Internationale Chocoladedag: deze zeven dingen moet je weten over chocola

Geplaatst: donderdag 13 september 2018 om 10:15 | Views: 3564

Auteur: Roos Bouws | Merci.nl

PEKELA - Op 13 september kun je geoorloofd de hele dag chocolade eten. Op deze dag is het namelijk Internationale Chocoladedag! Hoog tijd voor een lesje chocolade want bijna iedereen lust wel een heerlijk stukje pure, melk of witte chocolade. Maar wat weet je eigenlijk van dit heerlijke snoepgoed? Chocoladespecialist merci zet ter ere van deze dag een aantal bijzondere chocoladeweetjes op een rij!

Chocolade wordt gemaakt van een vrucht. Ja, echt waar, als je chocolade eet, dan eet je eigenlijk een deel van een vrucht! Chocolade bestaat onder andere uit cacao, dat wordt gewonnen uit cacaobonen, die weer de pit van de vrucht van een cacaoboom zijn!

Witte chocolade is eigenlijk geen chocolade. Pure chocolade wordt onder andere gemaakt van cacaopoeder en cacaoboter. Bij melk chocolade wordt daar nog melk aan toegevoegd, maar bij witte chocolade wordt het cacaopoeder vervangen door extra cacaoboter en melkpoeder en kan je dus eigenlijk niet echt van chocolade spreken!

De favoriete chocolade van Nederlanders is melk met nootjes. merci wordt al ruim 39 jaar verkocht in Nederland en al jarenlang is het reepje met de groene wikkel, melk-amandel-hazelnoot, de merci smaak die altijd als eerste op is!

Nederlanders eten miljoenen reepjes merci per jaar. Het is natuurlijk een leuk cadeautje om te geven, maar het krijgen van een doosje merci vinden we ook leuk. We eten namelijk miljoenen reepjes merci chocolade per jaar. Je heb trouwens ruim 533 miljoen reepjes merci nodig om één keer de wereld rond te kunnen!

Ken je deze handige tip al? De verpakking met de goudkleurige wikkel en het plastic folie bestaat al sinds het begin van merci (1965). Waarschijnlijk trek je de verpakking in een keer van het reepje merci, maar de gouden wikkel zit er niet voor niets! Door eerst de plastic folie eraf te trekken hou je de papieren wikkel over waarmee je het reepje kunt vasthouden zodat het niet smelt in je hand.

Je kunt ook heerlijke hartige gerechten maken met chocolade. Natuurlijk is chocolade perfect om heerlijke taarten, koekjes of cakes mee te bakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze taart met reepjes chocola aan de zijkant? Maar je kunt chocolade ook gebruiken in hartige gerechten zoals chili con carne.

Chocolade is een heel populair bedankcadeau. Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 82% van de Nederlanders wel eens chocolade geeft om iemand te bedanken. Vrouwen doen dit veel vaker dan mannen (86% vs. 77%). merci is koploper, 69% geeft aan graag merci chocolade te geven als bedankje. Milka en Ferrero Rocher volgen op afstand met respectievelijk 28% en 25%.

En wist je trouwens dat er ook nog een Wereld Chocoladedag is op 7 juli? Op die dag werd chocolade voor het eerst geïntroduceerd in Europa.

* Onderzoek naar het bedankgedrag van volwassen Nederlanders (n = 1035, CBS representatief op de variabelen leeftijd en sekse) in opdracht van merci.

In 1965 brengt de zoetwarenproducent STORCK in Duitsland merci chocolade op de markt, in 1979 volgt de introductie in Nederland. Het merk onderscheidt zich direct door een volledig nieuw chocolade-aanbod: een selectie kleine chocoladestaafjes, per stuk in een goudkleurige wikkel verpakt, als het ultieme kleine bedankje. Tegenwoordig is merci verkrijgbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld en al jaren de marktleider binnen het segment chocoladespecialiteiten. Het merk groeit vier keer sneller dan de rest van het segment en heeft (mede dankzij sterke mediaondersteuning) een merkbekendheid van 90%. merci is verkrijgbaar in verschillende formaten en smaken, zoals assorti, melk en amandel, omdat je het liefst de ander wilt verrassen met zijn of haar lievelingssmaak. Het is dé cadeauchocolade om op een bijzondere manier dank je wel te zeggen, bij grote en kleine momenten. Voor bijzondere gelegenheden is de luxe geschenkdoos van 400 gr dé manier om te zeggen hoeveel je om iemand geeft. STORCK produceert naast merci onder andere de merken Toffifee, Knoppers, Werther’s Original en het dit jaar geïntroduceerde snoepmerk Smilegummi.

Eerder verschenen:

OPSPORING: Heeft iemand poes Pip gezien?
Veteranendag 2019 bij Siep & Co in Oude Pekela
28 juli: Benefietdag voor Kledingbank Maxima
27 juli: IVR/WENN houdt voorlichtingsactie in Hoogezand
Valerie Orsel Groninger kampioen met pony Lester
27 juli: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17 D
23 mei 2020: Grandioos eindfeest Noordster met Q-music
22 t/m 28 juli: Weektoerooi TC Nieuwe Pekela Open
Bewoners ongerust over eikenprocessierups in bomen aan Vijverlaan
Nieuwe Pekela krijgt een nieuwe straat: Praam
VAN HARTE: Maurice van Vulpen is 19 jaar geworden
Gewonde kat gevonden in bossen bij voetbalveld Nieuwe Pekela
Huurders in Pekela benoemen veel knelpunten in enquête
VAN HARTE: Coba Nieboer ziet Sarah!
Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen
Leerlingenraad cbs de 7-Sprong organiseert opruimdag
Jan van der Laan met pensioen
Zempo FITNESS: beperkte openingstijden van 29 juli t/m 16 augustus
Een echte leren tas is niet duur, wel duur-zaam
2 oktober: Uniek concert met Toby Beard in de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

kak5043tgoo698lhhh8o60d4s5