#

Kylian Bulthuis prima 5-de plek NK senioren

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2018 om 12:10 | Views: 1120

PEKELA - Afgelopen weekend werd in Almere het NK senioren gehouden. Zaterdag waren de lichtere gewichtsklassen aan de beurt, zondag de zwaardere. Zo ook Kylian, die uitkomt in de klasse tot 100 kg. Kylian is 18 jaar en zit nog in de leeftijdsklasse tot 21 jaar, maar plaatste zich 8 september j.l. op het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi) als 3-de bij de senioren.

Kylian was de eerste ronde vrijgeloot en was daarmee automatisch een ronde verder. De tweede ronde kwam hij direct de lastige Attema van 28 jaar tegen, één van de kanshebbers op een medaille. Deze wedstrijd verloor Kylian en kwam daarmee in de herkansing tegenover de 26-jarige Jaspers te staan. Deze won Kylian vol overtuiging en was weer een ronde verder. Nu kwam hij tegenover Van Gestel te staan, eveneens 28 jaar. Ook deze won Kylian weer en mocht nu om brons judoën tegen Lesterhuis. Ondanks dat Kylian goed partij bood tegen ook weer een 26-jarige judoka, lukte het hem niet na een kleine score tegen te hebben gekregen, terug te komen. Hij verloor dan ook na 4 minuten met mooi en spannend judo, met slechts een waza-ari. Toch een mooie prestatie van deze jonge judoka, die met een 5-de plaats richting Oude Pekela ging.

Aanstaande donderdag vertrekt Kylian alweer voor een trainingsstage in Strasbourg/Frankrijk en twee weken later ligt een European Cup bij de senioren in Malaga in de planning. In November staat nog een wedstrijd en trainingsstage gepland in Polen en in december in Marseille.

Broer Silvan (15 jaar) heeft vorige week goed zijn mannetje gestaan op het IVJK (Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap), georganiseerd door zijn eigen club Judoschool Veendam. Hij komt uit in de lastige gewichtsklasse tot 81 kg, bij de jongens onder 18 jaar. Hier behaalde hij met mooi en technisch judo een bronzen medaille, nadat hij een aantal mooie punten had gescoord met prachtige en effectieve worpen. Volgende week staat hij op het sterke Internationale toernooi in Emmen. De vrijdag voor de herfstvakantie reist Silvan af naar Slovenië, waar hij gaat judoën op de Koroska Open en een trainingsstage volgt. Dit alles is een mooie voorbereiding op de komende meetmomenten voor het EK, WK en EYOF traject 2019.

Eerder verschenen:

Game, set en match! Double trouble in Oude Pekela
Uitstekend jubileumconcert van Las Ni˝as in De Binding
Opbrengst KWF collecte 2018 in Pekela 1778,92 euro
Noordster boekt eerste overwinning door Zondagsschot!
Kerk en MuziekCaroussel 2018 m.m.v. mezzosopraan Hanneke Tichelaar & bariton Roele Kok
OPSPORING: Van wie is deze bruin-zwarte poes? UPDATE
Grote opbrengst Sponsorloop Scouting Pekela
Nieuwe Action trekt veel klanten tijdens eerste openingsdag
Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar Velema-Roskamp
Biblionet Groningen en Dollard College gaan samenwerken
Elke woensdag knutselmiddag in Bibliotheek Oude Pekela
Schoolklassen strijden om titel sportiefste klas gemeente Pekela 2018
Humanitas Veendam-Pekela op zoek naar co÷rdinator van Maatjesproject
Aanmelding voor de Pekelder Vrijwilligersprijs 2018 gestart
27 oktober: Jaarlijkse rommelmarkt bij de Gereformeerde kerk
Nieuw bericht in opmaak
Verslag toernooi Dynamic Tennis in de Spil op 8 oktober
26 oktober: Spooktocht vanaf Linked in Nieuwe Pekela
Gevaarlijke troep van de buurman
Fusie tussen KiWi en SPGB

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

pj648fk62trg2jpme3k126lun6