#

Noordster sleept punt pas in tweede helft over de streep

Geplaatst: maandag 20 november 2017 om 21:25 | Views: 2243

Auteur: Hans Hulzebos - vv Noordster

OUDE PEKELA - 's Ochtends was het nog even afwachten of de wedstrijd van zondagmiddag wel door zal gaan. Ondanks de vele regen, bleek het hoofdveld toch wel bespeelbaar. De wedstrijd ging dus door en FC Assen was de tegenstander. Voor aanvang werd Mark Wever nog even in het zonnetje gezet. Hij maakte tegen Hoogeveen zijn 150e competitiedoelpunt voor Noordster. Een bos bloemen en een oorkonde was dan ook zeker op zijn plaats.

Na het goede spel tegen Hoogeveen twee weken geleden, was het niveau van Noordster vandaag behoorlijk weggezakt. Ook Assen deed een duit in zakje, want ook het niveau van de oranje-hemden was zeker niet geweldig. Beide ploegen hadden dan ook moeite met het creëren van kansen. Toch was Jordi Sanders in de beginfase dichtbij, maar zijn poging ging net naast. Noordster wist een kwartier later wel het net te vinden, maar de bal verdween in het verkeerde doel. Rick Lange kopte de bal achter Arnold Kruizinga en FC Assen kwam op 0-1. Vlak voor rust kreeg Kees Dun de mogelijkheid vanuit een strafschop om gelijk te maken, maar de keeper uit Assen gokte goed en bracht redding. Een bekende voetbalwet: als je hem zelf niet maakt, valt die aan de andere kant. Door een flitsende uitbraak van de Assenaren gebeurde dit dan ook: 0-2.

De Pekelders stonden dus op achterstand zonder het idee te hebben kansloos te zijn. Sterker nog, dit was een ploeg waar Noordster van zou moeten kunnen winnen. Het was Rik Wubs die de spanning terug in de wedstrijd bracht door een van richting veranderd afstandsschot: 1-2. Diezelfde Rik Wubs had even later de grootste kans van de wedstrijd. Na een hard schot op de lat van Mark Wever kon Wubs de bal vanuit de rebound van dichtbij in een leeg doel koppen, maar hij mikte over. Noordster liet het daar niet bij zitten en bleef in de aanval. Het voetbal was zeker niet altijd goed, maar de wil was er. Meer dan terecht kwam Noordster op gelijke hoogte. Vanuit een corner werd Rik Wubs aangespeeld, die twee directe tegenstanders te kijk zette en hard, onhoudbaar binnenschoot: 2-2. Ook de overwinning leek nog dichtbij te komen. Na een mooie pass van Kevin Veld, kon Kees Dun de bal aan Mark Wever geven, maar daarna bleek de keeper van FC Assen een sta-in-de-weg. Aan de andere kant stond de Noordster-goalie, Arnold Kruizinga, zijn mannetje. Zodoende stapten beide teams met een punt van het veld.

Het niveau was dus van beide kanten van bedenkelijk niveau, maar met name bij Noordster was er het besef dat deze wedstrijd eigenlijk gewonnen had moeten worden. Aan de andere kant is het natuurlijk knap, gezien de achterstand in de rust, dat er nog gelijk wordt gespeeld. Volgende week is het tijd voor de derby: WVV - Noordster. Dit zijn vaak wedstrijden op zich en het belooft nu al een leuke pot te worden. Supporters, tot dan!

Eerder verschenen:

450 jaar Slag bij Heiligerlee - 25 mei 2018
2 juni: Kerkenpad Oost-Groningen ook in Pekela
2 juni: Rommelmarkt bij Baptisten Gemeente Nieuwe Pekela
26 mei: Nationaal kampioenschap Kaaibakken op camping Wel Wait
Koeling in Jumbo vermoedelijk oorzaak melding aardgaslekkage
Brandweer rukt uit naar Jumbo na melding aardgaslekkage in winkel
26 mei: Kabouter voetbaltoernooi bij SJO Pekela 2000
Drukte in het hooi bij Loonbedrijf Moed
Vaarwel Schoolsport Olympiade; welkom Eurosport!
Variabele afvalstoffenheffing leidt tot ruim 40% minder restafval
25 en 26 mei: Inzameling oud papier bij Wedderwegkerk
Raadsvergaderingen live via Radio Westerwolde
MoederdagActie van OOP groot succes
Koper gestolen vanaf bedrijfsterrein aan H. Westerstraat Oude Pekela
250 rechercheurs bezetten SiepCo in Oude Pekela
Noordster ook volgend jaar eersteklasser na klinkende zege op Alcides
Rika Huls na 40 dienstjaren bij o.a. Jumbo Supermarkten met pensioen
Viswedstrijd voor bejaarden en minder validen in Pekelderdiep
26 mei: Muziekavond 'Tonnie & Friends' in café d'Oal Stee
Aanmelden voor het Grasvolleybaltoernooi kan nog steeds!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8bb4legpi6007is3kt7ff9qok1