Noordster verliest nipt van Bergum

Geplaatst: maandag 9 oktober 2017 om 11:05 | Views: 1590

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Na de storm van de afgelopen week scheen vanmiddag eindelijk weer eens de zon. Waar velen nog rekening hadden gehouden met koude temperaturen, bleek toch dat de winterjas kon worden ingeruild voor de zonnebril. Het mooie weer bleek echter geen garantie voor een goed resultaat. Noordster verloor nipt met 1-2 van Bergum.

Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd en grote kansen bleven dan ook uit. Na zo'n vijftien minuten kwam Bergum veelvuldig op de helft van Noordster. De Friezen kregen hierbij een groot aantal corners en vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het laatste kwartier van de eerste helft was het juist weer Noordster dat er een aantal keren gevaarlijk uit kwam, maar vaak werd de verkeerde keuze gemaakt of was de afronding niet goed.

Na de thee was Noordster het even zoek. Het was chaotisch en de bal werd te vaak ingeleverd bij de tegenstander. Het was dan ook wachten op de 0-1 en die kwam er ook, nadat Bergum over de rechterkant door was gekomen. Dit zette de Pekelders weer op scherp en Noordster ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede bal van Christian Drent kon Kees Dun zich door de verdediging van Bergum slalommen en binnenschieten: 1-1. Daarna schoot Michael Lap Noordster bijna op voorsprong, maar hij stuitte op de keeper. In deze fase moest onze eigen keeper, Damy Sinot, geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Arnold Kruizinga. De tweede keeper van Noordster was even later helaas betrokken bij de 1-2 van Bergum. Hun spits was erdoor, de Noordster-goalie wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar de spits van Bergum voelde licht contact en was niet te beroerd om sierlijk naar de grond te gaan. De penalty werd benut en Noordster kon wederom op zoek naar de gelijkmaker. Ronald Paans was hier dichtbij, maar zijn halve omhaal werd gepareerd door de keeper.

Al met al was het van beide kanten dus geen hoogstaand voetbal. Een gelijkspel was wellicht op zijn plek geweest, maar het mocht voor Noordster vandaag niet zo zijn. Toch staan de Pekelders op dit moment netjes op de zesde plaats. Volgende week uit naar FVC mogen de Noordsterren proberen om deze plek vast te houden. Supporters, tot dan!

Eerder verschenen:

25 oktober: Sportinstuif voor kinderen in de herfstvakantie
In de Schijnwerper: Dierenweide Nieuwe Pekela
27 oktober: Halloweentocht vanaf jongerencentrum Linked
Straten rondom Doorsnee al weken geen Streekblad en Veendammer
28 oktober: Rommelmarkt bij Gereformeerde kerk Nieuwe Pekela
Pekela presenteert concept centrumplan Oude Pekela
Pekelders bie nander in t Proatcafé
Karin Slor zet onderzoek op naar armoede en hulp daarbij in Pekela
Publiek Vervoer maakt gunningsbesluit bekend
Noordster JO7-1 speelt eerste thuiswedstrijd
Noordster verliest wedstrijd in de eerste helft
Teamfoto Noordster JO15-1
Zesde editie Dutch Open Teams door Judoschool Wouter Meijer
De informatieraad op dinsdag 17 oktober gaat niet door
7 december: Vrijwilligers bedankbuffet in de Riggel Boven Pekela
5 november: Koffieconcert met Vocaal Kwartet 'Valse Wichter'
Halloween in het Pekelder bos [BEELDVERSLAG]
Huldiging jubilarissen FNV Lokaal Oost Groningen [BEELDVERSLAG]
Grote belangstelling open dag Dierenweide Nieuwe Pekela
Stormloop aan bezoekers bij rommelmarkt in Het Tehuis

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

mojca55i1so303v9andiq4p832