#

Clubkampioenschappen LTC Oude Pekela groot succes

Geplaatst: maandag 18 september 2017 om 17:30 | Views: 4119

OUDE PEKELA - Zondag werden onder prachtige weersomstandigheden de finales van de Klaverblad Clubkampioenschappen gespeeld. Waar we het gehele toernooi tijdens de poulewedstrijden nog maar één driesetter hadden gezien, werd tijdens de finaledag het zitvlees goed op de proef gesteld. Wat een spannende partijen! Liefst 3 (van de 5) finales gingen naar een beslissende 3e set.

We begonnen de dag met de halve finales van het Heren Dubbelspel. Hierin namen Louis de Groot en Harry Kroon het op tegen Rick Haan en Tony de Graaf. De eerste set was een gelijkopgaande strijd en werd door een beslissende break op 6-5 gewonnen door Harry en Louis: 7-5. Rick en Tony stelden echter in de 2e set orde op zaken en wonnen deze in rap tempo met 6-2. De beslissende 3e set was in feite een kopie van de 2e en zodoende stapten Rick en Tony als finalisten van het veld. In de andere halve finale speelden Harald de Lange en Wouter Veldman tegen Wicher van Achteren en Heino Detmers. Na een goed begin van Wicher en Heino en een 2-0 voorsprong dacht menigeen dat er misschien een sensatie in de maak was, echter waren Harald en Wouter na een stroeve start direct weer bij de les en denderen door naar setwinst, 6-2. De 2e set ging lange tijd gelijk op maar wederom een sterke eindsprint van Harald en Wouter gaf de doorslag, 6-3. Zodoende mochten ook zij zich gaan opmaken voor de finale.

In de halve finales van het Gemengd Dubbelspel moesten Patrick Zuur en Jolanda Harms tegen Harry Kroon en Rita Kroon-Dijk en speelden Martijn Harms en Chantal de Lange-Harms tegen Johan Zuur en Sandra de Vries. Patrick en Jolanda lieten er geen twijfel over bestaan wie de bovenliggende partij was en binnen het uur stond er 6-1 6-1 op het scorebord. Martijn en Chantal hadden beduidend meer moeite met Johan en Sandra getuige de lange games, maar na bijna 1,5 uur spelen viel er toch een krappe 6-3 6-4 overwinning te noteren voor de titelverdedigers.

Vervolgens was het de beurt aan de dames in het dubbelspel. Door de redelijk snelle winst van Marian Scholtens-Sinot en Nel Meskers op Rita Kroon-Dijk en Feike Boerema (6-2 6-2) moesten Laura Norder en Chantal de Lange-Harms hun partij tegen Gina Norder en Ivonne van Blerck winnend afsluiten om als clubkampioenen van de baan te mogen stappen. De eerste set was een ware thriller met breaks over en weer. Geen van de koppels kon echter het beslissende gaatje slaan en een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin waren Gina en Ivonne de meest stabiele en trokken de set naar zich toe. Normaal gesproken toch een mentaal tikje voor de verliezers van de set. Zou je denken... Maar ook Chantal en Laura lieten er vanaf het begin van de 2e set geen twijfel over bestaan wie zich clubkampioenen mochten laten noemen, want een sterke reeks van 9 games op rij leverde niet alleen de winst in de 2e set op (6-0) maar ook direct een aardige voorsprong in de beslissende 3e set. Gina en Ivonne kwamen nog terug maar uiteindelijk ging de set met 6-2 en hiermee ook de titel van clubkampioenen naar Chantal en Laura.

Inmiddels waren Harald en Wouter begonnen aan hun finalepartij van het Heren Dubbelspel tegen Rick en Tony. Op voorhand had iedereen verwacht dat het een spannende partij zou worden, echter waren Rick en Tony niet helemaal in goede doen en speelden Harald en Wouter zoals ze het hele toernooi hebben gedaan: goed en degelijk. Uiteindelijk was een 6-2 6-3 overwinning voor Harald en Wouter een terecht resultaat en mogen ook zij zich een jaar lang clubkampioenen noemen!

