Noordster voelt zich bestolen door scheidsrechter Pals

Geplaatst: maandag 1 oktober 2018 om 13:50 | Views: 5612

OUDE PEKELA - Een “bijzondere” wedstrijd was het zondagmiddag. Niet omdat de wedstrijd van vorige week werd gestaakt en de competitie vandaag voor Noordster pas echt begon, maar omdat vanmiddag werd stil gestaan bij het overlijden van Rieks Erents. De Noordsterman in hart en nieren en tevens opa van Noordster-goalie Damy Sinot, overleed afgelopen zaterdag.

Rieks Erents heeft in zijn leven enorm veel vrijwilligerswerk voor de club gedaan en was de laatste jaren op zondagmiddag het vaste gezicht bij de ingang voor de verkoop van de programmaboekjes. Uiteraard werd er voorafgaand aan de wedstrijd Noordster - Emmen dan ook een minuut stilte in acht genomen om zo stil te staan bij het verlies van dit clubicoon. Na dit mooie eerbetoon ging men toch weer verder met de orde van de dag, namelijk de wedstrijd. Noordster wist dat het een lastige pot zou worden, want Emmen kwam op bezoek. Echter wist men van te voren nog niet dat de wedstrijd extra “bijzonder” zou worden, omdat de scheidsrechter de grote tegenstander zou blijken te zijn.

In de eerste helft was het Emmen dat meer balbezit had, maar Noordster was de bovenliggende partij. De roodwitte brigade had de verdediging goed staan en creëerde zelf de betere kansen. Het kwam echter op een gelukkige manier op voorsprong, omdat de centrale verdediger van Emmen de bal verkeerd terug kopte. Kees Dun kon zodoende makkelijk de keeper omspelen en binnenschieten: 1-0. Vlak voor het rustsignaal kreeg Noordster toch nog een tegenslag te verwerken. Rik Wubs moest met een knieblessure van het veld worden getild. Maarten Koetje verving hem en speelde overigens een prima wedstrijd.

Zoals hiervoor al aangegeven, was in de tweede helft de scheidsrechter juist de grootste tegenstander van Noordster. Normaalgesproken is het onnodig om een beslissing van een scheidsrechter onder de loep te nemen en kan men beter naar zichzelf kijken, maar vanmiddag kan men niet anders dan leidsman Pals de schuld te geven van het puntverlies. Waar de grensrechter van de tegenstander meerdere malen onterecht vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter deze valse signalen telkens keurig overnam, keurde scheidsrechter Pals twee buitenspelgoals van de Drenthies juist goed. Kijken wij dan door een roodwitte bril? Nee, zowel mensen van Noordster als mensen van Emmen vonden het “bijzonder” dat beide goals simpel werden toegekend. Sterker nog, in beide gevallen nam de scheidsrechter niet eens even de moeite om in gesprek te gaan met de grensrechter over zijn zienswijze. Was dit dan het enige? Nee. Aanvoerder Kees Dun mocht bijvoorbeeld de scheidsrechter er niet op wijzen dat hij wellicht even kon overleggen met de grensrechter over de buitenspelgoal en kreeg onmiddellijk geel. Zo waren er meerdere situaties waarbij de man met de fluit direct en onnodig geel trok. Uiteindelijk resulteerde dit in twee gele kaarten voor Rick Lange en dus rood. Ondertussen had Kees Dun nog een grote kans op de 2-0 en Christian Drent op de 2-1, maar beide kansen werden niet omgezet in doelpunten. Al met al was het dus een jammerlijk einde van een wedstrijd waarbij twee ploegen goed voetbal lieten zien, maar waarbij helaas de hoofdrol door iemand anders werd opgeëist.

Het gevolg was dus een 1-2 nederlaag, terwijl gezien het spelbeeld sowieso een gelijkspel terecht was geweest. Toch weten we na dit weekend ook dat voetbal slechts een bijzaak is en dat er veel ergere dingen zijn in het leven. Natuurlijk is de nederlaag jammer, maar gelukkig is er volgende week tegen Bergum weer een nieuwe kans op punten!

Eerder verschenen:

Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

04kkdiej758bl6u3deu2ttmlm5