Kylian Bulthuis prima 5-de plek NK senioren

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2018 om 12:10 | Views: 1511

PEKELA - Afgelopen weekend werd in Almere het NK senioren gehouden. Zaterdag waren de lichtere gewichtsklassen aan de beurt, zondag de zwaardere. Zo ook Kylian, die uitkomt in de klasse tot 100 kg. Kylian is 18 jaar en zit nog in de leeftijdsklasse tot 21 jaar, maar plaatste zich 8 september j.l. op het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi) als 3-de bij de senioren.

Kylian was de eerste ronde vrijgeloot en was daarmee automatisch een ronde verder. De tweede ronde kwam hij direct de lastige Attema van 28 jaar tegen, één van de kanshebbers op een medaille. Deze wedstrijd verloor Kylian en kwam daarmee in de herkansing tegenover de 26-jarige Jaspers te staan. Deze won Kylian vol overtuiging en was weer een ronde verder. Nu kwam hij tegenover Van Gestel te staan, eveneens 28 jaar. Ook deze won Kylian weer en mocht nu om brons judoën tegen Lesterhuis. Ondanks dat Kylian goed partij bood tegen ook weer een 26-jarige judoka, lukte het hem niet na een kleine score tegen te hebben gekregen, terug te komen. Hij verloor dan ook na 4 minuten met mooi en spannend judo, met slechts een waza-ari. Toch een mooie prestatie van deze jonge judoka, die met een 5-de plaats richting Oude Pekela ging.

Aanstaande donderdag vertrekt Kylian alweer voor een trainingsstage in Strasbourg/Frankrijk en twee weken later ligt een European Cup bij de senioren in Malaga in de planning. In November staat nog een wedstrijd en trainingsstage gepland in Polen en in december in Marseille.

Broer Silvan (15 jaar) heeft vorige week goed zijn mannetje gestaan op het IVJK (Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap), georganiseerd door zijn eigen club Judoschool Veendam. Hij komt uit in de lastige gewichtsklasse tot 81 kg, bij de jongens onder 18 jaar. Hier behaalde hij met mooi en technisch judo een bronzen medaille, nadat hij een aantal mooie punten had gescoord met prachtige en effectieve worpen. Volgende week staat hij op het sterke Internationale toernooi in Emmen. De vrijdag voor de herfstvakantie reist Silvan af naar Slovenië, waar hij gaat judoën op de Koroska Open en een trainingsstage volgt. Dit alles is een mooie voorbereiding op de komende meetmomenten voor het EK, WK en EYOF traject 2019.

Eerder verschenen:

23 en 24 februari: Gezellige markt in jongerencentrum Ons Stee
20 februari: Kinderdisco in Kidzklub Ons Stee in Oude Pekela
Zaterdagavond opening 'nieuwe' kantine Pekelder Boys
30 maart: Voorjaarsmarkt in zaal achter Pekelahof
Help Theater Pannenkoek met crowdfundingactie voor gratis voorstelling
Henk Berkenbosch nieuwe hoofdtrainer korfbalvereniging WSS
23 februari: Workshop 'Rite of the Womb' voor vrouwen
Valerie Orsel kampioen op Groninger indoor kampioenschappen pony's
De Crazy Car Run zet zich in voor het UMCG Kanker Researchfonds
Toneelvereniging PALVU doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne
Noordster verliest sneu van VKW
Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp
Dijk Plant & Trend heeft ingekocht voor Valentijnsdag
Oud-docent Ton van Sprundel van Dr. D. Bosschool op zoek naar oud-leerlingen
Sportief volleybal project voor bovenbouw openbaar basisonderwijs
(G)oud Gezond-dagen geslaagd!
Schrijfster Tanja de Jonge op bezoek op het Dollard College
Kinderen obs Hendrik Wester helpen mee in de Jumbo
VAN HARTE: Harry en Christina Wolterman zijn 50 jaar getrouwd!
23 maart: Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gnqadjctthj0diuijv7mauboj7