#

Bloemetje voor familie Hoogakker uit Oude Pekela

Geplaatst: maandag 9 oktober 2017 om 11:00 | Views: 3630

Auteur: Jos Schaafsma

OUDE PEKELA - Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oost- Groningen genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket. Deze keer waren we te gast bij Harrie en Lina Hoogakker in Oude Pekela. Ze werden genomineerd door Alida Hoogakker.

Ze schreef: 'Ik wil mijn schoonouders nomineren, omdat ze spontaan hebben aangeboden dat we een jaar bij hen in kunnen wonen, inclusief drie kinderen. Het is niet altijd even makkelijk voor ze, dus daarom verdienen zij dit bloemetje.'

Op een regenachtige zaterdagmiddag bellen we aan bij een rijtjeshuis in Oude Pekela. Drie jonge kinderen en drie volwassenen stellen zich netjes voor. Best een volle huiskamer. Toch is er ook ruimte voor een aantal grote modellen van vrachtauto’s van technisch lego. Een hobby van (opa) Harrie.

Alida zegt: ‘We hadden ons huis koop staan en het werd sneller verkocht dan verwacht. Onze nieuwe woning was nog in aanbouw. Het was nogal een stress. En op dat moment was er geen geschikte huurwoning beschikbaar.’ Lina reageert: ‘Mijn man en ik hebben toen gezegd dat ze bij ons in huis mochten komen’. ‘Het was voor hun een hele opgave’, zegt Alida. Ze rekent even hoe lang de kinderen al het huis uit waren. ‘Mijn schoonouders waren alweer bijna twaalf jaar met z’n tweeën. Dan nu vijf mensen erbij.’ ‘Je krijgt een heel andere rol’, zegt (oma) Lina. ‘Soms hebben ze van die buien. We zijn bij deze kleinkinderen nu even meer opvoeder. We hebben nog twee kleinkinderen, daar zijn we meer een echte opa en oma’.

De volwassen werken alle vier. ‘We zitten elkaar niet voortdurend op de lip’, aldus Alida. ‘Maar tussen 16.00 en 20.00 is het wel even spitsuur’. Alida is meestal het eerst thuis. Zij maakt dan vast het avondeten klaar. Lida: ‘Als ik thuiskom, schuif ik gewoon aan. Dat is ook ideaal..’ De kleinkinderen hebben hun eigen taakjes in het huishouden. De achtjarige tweeling Lieke en Iris helpt bij de afwas. En hun 10 jaar oude broer Lars helpt ook mee. Alida en haar gezin vinden het fijn bij opa en oma. ‘Maar we zien er zeker naar uit om straks weer in ons eigen huisje te wonen’, zegt ze.

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week.
Dit kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

Eerder verschenen:

Kerstactiviteiten in Pekela
Kinderboerderij volgt vogelgriep verplichtingen
13 december: Winterwonderland Kinderboerderij Oude Pekela
Jakob Moed is uw Pekelarijder in de sneeuw...
14 december: Kerst-Inn bij Gereformeerde kerk Nieuwe Pekela
13 december: Kerstbingo in kantine vv PJC Nieuwe Pekela
16 december: Grote kerstmarkt in MFC De Binding
Uitverkocht Rock-On in de Kiepe
Gezellige en goed bezochte kerstmarkt bij Chr. Geref. kerk
Gezellige jaar afsluiting De Zonnebloem afd. Oude Pekela e.o.
Veel bezoekers bij Kerstmarkt in Het Tehuis
VAN HARTE: Mia de Groot ziet Sara
Kerstboom familie Ots naar Grote Markt Groningen
Ronald & A´sha op Piratentour
16 december: Kerst Inn bij Bloemenshop Jolanda
Getuigen gezocht van vernieling VW Golf aan Hugo de Grootstraat
In de Schijnwerper: Koersbalclub De Kiepe
16 december: Jaarlijkse tentoonstelling pv de Trouwe Duif
Mevrouw Anna Korte en dorpshuis De Riggel winnen vrijwilligersprijs
Nieuw onderkomen Team Sport in Stadion aan de Langeleegte

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

34ba3f4f47cvi9ha29r8ok8la4