#

Noordster verliest nipt van Bergum

Geplaatst: maandag 9 oktober 2017 om 11:05 | Views: 2658

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Na de storm van de afgelopen week scheen vanmiddag eindelijk weer eens de zon. Waar velen nog rekening hadden gehouden met koude temperaturen, bleek toch dat de winterjas kon worden ingeruild voor de zonnebril. Het mooie weer bleek echter geen garantie voor een goed resultaat. Noordster verloor nipt met 1-2 van Bergum.

Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd en grote kansen bleven dan ook uit. Na zo'n vijftien minuten kwam Bergum veelvuldig op de helft van Noordster. De Friezen kregen hierbij een groot aantal corners en vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het laatste kwartier van de eerste helft was het juist weer Noordster dat er een aantal keren gevaarlijk uit kwam, maar vaak werd de verkeerde keuze gemaakt of was de afronding niet goed.

Na de thee was Noordster het even zoek. Het was chaotisch en de bal werd te vaak ingeleverd bij de tegenstander. Het was dan ook wachten op de 0-1 en die kwam er ook, nadat Bergum over de rechterkant door was gekomen. Dit zette de Pekelders weer op scherp en Noordster ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede bal van Christian Drent kon Kees Dun zich door de verdediging van Bergum slalommen en binnenschieten: 1-1. Daarna schoot Michael Lap Noordster bijna op voorsprong, maar hij stuitte op de keeper. In deze fase moest onze eigen keeper, Damy Sinot, geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Arnold Kruizinga. De tweede keeper van Noordster was even later helaas betrokken bij de 1-2 van Bergum. Hun spits was erdoor, de Noordster-goalie wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar de spits van Bergum voelde licht contact en was niet te beroerd om sierlijk naar de grond te gaan. De penalty werd benut en Noordster kon wederom op zoek naar de gelijkmaker. Ronald Paans was hier dichtbij, maar zijn halve omhaal werd gepareerd door de keeper.

Al met al was het van beide kanten dus geen hoogstaand voetbal. Een gelijkspel was wellicht op zijn plek geweest, maar het mocht voor Noordster vandaag niet zo zijn. Toch staan de Pekelders op dit moment netjes op de zesde plaats. Volgende week uit naar FVC mogen de Noordsterren proberen om deze plek vast te houden. Supporters, tot dan!

Eerder verschenen:

Zilveren spelden voor CDA leden
Obs Hendrik Wester viert juffendag!
Tonny Huft nieuwe trainer van Pekelder Boys
Werkbezoek gemeenteraad en college aan Brandweer
29 juni: SP-avond: ‘Meer dan een stapel stenen’
Expositie Jan F. Bogema in gemeentehuis Pekela
Hypotheek Expert nu ook gevestigd in hartje Winschoten
Petra Oosterhuis wint Huidexpert Award in categorie Beste Cenzaa Huidexpert
VAN HARTE: Nikki is 18 jaar geworden!
Leerlingen van Obs Hendrik Wester geslaagd voor verkeersexamen
Verslag Schnitzel en patat viswedstrijd van HSV de Beurs
Excelsior en Bläserchor geven fantastisch concert in Weener
Yogastudio aan ds. S. Tjadenstraat aanwinst voor Nieuwe Pekela
GEVONDEN: sleutel met Playmobil sleutelhanger [UPDATE]
Wethouder van Mannekes opent winkel voor duurzaam wonen
Opgave voor de Kinderspelweek Boven Pekela 2018 is gestart!
23 juni: Promillagecup en feest bij Pekelder Boys
22 juni: Superbingo in feesttent op Rutger Oldeboom sportpark
Buitenspeeldag Active Kidz bij de Kiepe groot succes
Wethouder van Mannekes reikt basisschoolleerlingen verkeersdiploma uit

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

vp1bkb57s4oia63m4hcf0qjkt1