Wedstrijdverslag en foto's WSS 1 – VZK 1

Geplaatst: zondag 12 november 2017 om 20:45 | Views: 12960

Auteur: Pascal van Weerden

OUDE PEKELA - 11 November is de dag dat ons lichtje branden mag! Dat was zaterdag, de zaterdag voor de eerste zaalcompetitiewedstrijd van WSS 1. "Lampionnen weer in de kast?" vroeg de hoofdtrainer. De toon was weer gezet, we hadden er zin in! Er moest weer gekorfbald worden.

Na een aantal weken aan voorbereiding was het eindelijk zover, zondag 12 november mocht het vlaggenschip van WSS aantreden tegen VZK 1 uit Donkerbroek. De spelers waren er klaar voor, de eerste wedstrijd, de eerste twee punten!

Het fluitsignaal klonk door de zaal en de strijd om de twee punten was begonnen. Het bleek al snel dat VZK een geduchte tegenstander was. Makkelijk scorende heren en veel dynamiek. Helaas voor VZK stonden er echte ‘’Pekelder kanonnen’’ in het veld en WSS ging er vol de strijd aan. Het ging gelijk op de eerste helft. De goals vielen aan beide kanten er makkelijk in en het leek er op dat het publiek een spannende wedstrijd te zien zou krijgen. Het fluitje van de scheidsrechter gierde door de zaal, het was rust. De Pekelders stonden 11-10 voor en dit was een mooi uitgangspunt voor de tweede helft.

Na een motiverende bespreking van de twee coaches, gingen de strijders van WSS weer het veld in. De tweede helft ging voortvarend, WSS kwam na enige tijd op 18-14 voorsprong en het leek er op dat de 2 punten in Pekela bleven. Echter kwam VZK constant terug en moesten de spelers gefocust blijven tot de laatste snik. Nog 5 minuten te spelen, 2 goals voorsprong en het publiek ging er achter staan! Er moesten doelpunten vallen en snel ook. Door razend snel baltempo en dynamisch spel lukte dit. Er vielen binnen korte tijd 2 goals. ‘’D’er op en D’er over!’’ zeggen we wel eens in Pekela, dit bleek deze middag ook maar weer. Bij 23-19 floot de scheidsrechter voor een laatste keer op zijn fluitje. Na hard werken van het team en de steun van het publiek is het weer gelukt, de eerste 2 punten van de zaal competitie blijven in Pekela!

Het publiek wordt bedankt voor de steun en misschien moeten we voor elke wedstrijd maar even een liedje zingen voor geluk!

WSS 1 23–19 VZK 1