Noordster maakt competitie weer spannend na nederlaag tegen Nieuw Buinen

Geplaatst: maandag 16 april 2018 om 10:30 | Views: 3850

OUDE PEKELA - De spanning in de eerste klasse F is na vanmiddag weer wat toegenomen. Noordster had zich tegen Nieuw Buinen veilig kunnen spelen, maar wist simpelweg niet te scoren. Een onnodige nederlaag, waarbij een gelijkspel gezien het spelbeeld op zijn plek was geweest, was het gevolg: 0-2.

Het belang van deze wedstrijd was voor beide ploegen duidelijk en dat zag je ook direct bij de aftrap. Zowel Noordster als Nieuw Buinen oogde fel en vooral de oranjehemden waren veel rond de goal van Pekelder Damy Sinot te vinden. Een afstandsschot dat net naast ging was het resultaat. De grootste kansen waren voor Noordster. Eerst ging Kees Dun alleen op de keeper af, maar de aanvoerder wist deze kans niet te verzilveren. Ook Rik Wubs testte de keeper vanuit een vrije trap, maar ook vanuit de rebound kon Jordi Sanders de bal niet binnen koppen. Daarna liet Noordster een aantal keren wat ruimte vallen, waar Nieuw Buinen gretig gebruik van maakte. Zij openden de score door eenvoudig over de grond binnen te schuiven: 0-1. Net als in de heenwedstrijd ging Noordster rusten met een kleine achterstand.

Na de rust waren de Pekelders veel op de helft van de tegenstander te vinden, maar door een paar ongelukkige acties leverde dit geen grote mogelijkheden op. In een counter waren het juist de Drenthies die de score hadden moeten verdubbelen, maar Damy Sinot bracht zowel in eerste instantie als in de rebound redding. Dit spelbeeld was typerend voor de gehele tweede helft. Noordster had de bal, versierde de ene naar de andere corner, terwijl Nieuw Buinen loerde op de vele counters en telkens stuitte op de Noordster goalie. Mark Wever was namens de Pekelders in één van de laatste minuten dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging van dichtbij hard over. Toen in de blessuretijd de aanvaller van Nieuw Buinen de bal uit de handen van keeper Damy Sinot kopte en binnen werkte, was de wedstrijd gespeeld: 0-2.

Deze speelronde was Nieuw Buinen dus de grote winnaar, maar dat neemt niet weg dat de oranje brigade nog steeds een achterstand van vijf punten heeft op Noordster. De Pekelders hebben dus de beste papieren voor directe handhaving, maar een zekerheidje is dit allerminst. De ontknoping belooft dan ook zeker spannend te worden.