Noordster uitstekend van start in eerste klasse

Geplaatst: maandag 25 september 2017 om 10:15 | Views: 6358

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Een half jaar geleden had iedereen elkaar voor gek verklaard als je had gezegd dat Noordster op 24 september 2017 een wedstrijd in de eerste klasse zou gaan spelen. De derde klasse leek toen nog een stuk realistischer en met een beetje geluk zal wellicht de tweede klasse nog mogelijk zijn. Maar het sprookje werd werkelijkheid en zodoende werd er vanmiddag afgetrapt tegen GAVC in de eerste klasse. De jongens lieten direct zien zeker in deze klasse thuis te horen: de Pekelders wonnen met 4-2.

Al na vijf minuten was Noordster dreigend en een kopbal van Kees Dun belandde op de lat. Ook na balverlies op het middenveld bij de mannen uit Grouw was Mark Wever er als de kippen bij om vanaf 50 meter over de keeper heen te schieten, maar zijn schot ging net naast. GAVC had na een kwartier de eerste kans via een halve kopbal. Halverwege de eerste helft kwam Noordster verdiend op voorsprong. In eerste instantie leverde de corner niets op, maar de voorzet van Kees Dun die daaruit volgde werd door Rick Lange binnengegleden: 1-0. Tien minuten voor tijd werd Mark Wever de diepte ingestuurd. Zijn schot werd nog door de keeper gered, maar Rik Wubs schot in de rebound raak: 2-0. Direct na de aftrap veroverde Noordster de bal en wederom werd Mark Wever de diepte ingestuurd. Dit keer schoot hij niet zelf, maar legde de bal uitstekend breed op Kees Dun die de bal tegen de touwen werkte: 3-0. Maar ook GAVC liet zien direct vanaf de aftrap te kunnen scoren vanuit een prachtige omhaal kwamen zij terug op 3-1.

Na rust was Mark Wever wederom dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal werd echter goed door de goalie uit Grouw uit de onderhoek geplukt. Het was GAVC dat daarna nadrukkelijk de aanval opzocht en op 2-3 kwam. Hoewel er toch wellicht sprake was van duwen en een handsbal. Even voor tijd besloot de scheidsrechter een doelpunt van de Pekelders wel af te keuren, nadat Kees Dun erdoor was en de bal langs de keeper werkte. Waarom het doelpunt werd afgekeurd was onbekend, maar het deed er ook niet meer toe. In de blessuretijd kwam Noordster als nog op 4-2. Kevin Veld ging er over de linkerkant vandoor en kon voor eigen succes gaan, maar zag dat Kees Dun er beter voor stond en gaf de bal breed. Laatstgenoemde kon eenvoudig aannemen en binnen tikken. De eindstand was hiermee bepaald.

Een geweldige seizoensstart dus voor de Noordsterren. Voor het eerst sinds tientallen jaren weer in de eerste klasse voetballen en dan direct de volle winst pakken: super! En misschien een grappig feitje... Noordster heeft nu al net zo veel punten als vorig jaar in de winterstop. Kortom, een goed begin is het halve werk!