Over de finale van het Gemengd Dubbelspel zal nog lang worden nagepraat. Hoe dicht kan een partij bij elkaar zitten? Een wedstrijd met alles erop en eraan: Strakke winners langs de lijn, aces, volleys en hier en daar ook de nodige foutjes uiteraard. De eerste set ging na een beslissende break op 6-5 naar Patrick en Jolanda. De tweede set was in feite een kopie van de eerste, alleen wisten Martijn en Chantal hun eigen servicegame nu wel te houden op 5-4. En dus ook hier een beslissende 3e set. En wat voor één! Patrick en Jolanda gingen sterk van start en namen een 2-0 voorsprong. In één van de eerste punten van de derde game verstapte Martijn zich en leek het er even op dat de finale vroegtijdig beëindigd moest worden. Gelukkig kon hij verder spelen met een brace, en een paar punten later leek er al niks meer aan de hand te zijn. Beide koppels gingen verder met waar ze gebleven waren: het leveren van strijd en het maken van mooie punten. Bij 4-4 werd de beslissing geforceerd: Jolanda leverde haar servicebeurt in en na bijna 2,5 uur tennissen serveerde Chantal de wedstrijd vakkundig uit, 6-4. Een daverend applaus volgde van alles en iedereen.

Toen waren de Heren in het enkelspel nog aan de beurt. Ivar Pinkster en Alwin Beikes namen het tegen elkaar op in categorie B. Zij maakten er weer een thriller van, zoals de heren wel vaker doen tegen elkaar. Van te voren was het al moeilijk inschatten wie er met de titel aan de haal zou gaan, en zelfs na 2 sets was er nog niks beslist en kon het alle kanten nog op. Alwin was met 6-1 in de eerste set duidelijk de betere, maar Ivar pakte de 2e op karakter met 6-4. En dus ook hier een 3e set. Hierin was Alwin echter al behoorlijk moegestreden en was Ivar de fitste van de twee, 6-1.

Categorie A van het Heren Enkelspel was, zoals wel vaker de laatste jaren een strijd tussen de gebroeders Klungel, Jos en Pieter. Ook hiervan kun je op voorhand nooit inschatten wie er gaat winnen, echter gisteren was Pieter duidelijk de meest stabiele en constante van de twee. Jos probeerde Pieter met strakke slagen onder druk te krijgen, maar hij miste helaas vaak de precisie en scherpte die je tegen Pieter wel nodig hebt. Hierdoor was er van een spannende wedstrijd qua scoreverloop helaas geen sprake en was Pieter met 6-2 6-2 duidelijk de betere en dus de terechte clubkampioen.

Kampioenen, gefeliciteerd met jullie titel(s)!

Foto's Facebook LTC

Eerder verschenen:

Geslaagde burendag bij Kinderboerderij Oude Pekela
Klik & Tik: computercursus voor beginners
Wedstrijd VKW - Noordster gestaakt
Coniferen in brand aan Achterlangs Oude Pekela
GEZOCHT: kat Gizmo in omgeving Dorpshuisstraat Nieuwe Pekela
29 september: Start nieuw seizoen voor Pekela Schoon
Wisselend druk op de herfstmarkt in de Pekelahof
Ronald & Asha Vrienden voor altijd
Samen vechten tegen armoede onder ouderen
13 oktober: Rommel/spullen/kleding/boeken markt in het Tehuis
Fietscontrole bij OBS De Linde
VAN HARTE: Jacqueline Korvemaker is vandaag 50 jaar geworden
Culturele Commissie Pekela viert jubileum met vier concerten
6 oktober: Stampot viswedstrijd in Pekelder Hoofddiep
PrengerHoekman start met een nieuwe groep Academy XL in oktober
Zaterdag 22 september herfstmarkt in en om de Pekelahof
Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen Groen van Prinsterer voor
Bridgeclub Pekela start met cursus voor beginners
29 september: Jaarlijkse garageverkoop in heel Pekela
Crowdfunding actie Help Colin Broesder naar de R3 cup!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gj8gbrksec3oop2jign147pcs4