Kranj (SloveniŽ): de Europese Masters Kampioenschappen zwemmen

Geplaatst: maandag 10 september 2018 om 14:10 | Views: 2457

Auteur: Marjanda van Splunter - H2Oldambt

PEKELA - Zwemclub H2Oldambt heeft allerlei nieuwtjes van de afgelopen tijd. Zo zwommen drie masters van de zwemclub in het 50m bad te Kranj (Slovenië), werd het zomerseizoen in de Ringberg afgesloten en werd er meegedaan aan de kano-estafette in Oude Pekela tijdens de feestweek. Ook werd er in augustus een Swim Challenge gehouden waarvan de opbrengst naar het UMCG Kanker Researchfonds ging.

Drie masters van Zwemclub H2Oldambt waren er bij: Jenny Westervaarder, Meindert Tuinstra en Rina Kuiper doken in het 50m bad te Kranj (https://www.emc2018.com/)
H2Oldambt is zonder meer trots op deze toppers:
50m schoolslag – Jenny werd 3e van Nederland en Rina 1e.
50m vrije slag – Meindert werd 2e van Nederland, Rina 2e en Jenny 4e
50m vlinderslag – Meindert 1e van Nederland
100 m vrije slag – Meindert 2e van Nederland en Jenny ook.
100m schoolslag – Jenny werd beste Nederlandse.
Hoe het werkt? Iedere deelnemer vanaf 20 jaar zwemt naar keuze een wedstrijd in een leeftijdscategorie, mits je voldoet aan de zwemlimiet van die categorie. Ben je b.v. 57, dan val je in de categorie 55-59 jaar. De ‘oudste’ categorie was deze keer 90-94 jaar…

Zomerseizoen in de Ringberg afgesloten, op naar de Watertoren.
Na een zeer zonnig zomerseizoen, hebben we afgelopen zondag 9 september voor de laatste keer gezwommen in de Ringberg. Daarna was er tijd voor wat lekkers bij de koffie, alweer erg gezellig! Per maandag 10 september om 19.15 uur begint seizoen 2018-2019 in de Watertoren te Winschoten. Realiseert u zich dat onze club gericht is op gewoon lekker zwemmen in je eigen tempo (een handjevol zwemt wedstrijden). Snel of langzaam, rustig of ergens tussenin. Je bepaalt je tempo zelf!

Graag ouder worden, maar wel fit en gezond blijven…het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Maar vaak gaan mensen juist minder sporten als ze ouder worden. En juist in onze regio, Oost Groningen voelen veel volwassenen en ouderen zich minder gezond (Bron: De Koerier, woensdag 5 september 2018). Heeft u al eens gehoord van de stelling: “Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!”. Het spreekt voor zich. Op onze website staat, ter motivatie om uit die luie stoel te komen,: “Ik heb niet altijd zin om te gaan, maar heb nooit spijt dát ik gegaan ben”. Met andere woorden: doen!
H2Oldambt nodigt u van harte uit om 3 keer gratis te komen meezwemmen. Probeer het eens. U kunt spontaan komen, maar ook kiezen voor de Drijf-inn (voor mensen met drempelvrees) op maandag 17 september van 19.15 – 20.00 of vrijdag 28 september van 20.00 – 21.00 uur. Zie voor verdere info onze website www.h2oldambt.nl of bezoek ons op facebook!

Swim Challenge
En er is nog meer. Kijkt u eens op onze facebookpagina naar het volgende berichtje: 25 Augustus: Swim Challenge 2018!! Geld bij elkaar zwemmen voor het @UMCG Kanker Researchfonds. Onze kanjers van gelegenheidsclub TH2OR 'onze toppers' deden (weer) mee. Zo zwom bijvoorbeeld Bé Grave 700 euro bij elkaar. De totale challenge heeft 121000,-- euro opgeleverd.

In de kano’s!
Op www.prachtigpekela.nl stond al dat we meestreden met het kanovaren in Oude Pekela, een jaarlijks terugkerend evenement voor onze club. Dit jaar werden we 2e en 6e!

Eerder verschenen:

Druk bezochte winterfair bij Christelijke Gereformeerde kerk
Proeftuin Boven Pekela en Doorsneebuurt aardgasvrij van start
Realisatie Villa Hemp in Oude Pekela stap dichterbij
Succesvolle 2e Regionale Vogelshow in Alteveer
Vandaag: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Hendrik Wester komt met goede beoordelingen uit de VVN-fietscontrole
Watertoren bij een ondergaande zon
Vrijwilligerscentrale Pekela zoekt handige mensen voor klusjes
Maxima steelt de show in Oude Pekela
21 november: Sinterklaasfeest voor kinderen tot 10 jaar in de Kiepe
Leerlingen Dollard College verwennen mantelzorgers met high tea
18 november: Oecumenische kerkdienst in Wedderwegkerk
Zilver voor Silvan Bulthuis in Den Haag
15 t/m 17 november: Regionale Vogelshow Zuid-Oost Groningen
17 en 18 november: Pronkjewailtoernooi bij Korfbalvereniging WSS
Geboren en gebleven: een heel leven in hetzelfde dorp
27 november: Pekelder Proatcafť in de Riggel Boven Pekela
Acantus is de schimmelkampioen van Nederland
24 november: Sinterklaas intocht in Pekela
Sint Maarten met poffertjes en feestelijk verlichte Tjalk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

iqojhomhi3vt62k83o887rrb54