In de Schijnwerper: Knutselmiddag De Binding

Geplaatst: maandag 15 oktober 2018 om 15:00 | Views: 12032

Auteur: Martje Ritzema

OUDE PEKELA - In een mooie ruimte in De Binding zitten een moeder met twee kindjes te kleuren. Wij, Harry en Martje, worden hartelijk begroet door Jeanette Janssen, maar ze verontschuldigt zich meteen voor het geringe aantal personen dat er op dat ogenblik is. Het blijkt een inloop gebeuren te zijn dat vanaf deze week op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur wordt georganiseerd. Jeanette geeft uitleg.

Video Harry Wolterman

Net voor de zomervakantie van 2017 komt ze met het initiatief om in een zaaltje in De Binding met een knutselgroep te starten. Een ruimte bij De Binding is gelukkig snel geregeld en in samenwerking met De Badde en De Bibliotheek komen in juli al de eerste knutselaars binnen. De ruimte is beschikbaar en materiaal is aanwezig: het knutselen kan beginnen.

Op een viertal gezellig gegroepeerde tafels staan diverse knutselspullen zoals garen, kleurplaten, lego en blokken. Er kan hier worden geknipt, geplakt en getekend, maar er is ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld (in het klein) tenten te bouwen. Hiervoor heeft deze ijverige groep kortgeleden een heel aantal bezemstelen gekregen. Een prachtig middel om tenten mee te bouwen – een paar overgordijnen die niet meer worden gebruikt dienen met gemak als tentdoek, een haarbandje om het doek bij elkaar te houden, wat wasknijpers en de tent is klaar. Geweldig!

Omdat Jeanette via de bibliotheek bij verschillende scholen in Oude Pekela over de vloer komt kan ze daar mooi de knutselmiddag promoten. En de resultaten zijn er echt naar. Het overgebleven schoolfruit wordt hier naar toe gebracht en vooral na half vier komen kinderen (en ouderen) binnenlopen om nog even gezellig een uurtje te knutselen, om gewoon even gezellig samen bezig te zijn. Ja, want ook daar blijkt deze inloopmiddag in een behoefte te voorzien. Je bent lekker bezig en je ontmoet elkaar. Een leeftijdsgrens is er niet – hoe ruim wil je het hebben!

Kleine kinderen worden uiteraard begeleid door hun ouders (die dan ook vaak blijven), maar grotere kinderen komen alleen. Tot nu toe mag de organisator van de knutselmiddag elke vrijdagmiddag gemiddeld tussen de vijftien en twintig knutselaars begroeten. Een mooi aantal. Het fijne van deze knutselmiddag is dat deze tijdens alle vakanties gewoon doorgaat. Ook tijdens de scholenstakingen was de ruimte voor de kinderen opengesteld. Een service om je petje voor af te nemen.

In 2017 wordt er op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie een speciale kerstknutselmiddag georganiseerd waar ook Taalhuis Pekela een onderdeel van uitmaakt. Iemand van Taalhuis leest namelijk een heel mooi kerstverhaal voor. En wie weet wat er tijdens de andere schoolvakanties nog georganiseerd gaat worden. Jeanette haar ogen stralen bij het vooruitzicht om ook hier van alles voor te bedenken.

In de zomer is er via de openslaande deuren de mogelijkheid om buiten op het gras te spelen of aan de picknicktafel te knutselen. En Jeanette heeft voor het buitengebeuren echt nog veel meer leuke ideeën.

Ben je benieuwd geworden, dan is er informatie te vinden via de site van de bibliotheek (wel even naar beneden scrollen). Je kunt ook gewoon op een vrijdagmiddag binnenlopen en je vragen stellen aan Jeanette Janssen. Zij is vrijwel altijd aanwezig.

Wil jij met jouw club/vereniging ook ‘In de Schijnwerper’ mail dan naar martje@prachtigpekela.nl

Fotoreportage

   In de Schijnwerper: Knutselmiddag De Binding

Aan dit artikel is meegewerkt door

Martje Ritzema
fotograaf en redacteur
martje@prachtigpekela.nl
Harry Wolterman
Fotograaf en redacteur

harry@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

voke2vdqb84d3h1nnp79hsmci1