Noordster verliest nipt van Bergum

Geplaatst: maandag 9 oktober 2017 om 11:05 | Views: 5071

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Na de storm van de afgelopen week scheen vanmiddag eindelijk weer eens de zon. Waar velen nog rekening hadden gehouden met koude temperaturen, bleek toch dat de winterjas kon worden ingeruild voor de zonnebril. Het mooie weer bleek echter geen garantie voor een goed resultaat. Noordster verloor nipt met 1-2 van Bergum.

Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd en grote kansen bleven dan ook uit. Na zo'n vijftien minuten kwam Bergum veelvuldig op de helft van Noordster. De Friezen kregen hierbij een groot aantal corners en vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het laatste kwartier van de eerste helft was het juist weer Noordster dat er een aantal keren gevaarlijk uit kwam, maar vaak werd de verkeerde keuze gemaakt of was de afronding niet goed.

Na de thee was Noordster het even zoek. Het was chaotisch en de bal werd te vaak ingeleverd bij de tegenstander. Het was dan ook wachten op de 0-1 en die kwam er ook, nadat Bergum over de rechterkant door was gekomen. Dit zette de Pekelders weer op scherp en Noordster ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede bal van Christian Drent kon Kees Dun zich door de verdediging van Bergum slalommen en binnenschieten: 1-1. Daarna schoot Michael Lap Noordster bijna op voorsprong, maar hij stuitte op de keeper. In deze fase moest onze eigen keeper, Damy Sinot, geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Arnold Kruizinga. De tweede keeper van Noordster was even later helaas betrokken bij de 1-2 van Bergum. Hun spits was erdoor, de Noordster-goalie wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar de spits van Bergum voelde licht contact en was niet te beroerd om sierlijk naar de grond te gaan. De penalty werd benut en Noordster kon wederom op zoek naar de gelijkmaker. Ronald Paans was hier dichtbij, maar zijn halve omhaal werd gepareerd door de keeper.

Al met al was het van beide kanten dus geen hoogstaand voetbal. Een gelijkspel was wellicht op zijn plek geweest, maar het mocht voor Noordster vandaag niet zo zijn. Toch staan de Pekelders op dit moment netjes op de zesde plaats. Volgende week uit naar FVC mogen de Noordsterren proberen om deze plek vast te houden. Supporters, tot dan!