#

4 en 5 november: Pronkjewailtoernooi” bij Korfbalvereniging WSS

Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017 om 22:00 | Views: 2379

Auteur: De toernooicommissie van WSS

OUDE PEKELA - Dit jaar organiseert korfbalvereniging WSS voor de 37e keer het “Pronkjewailtoernooi”. Dit jaar wordt dit weekend vol met korfbal gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 november in sporthal MFC De Binding. Het toernooi is in de loop der jaren qua format wat gewijzigd, we gaan met onze tijd mee.

Vorig jaar zijn we bij de jeugd begonnen met iets anders, namelijk een clinic verzorgd door korfballers in hart in nieren van buiten de vereniging met jarenlange korfbalervaring. Dit jaar hebben we het voor elkaar gekregen om een echte korfballegende naar Pekela toe te krijgen: LEON SIMONS!

Leon Simons is een oud-international/coach, en op dit moment projectleider Schoolkorfbal bij de Nederlandse korfbalbond. Hij gaat aan alle jeugdteams van korfbalvereniging WSS een clinic geven, om 10:00 uur beginnen we met WSS F1, E1, D1 & C1 en om 11:15 uur is het de beurt aan WSS B1 en jonge senioren.

Het is heel bijzonder dat Leon komt. Met medewerking van verschillende Pekelder ondernemers is het ons echter gelukt. Uiteraard zijn we de ondernemers hiervoor zeer erkentelijk! Om 12.45 uur zullen de allerjongste korfballertjes (kangoeroes) van WSS aan de beurt zijn om lekker los te gaan in de sporthal. Ze gaan bezig met leuke korfbalspelletjes.

Normaal gesproken spelen WSS 3,4 & 5 hun wedstrijden op zondag, maar op het Pronkjewail toernooi spelen ze traditiegetrouw op de zaterdagmiddag/-avond. Vanaf 15.30 uur zullen WSS 3, 4 en 5 te bewonderen zijn. We rekenen op een gezellig en sportief gebeuren, zodat ook de toeschouwers aan hun trekken komen.

Op de zondag staat het Pronkjewail toernooi in het teken van onze selectie, zij spelen nu al een aantal jaren een driekamp. Ook dit jaar is het gelukt om een dagvullend programma met een mooie bezetting te organiseren. De selecties van Thriantha uit Hoogeveen en Vitesse uit Beilen komen dit jaar deelnemen aan ons toernooi. De eerste wedstrijd zal om 10.00 uur beginnen en de laatste wedstrijd zal rond 16.30 uur afgelopen zijn.

Al met al staat ons dus weer een fantastisch korfbalweekend te wachten! We rekenen op jullie aanwezigheid tijdens deze 37 e editie van het Pronkjewail toernooi en zullen jullie met open armen ontvangen.

Eerder verschenen:

Geslaagde burendag bij Kinderboerderij Oude Pekela
Klik & Tik: computercursus voor beginners
Wedstrijd VKW - Noordster gestaakt
Coniferen in brand aan Achterlangs Oude Pekela
GEZOCHT: kat Gizmo in omgeving Dorpshuisstraat Nieuwe Pekela
29 september: Start nieuw seizoen voor Pekela Schoon
Wisselend druk op de herfstmarkt in de Pekelahof
Ronald & Aïsha – Vrienden voor altijd
Samen vechten tegen armoede onder ouderen
13 oktober: Rommel/spullen/kleding/boeken markt in het Tehuis
Fietscontrole bij OBS De Linde
VAN HARTE: Jacqueline Korvemaker is vandaag 50 jaar geworden
Culturele Commissie Pekela viert jubileum met vier concerten
6 oktober: Stampot viswedstrijd in Pekelder Hoofddiep
PrengerHoekman start met een nieuwe groep Academy XL in oktober
Zaterdag 22 september herfstmarkt in en om de Pekelahof
Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen Groen van Prinsterer voor
Bridgeclub Pekela start met cursus voor beginners
29 september: Jaarlijkse garageverkoop in heel Pekela
Crowdfunding actie Help Colin Broesder naar de R3 cup!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

akb5bgi1m77vf2gb4muhj62mf7