#

Noordster ook volgend jaar eersteklasser na klinkende zege op Alcides

Geplaatst: maandag 21 mei 2018 om 13:15 | Views: 2308

PEKELA - Al wekenlang snakt Noordster naar een overwinning, want al wekenlang is bekend dat er nog één driepunter nodig is om handhaving te bewerkstelligen. Tegen respectievelijke laagvliegers lukte dit niet en ook vorige week in de derby niet. Vandaag tegen (toen nog) kampioenskandidaat Alcides gebeurde het echter wel. Vrij onverwachts speelde Noordster de mannen uit Meppel van de mat en wonnen terecht met 0-3. Handhaving is nu eindelijk definitief.

De bal rolde nog maar net of de Pekelders hadden de score al geopend. Een afstandsschot van Kees Dun in combinatie met een behoorlijke blunder van de in het groen spelende keeper zorgde voor de 0-1 van Noordster. Alcides bleef aanvallen, maar de roodwitten hadden daarbij weinig ontzag voor de nummer 2 uit de competitie en besloten om voor de tweede treffer te gaan. Dit lukte ook, nadat Kees Dun de bal voorzette en Casper Boneschansker knap binnenkopte: 0-2. Alcides probeerde wel om terug in de wedstrijd te komen, maar Noordster stond verdedigend gewoon prima en gaf weinig weg.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als aan het eind van de tweede helft. Alcides had veel de bal, maar de Pekelders hadden de wedstrijd onder controle en de verdediging stond uitstekend. De Noordsterren speelden allen trouwens een erg sterke wedstrijd, waarbij Maarten Koetje en Christian Drent absoluut uitblonken. Er werd als team gevochten als leeuwen en mede daardoor konden de geelhemden weinig gevaar stichtten. De vechtlust kwam ook bij de 0-3 duidelijk naar voren. Door goed en fel doorzetten van Casper Boneschansker kon hij Mark Wever aanspelen. Enigszins toevallig kwam de bal bij Kees Dun die in een duel de bal met zijn heup over de achterlijn werkte: 0-3. Deze goal was de definitieve beslissing in de wedstrijd en dus ook in de competitie. Typerend was vervolgens dat Alcides een aantal minuten voor tijd al aan de scheidsrechter vroeg om af te fluiten. Met andere woorden: de drie punten waren voor Noordster!

Door deze overwinning is handhaving eindelijk zeker. Dit had al weken eerder gekund, maar uiteraard doet dat er nu niet meer toe. De Sterren uit Oude Pekela mogen ook volgend jaar de Pekelder eer hooghouden in de eerste klasse en dat is iets om erg trots op te zijn met elkaar! Gefeliciteerd spelers, staf en natuurlijk supporters!

Eerder verschenen:

26 oktober: Spooktocht vanaf Linked in Nieuwe Pekela
Toneeluitvoering Palvu en optreden Ronald en Aďsha in de Binding
24 november: 2e editie Rock-on Keep the good music alive
Noordster neemt punt mee uit Stadspark
Wie heeft onze cyperse poes Sascha gezien in Oude Pekela
24 oktober: Bingoavond in kantine VV PJC Nieuwe Pekela
Sint Maarten in Pekela op zaterdag 10 november
‘Verhalen van nu’ over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw
15 november: Inspiratiebijeenkomst 75 jaar bevrijding in MFC De Binding
Maxima zit zonder kinderjassen
NIEUW: Systema bij judovereniging Zempo
VVN controleert fietsen op Theo Thijssenschool
VAN HARTE: Martje Ritzema is 66 jaar geworden
VAN HARTE: Jeannet Stötefalk is 50 jaar geworden!
VAN HARTE: Johan en Johanna van Klaveren zijn 50 jaar getrouwd
Judoschool Wouter Meijer geeft judo op basisscholen
Fundering verpleegcentrum de Clockstede volledig uitgegraven
Game, set en match! Double trouble in Oude Pekela
Uitstekend jubileumconcert van Las Nińas in De Binding
Opbrengst KWF collecte 2018 in Pekela 1778,92 euro

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

5gd6v1jk7pr11v7lrs6fn522q4