Schoolvoetbalteam Feiko Clockschool komt tekort

Djamirio, Cas, Jordy, Dion, Lars, Keeper Niels, Bas, Youri en Luc

Geplaatst: woensdag 6 juni 2018 om 21:05 | Views: 5856

OUDE PEKELA - Met opgeheven hoofd en een beker rijker verliet het schoolvoetbalteam van de Feiko Clockschool vandaag het strijdtoneel in het Friese Jubbega. Daar stonden de district finales op het programma en was de inzet een plek op de landelijke eindronde in Zeist. Het Feiko team was vandaag compleet en tegen twaalf uur vertrok de ploeg richting Friesland. Na een rit van ruim een uur kwamen de boys en hun supporters aan in Jubbega.

Daar werd eerst een bezoek gebracht aan de organisatie om de ploeg aan te melden. Er lagen ranjabonnen klaar en het wedstrijdschema werd uitgedeeld. Op de achterste velden moest het gebeuren, maar de brandende zon werd steeds feller en zou deze middag voor alle deelnemers een extra tegenstander worden.

In het eerste duel speelden de Pekelders tegen It Holersnest uit Harkema. Deze reuzen waren voetbaltechnisch niet beter, maar het fysieke verschil was voor veel spelers wennen. De Feiko kreeg twee grote kansen in deze partij, maar zag,door een eigen fout, de gasten met 1-0 winnen. Teleurgesteld verlieten de spelers het veld, maar veel tijd om te herstellen was er niet.

Het tweede duel stond namelijk al snel weer op het programma. In dat duel mocht worden gestreden met It Twaspan uit Deinum. Vooraf werd het strijdplan besproken en iedereen wist zijn taak. Dit plan kon echter na twee minuten al in de prullenbak. Een goede combinatie liet onze doelman Niels kansloos. De doelman verdient overigens wel een compliment, want hij ranselde deze pot zeker drie doelpunten uit zijn doel. Tijdens de rust keken de boys uit Pekela dus tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft zag de scheidsrechter een handsbal en liet hij de Friezen van dichtbij schieten. Dit resulteerde in de 2-0. Het verzet was gebroken en terecht liep de school uit Deinum uit naar een 5-0 winst.

Wederom een teleurstelling, maar ook dat hoort bij de sport. De supporters zorgden echter voor een goede sfeer. Zo hadden ze broodjes mee voor de spelers, kregen de kinderen een flesje drinken en waren ze heel positief.

Het laatste duel dat moest worden gespeeld was tegen de nummer één van de poule. De Adeborg uit Aduard had de eerste twee duels éénvoudig gewonnen en verwacht werd dat het kampioenschap tegen onze Feiko Clockschool zou worden gehaald. De tactiek werd aangepast en de mannen van strokarton gingen vanuit een gesloten defensie spelen. Echter gesloten was het allerminst. Binnen vijf minuten stond een 2-0 achterstand op het scorebord. De linksbenige middenvelder van De Adeborg, spelend voor FC Groningen, was een plaag voor de mannen uit Pekela. Toch kwam de Feiko in de eerste helft tot scoren. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Dion. Na goed werk van Bas Oolders en Luc Buter wist Dion te scoren. Nog één strijdplan lag er klaar voor de tweede helft. Djamirio zou doorschuiven, Dion Boven een linie naar achteren naast Lars de Haan en de Oldeboompjes op links en rechtsmidden. Verder zou Cas dieper spelen. Achteraf kunnen we stellen dat deze manier van spelen de mooiste tweede helft van het toernooi heeft opgeleverd. Eerst was het Cas die met een bekeken bal de 2-2 wist te maken. Tegenstander nog niet in de stress, want de titel zou hun niet ontgaan met het gelijke spel. De mouwen gingen echter omhoog bij de mannen uit de Veenkoloniën. Geknokt, gestreden en gebuffeld werd er en de beloning was er dan twee minuten voor het einde van de partij. Djamirio, de aanvoerder van het schoolteam, nam een hoge bal goed aan en dribbelde door tot vijf meter over de middenlijn. Daarna deed hij, wat alleen de grote spelers op televisie ook laten zien. Met een prachtig schot, dat net onder de lat binnensloeg, liet hij de Pekelder supporters juichen. De school uit Aduard verloor door deze treffer niet alleen de partij maar ook het kampioenschap. Echter een sportieve leerkracht van hun zijde gaf toe dat de boys van de Feiko Clockschool echte doorzetters waren.

Na afloop kreeg het team dan ook een terecht gewonnen beker en alle spelers een prachtige bronzen medaille. Met tevreden gezichten en trotse ouders en begeleiding vertrok iedereen weer richting Oost-Groningen.

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

dscj8vkhqlv3ae95683dngebe6