Bloemetje van de Week voor fotograaf Jeannet Stötefalk

Foto Jos Schaafsma

Geplaatst: zaterdag 16 september 2017 om 09:45 | Views: 7065

OUDE PEKELA - Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oost Groningen genomineerd. We kiezen daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket. Dit weekend brachten we een boeket naar Jeannet Stötefalk uit Oude Pekela. Ze werd genomineerd door Ellen Mik. Ze schreef: “Als fotograaf van Prachtig Pekela staat Jeannet altijd klaar. Voor een uit de hand gelopen hobby is ze bijna dagelijks op pad om leuke kiekjes en verslagen te maken en dat op de site van Prachtig Pekela te zetten. Daar geniet heel Pekela en omstreken van. Ook door oud inwoners wordt dit erg gewaardeerd.”

Foto Jos Schaafsma

We kijken even verbaasd als we bij het huis van Jeannet aankomen. Tussen haar adres en het huis van de overburen lopen mensen heen en weer met volle boodschappentassen. “We hebben dit weekend weer onze jaarlijkse buurtbarbecue,” vertelt Jeannet. “In dit straatje trekken we veel met elkaar op. En aan het begin van het nieuwe schoolseizoen organiseren we een barbecue. Maar kom binnen. Willen jullie thee of koffie?” Het is vol in huiskamer. Na het boodschappen doen, rusten dochter Chantal en de overbuurvrouw even uit. Hondje Lassie rent enthousiast om de nieuwe gasten heen.

Jeannet vertelt dat ze via haar echtgenoot bij de lokale nieuwssite terechtkwam. “Hij was al zijn vrije uurtjes bezig met het maken en bewerken van nieuwsvideo’s. Ik heb wel op hem gescholden: wat heeft dat nou allemaal voor zin? Maar nadat ik een keer meeging om foto’s te maken terwijl hij filmde, ben ik met hetzelfde virus besmet geraakt. Zelfs Chantal, mijn dochter, is nu fotograaf bij de nieuwssite.” Freddy maakt nu ongeveer zes jaar video’s voor Prachtig Pekela. “Je vergist je wel hoeveel werk daar in zit”, zegt hij. “Voor een filmpje van drie minuten ben ik zo vier uur bezig. De meeste tijd gaat zitten in het bewerken van het materiaal.” Bij de nieuwssite zijn 14 vrijwilligers actief. Ze voelen zich verantwoordelijk om de inwoners van Pekela zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van actualiteiten. “Als je iets anders hebt en een ander kan niet, dan geef je je nieuwswerk toch voorrang. Je ziet het eigenlijk als je taak”. Wanneer we naar buiten lopen maken we wat meer foto’s. Niet alleen van Ellen en Jeannet. Maar ook van hen samen met Freddy en Chantal. De bloemen zijn voor hen alle drie. Terwijl we de foto’s maken vraagt Jeannet: “Welke instellingen gebruik jij bij het fotograferen?”

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ahocrd1jtljgv7pd6s9estr5f2