#

Pekela presenteert sluitende begroting voor 2018

Geplaatst: zaterdag 7 oktober 2017 om 10:45 | Views: 2117

PEKELA - De programmabegroting van de gemeente Pekela, die vrijdag werd gepresenteerd, is voor meerdere jaren sluitend. Door de constructieve inspanningen van het college, de raad en de ambtelijke ondersteuning, is de gemeente in staat geweest om het huishoudboekje, maar ook het financieel perspectief op orde te houden. Ook zijn er geen nieuwe bezuinigingen aangekondigd.

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Jaap Kuin: “In dit laatste jaar van deze raadsperiode ronden we af waar we mee begonnen zijn en blikken we terug op wat we de afgelopen vier jaar gerealiseerd hebben. Een terugblik waarbij we met trots kijken naar Pekela en onze inwoners. Er is veel om trots op te zijn en we werken er met veel plezier aan om dat uit te dragen samen met onze bevolking. In 'Pekels Goud' is dat prachtig in beeld gebracht.”

Wethouder Hennie Hemmes: “Samen optrekken met de bevolking heeft bij onze plannen voorop gestaan. 'Veur en deur Pekel', zo zien we dat graag. Met het participatietraject Oude Pekela Centraal hebben we zo samen met onze inwoners een ambitieus plan in de steigers gezet voor de ontwikkeling van het centrum van Oude Pekela. Het heeft tot dusver geresulteerd in drie grote participatiebijeenkomsten waar de opkomst hoog was en er vele ideeën en suggesties vanuit de bevolking binnenkwamen.”

Wethouder Jaap van Mannekes: “Ook de bereikbaarheid van Pekela en de renovatie van bruggen hebben hoog op onze agenda gestaan. Dat was hard nodig en zo werken we steeds verder aan een robuuste ontsluiting van onze prachtige lintdorpen.”

Burgemeester Jaap Kuin: “Aan het einde van deze raadsperiode nemen we ook afscheid van het azc aan de Hooiweg. Bijna zeventien jaar lang hebben we als gemeente vluchtelingen opgevangen. Dit ging niet zonder discussie binnen de gemeente. Als sociaal college heeft ons dit bezig gehouden, maar we moeten na dit besluit van het COA ook gewoon weer door.”

Gezond vertrekpunt voor nieuw college en gemeenteraad
De primitieve begroting 2018 laat een overschot zien van € 2.000,-. Meerjarig loopt dit overschot op tot afgerond € 3.000,-. Dat is een financieel gezond vertrekpunt voor het nieuwe college dat in maart 2018 het stokje gaat overnemen, maar financiële risico’s, bijvoorbeeld ten aanzien van gemeenschappelijke regelingen, zullen scherp moeten worden gevolgd. Jaap Kuin: “Met het perspectief van nu zijn verdere bezuinigingsmaatregelen nu niet noodzakelijk en is het aan het nieuwe college en de nieuwe gemeenteraad om invulling te geven aan de bestaande en nieuwe plannen voor Pekela. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst van onze mooie gemeente.”

Op dinsdag 7 november 2017 wordt de begroting behandeld in de openbare raadsvergadering.

Bron: Gemeete Pekela

Eerder verschenen:

Mooi boeket voor ‘zussie’ Ester Oorschot-De Raaf
21 februari: Bingoavond in kantine PJC
De Jeugdsponsoractie van Poiesz, daar zit muziek in!
Willem Molema presenteert boek 'De eeuwige geest van de Langeleegte'
Noordster pakt punt na een doelpuntrijke wedstrijd
Podiumplaatsen voor schaatser Jan Mein uit Nieuwe Pekela
Pekela Schoon vraagt steun voor Statiegeldalliantie
21 februari: Politieke partijen presenteren zich in het Taalhuis
Pekelder Proatcafé over de Ro-d-ys trekt zo'n 50 belangstellenden
Inwoner uit Oude Pekela wint 10.000 euro bij BankGiro Loterij
Leerlingen Zorg en Welzijn Dollard College organiseren Valentijnsmarkt
Judoschool Wouter Meijer door naar Belgische Kampioenschappen
Nieuwe website gemeente Pekela online!
23 februari: Kinderdisco in café de Körf in Nieuwe Pekela
Harm Mellies naar internationaal darttoernooi voor mensen met een beperking
Vrouw valt van paard op Zuiderveen tussen Pekela en Winschoten
Voorbereidingen tweede Woodlandz Festival in volle gang
Kinderhotel Wedde ontvangt cheque vijftienduizend euro
Arianne Koudstaal zoekt goed tehuis voor twee konijnen
Stakende leerkrachten Groen van Prinsterer schenken koffie in de Clockstede

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

6gfd5eekm8kcdogrgd0354bm66