Kylian Bulthuis prima 5-de plek NK senioren

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2018 om 12:10 | Views: 1354

PEKELA - Afgelopen weekend werd in Almere het NK senioren gehouden. Zaterdag waren de lichtere gewichtsklassen aan de beurt, zondag de zwaardere. Zo ook Kylian, die uitkomt in de klasse tot 100 kg. Kylian is 18 jaar en zit nog in de leeftijdsklasse tot 21 jaar, maar plaatste zich 8 september j.l. op het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi) als 3-de bij de senioren.

Kylian was de eerste ronde vrijgeloot en was daarmee automatisch een ronde verder. De tweede ronde kwam hij direct de lastige Attema van 28 jaar tegen, één van de kanshebbers op een medaille. Deze wedstrijd verloor Kylian en kwam daarmee in de herkansing tegenover de 26-jarige Jaspers te staan. Deze won Kylian vol overtuiging en was weer een ronde verder. Nu kwam hij tegenover Van Gestel te staan, eveneens 28 jaar. Ook deze won Kylian weer en mocht nu om brons judoën tegen Lesterhuis. Ondanks dat Kylian goed partij bood tegen ook weer een 26-jarige judoka, lukte het hem niet na een kleine score tegen te hebben gekregen, terug te komen. Hij verloor dan ook na 4 minuten met mooi en spannend judo, met slechts een waza-ari. Toch een mooie prestatie van deze jonge judoka, die met een 5-de plaats richting Oude Pekela ging.

Aanstaande donderdag vertrekt Kylian alweer voor een trainingsstage in Strasbourg/Frankrijk en twee weken later ligt een European Cup bij de senioren in Malaga in de planning. In November staat nog een wedstrijd en trainingsstage gepland in Polen en in december in Marseille.

Broer Silvan (15 jaar) heeft vorige week goed zijn mannetje gestaan op het IVJK (Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap), georganiseerd door zijn eigen club Judoschool Veendam. Hij komt uit in de lastige gewichtsklasse tot 81 kg, bij de jongens onder 18 jaar. Hier behaalde hij met mooi en technisch judo een bronzen medaille, nadat hij een aantal mooie punten had gescoord met prachtige en effectieve worpen. Volgende week staat hij op het sterke Internationale toernooi in Emmen. De vrijdag voor de herfstvakantie reist Silvan af naar Slovenië, waar hij gaat judoën op de Koroska Open en een trainingsstage volgt. Dit alles is een mooie voorbereiding op de komende meetmomenten voor het EK, WK en EYOF traject 2019.

Eerder verschenen:

Kerstactiviteiten Ondernemers Organisatie Pekela
WSS bakt weer oliebollen, kniepertjes en spekkendikken
Kerstnachtdienst Baptistengemeente m.m.v. Christelijke Mannenensemble Pekela
Burgemeester Kuin strijdt voor de BOCK-wisselbokaal carbidschieten
15 december: Kerstmarkt Wedderwegkerk
31 december: Carbid schieten bij het Heeresmeer
Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp stelt 100 Kerstpakketten beschikbaar
Judoka's Zempo goed vertegenwoordigd op toernooi in Muntendam
15 december: Gezellige en magische Kerstbeleving in de Helling
15 december: Winterfair in de Riggel Boven Pekela
Buurtzorg Nieuwe Pekela verrast cliënten met bezoek zorgpieten
Bloemetje voor Bernard Haan uit Oude Pekela
13 december: Kerst-Inn in Gereformeerd Centrum Nieuwe Pekela
GEVONDEN: Nummerbord met kenteken 82-JV-DZ in Thorbeckelaan
Pekelders tweede op SAP cup 2018 Veldhoven NB
Erepenning Pekela voor 100-jarige muziekvereniging Excelsior
Internationale kattenshow in Pagedal Stadskanaal tot 17.00 uur
Historische dag voor Pekelder Boys: 4 teams worden kampioen!
GEVONDEN: sleutelbos nabij eerste rotonde N367 Oude Pekela
Björn Sweertman uit Nieuwe Pekela in finale Klouk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

n3clirb7ucdg816orncesh3984