Kylian Bulthuis prima 5-de plek NK senioren

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2018 om 12:10 | Views: 1747

PEKELA - Afgelopen weekend werd in Almere het NK senioren gehouden. Zaterdag waren de lichtere gewichtsklassen aan de beurt, zondag de zwaardere. Zo ook Kylian, die uitkomt in de klasse tot 100 kg. Kylian is 18 jaar en zit nog in de leeftijdsklasse tot 21 jaar, maar plaatste zich 8 september j.l. op het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi) als 3-de bij de senioren.

Kylian was de eerste ronde vrijgeloot en was daarmee automatisch een ronde verder. De tweede ronde kwam hij direct de lastige Attema van 28 jaar tegen, één van de kanshebbers op een medaille. Deze wedstrijd verloor Kylian en kwam daarmee in de herkansing tegenover de 26-jarige Jaspers te staan. Deze won Kylian vol overtuiging en was weer een ronde verder. Nu kwam hij tegenover Van Gestel te staan, eveneens 28 jaar. Ook deze won Kylian weer en mocht nu om brons judoën tegen Lesterhuis. Ondanks dat Kylian goed partij bood tegen ook weer een 26-jarige judoka, lukte het hem niet na een kleine score tegen te hebben gekregen, terug te komen. Hij verloor dan ook na 4 minuten met mooi en spannend judo, met slechts een waza-ari. Toch een mooie prestatie van deze jonge judoka, die met een 5-de plaats richting Oude Pekela ging.

Aanstaande donderdag vertrekt Kylian alweer voor een trainingsstage in Strasbourg/Frankrijk en twee weken later ligt een European Cup bij de senioren in Malaga in de planning. In November staat nog een wedstrijd en trainingsstage gepland in Polen en in december in Marseille.

Broer Silvan (15 jaar) heeft vorige week goed zijn mannetje gestaan op het IVJK (Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap), georganiseerd door zijn eigen club Judoschool Veendam. Hij komt uit in de lastige gewichtsklasse tot 81 kg, bij de jongens onder 18 jaar. Hier behaalde hij met mooi en technisch judo een bronzen medaille, nadat hij een aantal mooie punten had gescoord met prachtige en effectieve worpen. Volgende week staat hij op het sterke Internationale toernooi in Emmen. De vrijdag voor de herfstvakantie reist Silvan af naar Slovenië, waar hij gaat judoën op de Koroska Open en een trainingsstage volgt. Dit alles is een mooie voorbereiding op de komende meetmomenten voor het EK, WK en EYOF traject 2019.

Eerder verschenen:

Kaarten voor Rock-on 'A Tribute To The 60's' nu in de voorverkoop
Gemeente Pekela gaat opnieuw centraal stemmen tellen
Tien 65-plussers 'Veilig op pad' na Fietsclinic
Obs Hendrik Wester sluit schrijfproject De schoolschrijver feestelijk af
28 mei: Afscheidswedstrijd scheidsrechter Tonny Walters
Online kansen voor ondernemers in Pekela
23 mei: Europese Verkiezingen
Medailleregen bij SV Dynamica
Noordster JO15-1 Kampioen
Noordster JO11-1 kampioen na overwinning op WVV JO11-2
8 en 9 juni: Jubileumeditie Heeresveld Concours in Nieuwe Pekela
8 juni: 30e Schutsemarkt in Nieuwe Pekela!
Als Waed voorleest, is de klas stil
Competitie tot op de laatste dag spannend na nederlaag tegen Bergum
25 mei: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
9 en 10 juni: Oostwold Airshow
Pekelder Boys wint van Zwartemeerse Boys en gaat nacompetitie spelen
1 juni: Drie Pekelder kerken open tijdens Kerkenpad Oost-Groningen
15 juni: Schnitzel en patat viswedstrijd door HSV De Beurs
Veel rook bij bermbrand aan Zuiderveen/Oogstweg bij Oude Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

lssss8b1q70a24ap0kebmrde51