#

Nieuw logo, nieuw erelid en cadeaus voor 100-jarig Excelsior

Geplaatst: zondag 15 april 2018 om 15:50 | Views: 4268

Auteur: Jeannette Ritzema

NIEUWE PEKELA - Zaterdagmiddag vierde christelijke muziekvereniging Excelsior uit Nieuwe Pekela haar 100-jarig bestaan tijdens een receptie. Tijdens de receptie werd Martje Ritzema benoemd als erelid van de vereniging en waren er toespraken van burgemeester Jaap Kuin, voorzitter van de muziekbond dhr. Sikke Dijkstra en saxofoonspeelster Heidi de Jong. Ook werd het nieuwe logo, ontworpen door Monika Orlowska, gepresenteerd.

Video Freddy Stotefalk

Burgemeester Jaap Kuin benadrukte in zijn toespraak het belang van de muziekvereniging voor het dorp. Hoe vanzelfsprekend we het als Pekelders vinden dat bij vele activiteiten in het dorp de fanfare aanwezig is. Dat verdient op z’n minst veel vaker een schouderklopje. Van de gemeente Pekela heeft Excelsior de huur van de Spil voor het jubileumconcert van zaterdagavond cadeau gekregen.

Namens de Muziekbond Groningen en Drenthe overhandigde Sikke Dijkstra de jarige vereniging een speciaal gemaakte medaille voor het 100-jarig jubileum. Hij sprak zijn bewondering uit over de bloeiende vereniging met 59 leden met niet alleen ‘grijze en kale’ hoofden, maar ook veel jeugd(ige) leden. ‘Een dorp zonder muziekvereniging is een dorp zonder hart’, zei hij. We mogen in Pekela dankbaar zijn voor een muziekvereniging als Excelsior.

Voorzitter Linda Hageman noemde de twee ereleden die Excelsior tot zaterdag had: Wessel Ottjes en Sinus Koning. Beide heren konden door omstandigheden niet bij de receptie aanwezig zijn, maar Sinus Koning was ’s avonds wel bij het concert. Vervolgens vertelde Linda dat het bestuur een nieuw erelid heeft benoemd: Martje Ritzema. Vanwege haar verdiensten binnen de vereniging (o.a. het al 12 jaar opleiden van nieuwe leden en leiding geven aan het opleidingsorkest) kreeg zij een oorkonde en werd benoemd als erelid.

Een aantal maanden geleden heeft Excelsior een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een nieuw logo voor de muziekvereniging. Er waren 6 inzendingen, waarvan 2 uit Denemarken, 1 van een lid van de vereniging en nog 2 andere. Door de jury is unaniem gekozen voor het ontwerp van Monika Orlowska van Studio4Reclame uit Oude Pekela. Zij kreeg een bloemetje overhandigd. Vanaf nu is haar ontwerp het nieuwe logo voor Excelsior.

Na het officiële gedeelte konden de gasten onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen in het tijdelijke ‘museum’ dat was ingericht in één van de zaaltjes van de gereformeerde kerk in Nieuwe Pekela. Er werden veel herinneringen opgehaald en er hing een gezellige, feestelijke sfeer.

Fotoreportage

   Receptie 100-jarig bestaan muziekvereniging Excelsior Nieuwe Pekela - Foto's Jeannet Stotefalk

Aan dit artikel is meegewerkt door

Jeannet Stotefalk
Fotograaf en videograaf
jeannet@prachtigpekela.nl
Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Auto's beschoten aan Bronsveenlaan Oude Pekela
14 oktober: Jubileumconcert salonorkest Las Niñas in de Binding
Pekela's Got Talent wederom een succes voor jong en oud!
Geslaagde burendag bij Kinderboerderij Oude Pekela
Klik & Tik: computercursus voor beginners
Wedstrijd VKW - Noordster gestaakt
Coniferen in brand aan Achterlangs Oude Pekela
GEZOCHT: kat Gizmo in omgeving Dorpshuisstraat Nieuwe Pekela
29 september: Start nieuw seizoen voor Pekela Schoon
Wisselend druk op de herfstmarkt in de Pekelahof
Ronald & Aïsha – Vrienden voor altijd
Samen vechten tegen armoede onder ouderen
13 oktober: Rommel/spullen/kleding/boeken markt in het Tehuis
Fietscontrole bij OBS De Linde
VAN HARTE: Jacqueline Korvemaker is vandaag 50 jaar geworden
Culturele Commissie Pekela viert jubileum met vier concerten
6 oktober: Stampot viswedstrijd in Pekelder Hoofddiep
PrengerHoekman start met een nieuwe groep Academy XL in oktober
Zaterdag 22 september herfstmarkt in en om de Pekelahof
Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen Groen van Prinsterer voor

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

j89s9nq4hsotlo4cou2keqrc57