ZICHT OP AGBZW: Update A1 en HyStock

Geplaatst: vrijdag 2 november 2018 om 17:35 | Views: 2961

Auteur: Rocco van Dijk | Plant Manager Underground Storages

PEKELA / ZUIDWENDING - In de afgelopen drie artikelen hebben we steeds collega’s aan u voorgesteld, waaronder mijzelf. Voor mij zijn de afgelopen drie maanden omgevlogen, vele indrukken en vooral veel interactie! Ik kijk met veel plezier terug op de kennismaking met de omwonenden tijdens de jaarlijkse buurt barbecue (en heb nog wat acties meegekregen waar ik zeker op terugkom). Ook de eerste contacten met bv. Akzo, Waterschap en SodM zijn gelegd. Binnenkort hoop ik ook het college van B&W te mogen ontmoeten.

BHV-oefening i.s.m. brandweer
Vorige maand hadden we onze jaarlijkse BHV-oefening in samenwerking met de brandweer. De eerste oefening betrof een scenario met een gaslekkage vlakbij opslagvaten van diesel en aardgascondensaat. De brandweer was druk bezig met haar aanvalsplan toen er daadwerkelijk een oproep kwam vanaf de meldkamer… Binnen drie minuten was het dienstdoende team vertrokken van onze locatie richting de melding! Het bleek een terechte melding waardoor de fysieke oefening moest worden afgebroken. Tijdens de nabespreking is het scenario doorgesproken en dit leverde weer goede leerpunten op. We gaan binnenkort een nieuwe poging wagen om het fysieke deel te oefenen.

Ondertussen zijn we druk bezig met het afronden van ons preventieve onderhoudsplan, we zullen er voor zorgen dat alles er weer spik en span bijstaat voor de start van de winterperiode.

In dit artikel is het tijd om weer een update te geven over een tweetal projecten, te weten de uitbreiding van de A1 caverne en het waterstofproject genaamd HyStock.

A1 caverne
Akzo is bezig met het uitlogen van de caverne om het geschikt te maken voor het vullen met gas. Volgende maand gaat HAK de flowleiding aanleggen dus u zult weer wat transportbewegingen nabij de caverne zien.

HyStock
Eind september zijn de containers geplaatst, met apparatuur waarmee de waterstof wordt gemaakt en op druk gebracht. De leverancier is op dit moment erg druk met het aansluiten van kabels en leidingen tussen de units en gaat de installatie samen met EnergyStock eind oktober testen en in gebruik nemen. Vanaf dan zal ook de trailer steeds vaker rond gaan rijden om de waterstof naar de afnemers te vervoeren. Voorbereidende werkzaamheden voor het zonnepark op de dijken zullen op z’n vroegst in november beginnen. De panelen zelf worden begin 2019 geplaatst.

Vooruitblik november
Eind november hoop ik wat meer te kunnen vertellen over de waterstofvrachtauto en dat we gestart zijn met het plaatsen van de zonnepanelen. Daarnaast is het ook weer tijd voor de jaarlijkse BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen) inspectie.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.agbzw.nl en op www.energystock.com.

Eerder verschenen:

25 en 26 januari: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Wethouder Henk Busemann leest voor bij de peuters
27 januari geen inloop in het OdensehuisPekela e.o. in de Molenhof
7 februari: (G)oud Gezond!; Informatie- en doedag voor 75 plussers
Ontmanteling hennepkwekerij Holland Marsh
Superbloedwolfmaan ook vanuit Pekela goed te zien
Wethouder Henk Busemann leest voor tijdens De Nationale Voorleesdagen
26 januari: Kledingbeurs voor minima aan Holland Marsh 17 D
26 januari: Pekela Schoon gaat zwerfvuil opruimen in Oude Pekela
Mid-winter instuif Kapiteinshuis trekt veel bezoekers
30 januari: Open dag Dollard College Pekela
20 februari: Foto speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Damacota contracteert Cor Grozema als hoofdtrainer
GEVONDEN: fietssleutel in Oude Pekela
21 januari t/m 16 maart: Expositie Ina Walvis in gemeentehuis Pekela
16 februari: Rommel- en kledingmarkt in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Scholen Floorballtoernooi weer een groot succes
Pekela en Acantus starten spreekuur in het gemeentehuis
Kies je Sport en Cultuur gaat digitaal verder!
15 februari: Bingo in Ontmoetingscentrum de Kiepe Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

innuu54h7b6nhfmjfnpk0f00l4