Team Feiko Clockschool wint alle wedstrijden op regionaal schoolvoetbaltoernooi

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 23:25 | Views: 7263

OUDE PEKELA - Vandaag stonden het regionale schoolvoetbaltoernooi op het programma. Plaats van handelen was het sportcomplex in Muntendam. Inzet voor de boys van de Feiko Clockschool was een plek voor het Noord-Nederlands Kampioenschap in Jubbega. In de aanloop kreeg de leiding te horen dat Jordy Oldeboom niet kon spelen vanwege een oorontsteking. Voor de ploeg was dit een groot gemis want de snelle buitenspeler had tijdens het toernooi in Pekela een belangrijk aandeel in de latere toernooizege. De overgebleven acht spelers (inclusief Luc Buter) moesten vandaag dus een stapje meer doen.

Met het warme weer en de lange wedstrijden was de selectie aan de krappe kant. Gelukkig hadden we nog een "geheim wapentje" aan boord. Het broertje van verdediger Djamirio was als supporter mee en kreeg een Feiko shirt van de technische staf. Afgesproken werd dat hij, bij een eventuele blessure wellicht een aantal minuten zou kunnen maken.

De tegenstanders vandaag waren OBS Jan Ligthart uit Delfzijl, De Jansenius de Vriesschool uit Warffum, De Klaver uit Stedum en de RKBS Bonifatius uit Ter Apel. Vooraf werd de opstelling met de boys doorgenomen. De meesters vertelden dat de boys al trots mochten zijn dat ze de regionale finale hadden gehaald en dat vandaag met leuk voetbal en hard werken wellicht weer een resultaat zou kunnen worden behaald.

In de openingswedstrijd tegen de havenstadbewoners liet de Feiko Clockschool zien dat het niet voor niets was gekomen. Tegen een voetballende ploeg werd dapper gestreden en met prima goals van Bas werd een keurige 2-0 overwinning gepakt. Het tweede duel was tegen de jongens uit Warffum. Deze ploeg had veel fysieke spelers, maar de Pekelders lieten zien dat ze niet terugdeinsden. Na twintig minuten stond een terechte 3-0 op het scorebord en wist in deze partij zelfs onze kleine Zedinho een prachtige treffer te maken. De overige treffers kwamen op naam van Cas en Bas. De derde wedstrijd was tegen De Klaver. Deze ploeg had een aantal prima voetballers in de gelederen, maar uitgerekend in deze partij kwamen alle krachten op het juiste moment naar boven bij de boys. Vechtend voor elke meter gras. Een uitstekende Niels op doel en fantastische doelpunten zorgden wederom voor een 3-0 overwinning. Het laatste duel tegen de Katholieke school uit Ter Apel mocht worden gelijkgespeeld om de zege binnen te slepen, maar de spelers kregen te horen dat we voor een overwinning gingen strijden. Niet bang zijn, uitgaan van eigen kracht en gaan tot het einde, waren de motiverende woorden van de meesters. Na het startsignaal was te merken dat beide ploegen een beetje nerveus waren. Het Feiko Clockschool team kwam echter snel op een 1-0 voorsprong door een fraaie treffer van Youri en kort daarna verdubbelde Cas de stand. In de tweede helft bleef de tegenstander het proberen en wist het een goal te produceren en Niels voor het eerst te passeren. De boys kwamen verder niet meer in de problemen omdat het team stond als een huis. Nadat de scheidsrechter affloot voor het einde, was de vreugde dan ook erg groot bij de spelers en hun supporters.

Na de prijsuitreiking werd de organisatie hartelijk bedankt voor het leuke toernooi en vervolgens liep het team gezamelijk naar de auto's om weer richting het dorp met de mooie watertoren te rijden.

Woensdag 6 juni zullen de boys weer moeten voetballen. Dan dus in het Friese Jubbega. Ook dan zullen ze weer dezelfde strijd moeten leveren als vandaag en wellicht is Zeist dan het eindstation.

Heren, namens de leiding willen we jullie inzet en gedrag (zowel binnen als buiten het veld) een groot compliment geven. Super gedaan!!! Ook de supporters heel erg bedankt voor jullie steun en aanwezigheid.

Gr. Meester Mark en Meester Bert

Team Feiko Clockschool: Niels, Lars, Bas, Cas, Dion, Djamiro, Youri, Luc en Zedinho.

Eerder verschenen:

27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

adli9mgqfie7o7lo92qqgv4np4