal wedstrijden achter elkaar geen goed resultaat had weten neer te zetten, ging men in de thuiswedstrijd tegen SWZ op zoek naar eerherstel. Doordat de Friezen wegens omstandigheden te laat arriveerden in Oude Pekela, begon de wedstrijd om 14.15 uur. Nadat de pupil van de week met een mooie passeerbeweging wist te scoren, kreeg het publiek een wedstrijd met veel kansen te zien, waarbij SWZ liet zien hoe je het leer tegen de touwen moet werken. Uiteindelijk wonnen zij met 0-4.

In de eerste helft was SWZ de bovenliggende partij. De Friezen creŽerden de meeste en de beste kansen. Het was volledig aan Damy Sinot te danken dat de Pekelders zo lang de nul hielden, want de Noordster-goalie hield met verschillende reddingen Noordster op de been. Daarentegen konden Aaron Meijerhof en Kees Dun in aanvallend opzicht de verdedigers van SWZ wel bezig houden, maar echte kansen leverde dit niet op. Helaas moest Aaron Meijerhof niet veel later het veld verlaten vanwege een hamstringblessure. Ronald Paans nam zijn plaats in en speelde overigens een goede wedstrijd met veel strijdlust. Lang leek het echter de wedstrijd van Damy Sinot te worden, want ook een onterecht gegeven strafschop wist de Pekelder geweldig uit de hoek te houden. Toch moest hij vlak voor rust de bal uit het netje halen toen SWZ de bal knap binnen werkte na een voorzet vanaf links: 0-1.

Na rust was Noordster feller, fanatieker en bovendien was de vechtlust teruggekeerd. Echter had Sneek het vizier in de tweede helft op scherp staan. Ondanks dat zij minder kansen creŽerden dan in de eerste helft, wisten zij de kansen nu wel te verzilveren. De Pekelders kregen ook wel mogelijkheden, waarbij Kees Dun de grootste mogelijkheid had bij een 0-2 tussenstand, maar ondanks zijn lengte is koppen niet bepaald zijn specialiteit. Dit bleek ook vandaag, nadat Jordi Sanders de bal perfect bij de tweede paal legde, kopte de aanvoerder van Noordster over. In de daarop volgende aanval maakte SWZ de 0-3 en dus was de wedstrijd gespeeld. Toch bleef Noordster strijd tonen en ging op zoek naar kansen, maar de keeper uit Sneek hoefde echter maar sporadisch in actie te komen. Dat ook de 0-4 nog op het scorebord kwam te staan, was alleen maar voor de statistieken.

Al met al een terechte nederlaag waarbij de Pekelders gezien hun inzet de tweede helft nog wel een doelpuntje hadden verdiend, maar waarbij eerlijk moet worden toegegeven dat SWZ een maatje te groot was. Volgende week gaat Noordster op bezoek bij GAVC. Vorig seizoen wonnen de Pekelders deze wedstrijd, dus wie weet kan de geschiedenis zich herhalen en kunnen er weer een keer punten worden bijgeschreven!

Eerder verschenen:

23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
20 februari: Kinderdisco in Kidzklub Ons Stee in Oude Pekela
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS
23 februari: Workshop 'Rite of the Womb' voor vrouwen
Valerie Orsel kampioen op Groninger indoor kampioenschappen pony's
De Crazy Car Run zet zich in voor het UMCG Kanker Researchfonds
Toneelvereniging PALVU doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne
Noordster verliest sneu van VKW
Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp
Dijk Plant & Trend heeft ingekocht voor Valentijnsdag
Oud-docent Ton van Sprundel van Dr. D. Bosschool op zoek naar oud-leerlingen
Sportief volleybal project voor bovenbouw openbaar basisonderwijs
(G)oud Gezond-dagen geslaagd!
Schrijfster Tanja de Jonge op bezoek op het Dollard College
Kinderen obs Hendrik Wester helpen mee in de Jumbo
VAN HARTE: Harry en Christina Wolterman zijn 50 jaar getrouwd!
23 maart: Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

m5sinns9ooioco6rnutkjqj6l5