Noordster ook volgend jaar eersteklasser na klinkende zege op Alcides

Geplaatst: maandag 21 mei 2018 om 13:15 | Views: 3959

PEKELA - Al wekenlang snakt Noordster naar een overwinning, want al wekenlang is bekend dat er nog één driepunter nodig is om handhaving te bewerkstelligen. Tegen respectievelijke laagvliegers lukte dit niet en ook vorige week in de derby niet. Vandaag tegen (toen nog) kampioenskandidaat Alcides gebeurde het echter wel. Vrij onverwachts speelde Noordster de mannen uit Meppel van de mat en wonnen terecht met 0-3. Handhaving is nu eindelijk definitief.

De bal rolde nog maar net of de Pekelders hadden de score al geopend. Een afstandsschot van Kees Dun in combinatie met een behoorlijke blunder van de in het groen spelende keeper zorgde voor de 0-1 van Noordster. Alcides bleef aanvallen, maar de roodwitten hadden daarbij weinig ontzag voor de nummer 2 uit de competitie en besloten om voor de tweede treffer te gaan. Dit lukte ook, nadat Kees Dun de bal voorzette en Casper Boneschansker knap binnenkopte: 0-2. Alcides probeerde wel om terug in de wedstrijd te komen, maar Noordster stond verdedigend gewoon prima en gaf weinig weg.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als aan het eind van de tweede helft. Alcides had veel de bal, maar de Pekelders hadden de wedstrijd onder controle en de verdediging stond uitstekend. De Noordsterren speelden allen trouwens een erg sterke wedstrijd, waarbij Maarten Koetje en Christian Drent absoluut uitblonken. Er werd als team gevochten als leeuwen en mede daardoor konden de geelhemden weinig gevaar stichtten. De vechtlust kwam ook bij de 0-3 duidelijk naar voren. Door goed en fel doorzetten van Casper Boneschansker kon hij Mark Wever aanspelen. Enigszins toevallig kwam de bal bij Kees Dun die in een duel de bal met zijn heup over de achterlijn werkte: 0-3. Deze goal was de definitieve beslissing in de wedstrijd en dus ook in de competitie. Typerend was vervolgens dat Alcides een aantal minuten voor tijd al aan de scheidsrechter vroeg om af te fluiten. Met andere woorden: de drie punten waren voor Noordster!

Door deze overwinning is handhaving eindelijk zeker. Dit had al weken eerder gekund, maar uiteraard doet dat er nu niet meer toe. De Sterren uit Oude Pekela mogen ook volgend jaar de Pekelder eer hooghouden in de eerste klasse en dat is iets om erg trots op te zijn met elkaar! Gefeliciteerd spelers, staf en natuurlijk supporters!