Noordster verliest derby tegen WVV nipt

Geplaatst: maandag 14 mei 2018 om 10:00 | Views: 2465

PEKELA - Aan het begin van het seizoen in Winschoten ging de vlag van Noordster halfstok, nadat de Pekelders kansloos onderuit gingen tegen WVV. Dit keer waren de rood-witten niet kansloos, maar het resultaat was hetzelfde. Door de 1-2 nederlaag kon de Noordster-vlag niet wapperen en de degradatiestreep komt bovendien akelig dichtbij.

In de eerste helft kwamen de Winschoters beter uit de startblokken en hadden daarbij veel aanvalsdrang. Toen de Pekelders na een kwartier het spel eindelijk onder controle leken te hebben, viel uit het niets uit een vrije trap de 0-1. Hierna gingen de Sterren in een andere opstelling spelen, maar hierdoor kwam Kees Dun volledig op een eilandje te staan en moest veelal zelf de oplossing zoeken. Toch kwam hier een grote kans uit, alleen stuitte de nummer 10 van Noordster op de Winschoter goalie. Nog voor de rust werd de score verdubbeld. Marcel Smit lepelde de bal bekeken over Damy Sinot: 0-2.

De slag werd voor de WVV’ers in de eerste 45 minuten eigenlijk geslagen op het middenveld waardoor de Pekelder aanvallers genoodzaakt waren om zich te laten inzakken. Om dit spelbeeld te veranderen werden er twee wissels doorgevoerd, zowel Frank Davids als Mark Wever kwam binnen de lijnen. Met name in aanvallend opzicht kwamen de Pekelders wat beter in het spel. Een schot van Kees Dun belandde bijvoorbeeld op de paal. Toch kregen ook de rood-zwarten genoeg kansen. Het was Damy Sinot, die weer eens liet zien in één-op-één-situaties absoluut uit te kunnen blinken en zodoende de tweede helft zijn doel schoon hield. Dat gold niet voor de Winschoter goalie, want Mark Wever schoot de bal in één keer vanuit de lucht richting de Winschoter goal en de keeper stond aan de grond genageld: 1-2. Daarna zette Noordster nog wel aan, maar grote kansen op de gelijkmaker bleven uit.

De uitslag was voor het feestje na afloop niet van belang, maar voor de stand op de ranglijst wel. Noordster ziet de degradatiestreep steeds dichterbij komen en bovendien wacht volgende week één van de twee titelkandidaten: Alcides. Het gaat dus nog moeilijk worden, maar absoluut niet onmogelijk. De kans dat de derby ook volgend jaar weer op het programma staat, is nog steeds aanwezig.

Eerder verschenen:

25 en 26 januari: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Wethouder Henk Busemann leest voor bij de peuters
27 januari geen inloop in het OdensehuisPekela e.o. in de Molenhof
7 februari: (G)oud Gezond!; Informatie- en doedag voor 75 plussers
Ontmanteling hennepkwekerij Holland Marsh
Superbloedwolfmaan ook vanuit Pekela goed te zien
Wethouder Henk Busemann leest voor tijdens De Nationale Voorleesdagen
26 januari: Kledingbeurs voor minima aan Holland Marsh 17 D
26 januari: Pekela Schoon gaat zwerfvuil opruimen in Oude Pekela
Mid-winter instuif Kapiteinshuis trekt veel bezoekers
30 januari: Open dag Dollard College Pekela
20 februari: Foto speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Damacota contracteert Cor Grozema als hoofdtrainer
GEVONDEN: fietssleutel in Oude Pekela
21 januari t/m 16 maart: Expositie Ina Walvis in gemeentehuis Pekela
16 februari: Rommel- en kledingmarkt in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Scholen Floorballtoernooi weer een groot succes
Pekela en Acantus starten spreekuur in het gemeentehuis
Kies je Sport en Cultuur gaat digitaal verder!
15 februari: Bingo in Ontmoetingscentrum de Kiepe Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

9pqt2n4stdsqibhg5c4uglkgv2