Pekela presenteert sluitende begroting voor 2018

Geplaatst: zaterdag 7 oktober 2017 om 10:45 | Views: 1552

PEKELA - De programmabegroting van de gemeente Pekela, die vrijdag werd gepresenteerd, is voor meerdere jaren sluitend. Door de constructieve inspanningen van het college, de raad en de ambtelijke ondersteuning, is de gemeente in staat geweest om het huishoudboekje, maar ook het financieel perspectief op orde te houden. Ook zijn er geen nieuwe bezuinigingen aangekondigd.

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Jaap Kuin: “In dit laatste jaar van deze raadsperiode ronden we af waar we mee begonnen zijn en blikken we terug op wat we de afgelopen vier jaar gerealiseerd hebben. Een terugblik waarbij we met trots kijken naar Pekela en onze inwoners. Er is veel om trots op te zijn en we werken er met veel plezier aan om dat uit te dragen samen met onze bevolking. In 'Pekels Goud' is dat prachtig in beeld gebracht.”

Wethouder Hennie Hemmes: “Samen optrekken met de bevolking heeft bij onze plannen voorop gestaan. 'Veur en deur Pekel', zo zien we dat graag. Met het participatietraject Oude Pekela Centraal hebben we zo samen met onze inwoners een ambitieus plan in de steigers gezet voor de ontwikkeling van het centrum van Oude Pekela. Het heeft tot dusver geresulteerd in drie grote participatiebijeenkomsten waar de opkomst hoog was en er vele ideeën en suggesties vanuit de bevolking binnenkwamen.”

Wethouder Jaap van Mannekes: “Ook de bereikbaarheid van Pekela en de renovatie van bruggen hebben hoog op onze agenda gestaan. Dat was hard nodig en zo werken we steeds verder aan een robuuste ontsluiting van onze prachtige lintdorpen.”

Burgemeester Jaap Kuin: “Aan het einde van deze raadsperiode nemen we ook afscheid van het azc aan de Hooiweg. Bijna zeventien jaar lang hebben we als gemeente vluchtelingen opgevangen. Dit ging niet zonder discussie binnen de gemeente. Als sociaal college heeft ons dit bezig gehouden, maar we moeten na dit besluit van het COA ook gewoon weer door.”

Gezond vertrekpunt voor nieuw college en gemeenteraad
De primitieve begroting 2018 laat een overschot zien van € 2.000,-. Meerjarig loopt dit overschot op tot afgerond € 3.000,-. Dat is een financieel gezond vertrekpunt voor het nieuwe college dat in maart 2018 het stokje gaat overnemen, maar financiële risico’s, bijvoorbeeld ten aanzien van gemeenschappelijke regelingen, zullen scherp moeten worden gevolgd. Jaap Kuin: “Met het perspectief van nu zijn verdere bezuinigingsmaatregelen nu niet noodzakelijk en is het aan het nieuwe college en de nieuwe gemeenteraad om invulling te geven aan de bestaande en nieuwe plannen voor Pekela. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst van onze mooie gemeente.”

Op dinsdag 7 november 2017 wordt de begroting behandeld in de openbare raadsvergadering.

Bron: Gemeete Pekela

Eerder verschenen:

25 oktober: Sportinstuif voor kinderen in de herfstvakantie
In de Schijnwerper: Dierenweide Nieuwe Pekela
27 oktober: Halloweentocht vanaf jongerencentrum Linked
Straten rondom Doorsnee al weken geen Streekblad en Veendammer
28 oktober: Rommelmarkt bij Gereformeerde kerk Nieuwe Pekela
Pekela presenteert concept centrumplan Oude Pekela
Pekelders bie nander in t Proatcafé
Karin Slor zet onderzoek op naar armoede en hulp daarbij in Pekela
Publiek Vervoer maakt gunningsbesluit bekend
Noordster JO7-1 speelt eerste thuiswedstrijd
Noordster verliest wedstrijd in de eerste helft
Teamfoto Noordster JO15-1
Zesde editie Dutch Open Teams door Judoschool Wouter Meijer
De informatieraad op dinsdag 17 oktober gaat niet door
7 december: Vrijwilligers bedankbuffet in de Riggel Boven Pekela
5 november: Koffieconcert met Vocaal Kwartet 'Valse Wichter'
Halloween in het Pekelder bos [BEELDVERSLAG]
Huldiging jubilarissen FNV Lokaal Oost Groningen [BEELDVERSLAG]
Grote belangstelling open dag Dierenweide Nieuwe Pekela
Stormloop aan bezoekers bij rommelmarkt in Het Tehuis

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

88au24vri6n8d2h1s4ngsubm31