cbs Groen van Prinsterer en obs Feiko Clock winnaars schoolvoetbal

Geplaatst: donderdag 12 april 2018 om 19:20 | Views: 9163

Auteur: Tim Scholtens

PEKELA - Woensdag 11 april 2018 stond het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi weer op de planning. Alle groepen 6,7 en 8 van de zeven basisscholen in de gemeente Pekela waren aanwezig om de eigen school te vertegenwoordigen op het toernooi en om een poging te wagen om kampioen van “Pekel” te worden. Bij de jongens werd dat het team van obs Feiko Clock en bij de meiden het team van cbs Groen van Prinsterer.

Voor het eerst in een aantal jaren waren er niet genoeg elftallen opgegeven waardoor deze categorie niet door kon gaan. Daarentegen waren er maar liefst 13 zeventallen jongens en 10 zeventallen meiden, die in de middag met veel strijd en plezier voetbalden om kampioen te worden. Alle wedstrijden stonden onder leiding van enthousiaste leerlingen van het Dollard College Pekela. De meeste van hen, ook oud leerlingen van de basisscholen, zitten in de LO2 klas. Dit is een speciale klas voor leerlingen die een passie hebben met sport. Zij hebben ervoor gezorgd dat het toernooi strak verliep en dat de kinderen optimaal konden voetballen.

Na een zonnige middag met veel leuke wedstrijden tussen de scholen werden rond 15.30 de halve finales in beide categorieën gespeeld. Bij de meisjes ging de uiteindelijke finale tussen de Groen van Prinsterer 1 en de Sint Willibrordus 1. Zij hadden in de halve finale gewonnen van respectievelijk de Zevensprong 1 en de Feiko Clockschool 2. Na een leuke finale werd uiteindelijk de Groen van Prinsterer ongeslagen gekroond tot winnaar van het meisjestoernooi en hiermee plaatsen zij zich voor de regiofinaledag, die plaats zal vinden op woensdag 16 mei. De locatie wordt nog bekend gemaakt aan de winnende school.

Ook was het erg spannend bij de jongenspoule. Maar liefst 2 teams van de Sint Willibrordusschool wisten zich te plaatsen voor de halve finales, die compleet werden gemaakt door de Feiko Clock 4 en De Linde 2. De grote finale werd gespeeld tussen de Sint Willibrordus 1 en de Feiko Clock 4. Hierin bleek de Feiko Clock 4 net een maatje te groot en zo wonnen zij het toernooi bij de jongens. Ook zij plaatsen zich voor de regiofinaledag die plaats vindt op woensdag 16 mei, waar ook de locatie nog bekend van wordt gemaakt.

Namens de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi willen wij ook Noordster bedanken, voor de gastvrijheid en het gebruik van de faciliteiten en de kantine!