Noordster verliest ook van VV Emmen

Geplaatst: maandag 4 december 2017 om 11:20 | Views: 4991

Auteur: Hans Hulzebos - vv Noordster

OUDE PEKELA - Na vorige week de derby te hebben verloren, was het vandaag aan Noordster om dit recht te zetten. Emmen kwam op bezoek, de nummer 4 van de ranglijst. Het zal dus zeker geen gemakkelijke opgave worden en dat werd het ook niet.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Na vijf minuten had Noordster namelijk al twee goede mogelijkheden gecreëerd, maar zowel Rik Wubs als Kees Dun schoot het leer in het zijnet. Ook Emmen bleef dreigen en vanuit een voorzet mikten zij bij de tweede paal raak: 0-1. Nog halverwege de eerste helft verdubbelden zij de voorsprong: 0-2. Daarna zakte het bij Noordster in, zowel verdedigend als aanvallend. Aanvallend kreeg Noordster een paar mogelijkheden, maar de kansen werden om zeep geholpen. Verdedigend was het ook verre van goed. Nog voor rust werd het 0-3 en 0-4, waarbij men vooral bij de laatste goal slap verdedigde.

De tweede helft was eigenlijk alleen nog maar voor de statistieken. Zo scoorde Noordster in de zestigste minuut nog de 1-4. Kees Dun gaf de bal voor en Mark Wever kopte goed binnen. Daarna was Emmen weer aan zet. Na een tweetal keren in een buitenspelsituatie te hebben gescoord, werd de goal de derde keer wel goed gekeurd: 1-5. Ook Jeroen Jager kwam op het scoreformulier te staan door de 2-5 over de keeper heen te wippen, maar daar bleef het bij.

Noordster wist zich dus niet te revancheren na de nederlaag van vorige week. Vandaag waren er echter wel mogelijkheden voor geweest, maar dan had iedereen scherper moeten zijn. Hopelijk is dat volgende week wel het geval. Dan nemen de Noordsterren het op tegen Rolderboys, de nummer 12 van de competitie. Een nieuwe ronde met natuurlijk weer nieuwe kansen!