ZICHT OP AGBZW: Update A1 en HyStock

Geplaatst: vrijdag 2 november 2018 om 17:35 | Views: 2687

Auteur: Rocco van Dijk | Plant Manager Underground Storages

PEKELA / ZUIDWENDING - In de afgelopen drie artikelen hebben we steeds collega’s aan u voorgesteld, waaronder mijzelf. Voor mij zijn de afgelopen drie maanden omgevlogen, vele indrukken en vooral veel interactie! Ik kijk met veel plezier terug op de kennismaking met de omwonenden tijdens de jaarlijkse buurt barbecue (en heb nog wat acties meegekregen waar ik zeker op terugkom). Ook de eerste contacten met bv. Akzo, Waterschap en SodM zijn gelegd. Binnenkort hoop ik ook het college van B&W te mogen ontmoeten.

BHV-oefening i.s.m. brandweer
Vorige maand hadden we onze jaarlijkse BHV-oefening in samenwerking met de brandweer. De eerste oefening betrof een scenario met een gaslekkage vlakbij opslagvaten van diesel en aardgascondensaat. De brandweer was druk bezig met haar aanvalsplan toen er daadwerkelijk een oproep kwam vanaf de meldkamer… Binnen drie minuten was het dienstdoende team vertrokken van onze locatie richting de melding! Het bleek een terechte melding waardoor de fysieke oefening moest worden afgebroken. Tijdens de nabespreking is het scenario doorgesproken en dit leverde weer goede leerpunten op. We gaan binnenkort een nieuwe poging wagen om het fysieke deel te oefenen.

Ondertussen zijn we druk bezig met het afronden van ons preventieve onderhoudsplan, we zullen er voor zorgen dat alles er weer spik en span bijstaat voor de start van de winterperiode.

In dit artikel is het tijd om weer een update te geven over een tweetal projecten, te weten de uitbreiding van de A1 caverne en het waterstofproject genaamd HyStock.

A1 caverne
Akzo is bezig met het uitlogen van de caverne om het geschikt te maken voor het vullen met gas. Volgende maand gaat HAK de flowleiding aanleggen dus u zult weer wat transportbewegingen nabij de caverne zien.

HyStock
Eind september zijn de containers geplaatst, met apparatuur waarmee de waterstof wordt gemaakt en op druk gebracht. De leverancier is op dit moment erg druk met het aansluiten van kabels en leidingen tussen de units en gaat de installatie samen met EnergyStock eind oktober testen en in gebruik nemen. Vanaf dan zal ook de trailer steeds vaker rond gaan rijden om de waterstof naar de afnemers te vervoeren. Voorbereidende werkzaamheden voor het zonnepark op de dijken zullen op z’n vroegst in november beginnen. De panelen zelf worden begin 2019 geplaatst.

Vooruitblik november
Eind november hoop ik wat meer te kunnen vertellen over de waterstofvrachtauto en dat we gestart zijn met het plaatsen van de zonnepanelen. Daarnaast is het ook weer tijd voor de jaarlijkse BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen) inspectie.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.agbzw.nl en op www.energystock.com.

Eerder verschenen:

Vertrektijden van alle bussen wijzigen op zondag 9 december
8 december: Kerst-/wintermarkt in Het Tehuis
25 november: Joh. de Heer Zangavond Baptistengemeente Nieuwe Pekela
27 november: Pekelder Proatcafé in de Riggel Boven Pekela
N366 wegvak Veendam - Nieuwe Pekela blijft komend weekend open
Opening eerste prefab hennephuis ter wereld
Leger des Heils collecteert in Pekela
Noordster ondanks prima inzet ook tegen SWZ onderuit
24 november: Zwerfvuilactie door Pekela Schoon in Nieuwe Pekela
Geslaagde 38e Pronkjewail toernooi KV WSS
Sint en Pieten bereiden zich voor op vertrek naar Pekela
Rock-On actie 'Rocken tegen kanker'
Dennis Kok en Simone Immenga stiekem getrouwd
Druk bezochte winterfair bij Christelijke Gereformeerde kerk
Proeftuin Boven Pekela en Doorsneebuurt aardgasvrij van start
Realisatie Villa Hemp in Oude Pekela stap dichterbij
Succesvolle 2e Regionale Vogelshow in Alteveer
Vandaag: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Hendrik Wester komt met goede beoordelingen uit de VVN-fietscontrole
Watertoren bij een ondergaande zon

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

1gevegk2sol98qbtosvl0a5ks2