#

Kylian Bulthuis 3x op het podium op de Danish Open in Vejle

Geplaatst: maandag 12 februari 2018 om 22:30 | Views: 2221

PEKELA / VEJLE / SLAGHAREN - Afgelopen vrijdag vertrok Kylian met een groep van 35 judoka’s van RTC Heerenveen naar Vejle in Denemarken. Hier werden de Open Deense Kampioenschappen gehouden. Kylian won daar 3 prijzen. Silvan had zaterdag 3 februari een toernooi in Slagharen. Hij won hier een zilveren medaille. Lees hieronder het verslag van deze wedstrijden.

Kylian in Denemarken
Zaterdag kwam Kylian als eerstejaars uit in de -21in de gewichtsklasse tot 100 kg. De eerste twee partijen waren tegen Nederlandse jongens en werden beide met ippon gewonnen. Daarna moest hij het tegen de IJslander Grimur Ivarsson opnemen en Kylian won ook deze met ippon. De finale werd verloren op ippon tegen de sterke Deen Mathias Madsen, maar dit leverde Kylian toch een mooie zilveren medaille op. Zondag kwam Kylian uit bij de senioren, ook onder de 100 kg om ervaring op te doen. De eerste partij werd verloren tegen wederom Mathias Madsen uit Denemarken. De volgende won Kylian met een waza-ari van de IJslander Grimur Ivarsson, maar helaas ging de finale verloren tegen de veel oudere Jonathan Fagerhill uit Zweden. Kylian won hier brons.

Diezelfde dag werd ook de “open klasse” gehouden, hier mag iedereen zich voor inschrijven die mee wil doen, ongeacht het gewicht. Ook hier kwam Kylian Mathias Madsen weer tegen. Deze keer won hij dan ook met een mooie worp wat hem een ippon opleverde. Vervolgens kwam hij Asger Dissing Pedersen tegen uit Denemarken en won ook nu met een ippon, nadat hij een waza-ari had gescoord. In de finale kwam hij voor de vierde keer dit weekend Mathias Madsen tegen, maar verloor helaas. Ook in deze klasse won Kylian zilver en kan terug kijken op een prima toernooi.

Silvan in Slagharen
Silvan had zaterdag 3 februari een toernooi in Slagharen. Hij verloor direct zijn eerste partij tegen zijn clubgenoot, maar herpakte zich prima. Hij won namelijk de volgende twee parijen op een houdgreep, wat hem bij beide een vol punt opleverde. De laatste partij won hij met een mooie worp wat hem een ippon opleverde. Silvan kon huiswaarts gaan met een welverdiende tweede prijs.

Fotoreportage

   Kylian Bulthuis 3x prijs op de Danish Open in Vejle

Eerder verschenen:

25 augustus: Groot springkussen bij kiosk Heeresmeer
Active Kidz Pekela woensdagmiddagactiviteiten in september
31 augustus: Viswedstrijd voor de jeugd
Bekendmakingen gemeente Pekela 2018 week 33 vervolg
Bekendmakingen gemeente Pekela 2018 week 33
29 augustus: Kinderdisco in Linked
26 augustus: Met de antieke trein langs de Holland Amerika Lijn
26 augustus: Motortoertocht MC Miosī93 Blijham
8 september: Jaarmarkt Oude Pekela
7 september: Lucky Star Corso te water
5 september: Bedrijvenpark Oost-Groningen Scheepsjoagen
7 september: Schoenservice Brokschmidt kano-estafette
5 september: Kindermarkt op parkeerplaats bij de Helling
4 t/m 6 september: Fyzigo Fietsdriedaagse
4 september: Kregel Bouwmarkt Kruiwagenrace op het Lido terrein
3 september: J&R Cleaning Viswedstrijd
3 september: IDN Leutje 4 mijl
2 september: Truckrun vanaf De Binding
Deel van boom waait op N367 achter Oude Pekela
14 oktober: Jubileumconcert salonorkest Las Ninas in de Binding

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

1j1dq73seks5b4seiidi0se8g5