Verslag BBQ viswedstrijd HSV de Beurs

Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017 om 11:15 | Views: 6344

PEKELA - Afgelopen zaterdag 19 augustus is de BBQ wedstrijd van HSV De Beurs gevist. De Wit Vissers heeft hier een verslag van geschreven, wat hieronder te lezen is. Meer foto's van de wedstrijd staan op www.dewitvisser.nl

Verslag door de Witvisser

Aangezien wij op de camping Wedderbergen staan en de wedstrijd vanaf café Brio in Blijham werd georganiseerd ongeveer 5 minuten vanaf de camping besloot ik een paar maanden geleden om de drie camping gasten Jeroen Jansen, Jan Epping en mijzelf op te geven voor deze wedstrijd. Op dat moment was er nog niet bekend waar er gevist zou worden maar we mochten in ieder geval mee doen.

Na de mannen te hebben ingelicht dat ze een wedstrijd hadden was het ook bekend dat we aan het Winschoterdiep zouden vissen. Jeroen en Jan hadden na mijn melding dat er mee gevist zou worden met de BBQ wedstrijd ook wel zin aan om daar eens aan mee te doen.

Een nadeel was wel dat als je wedstrijden vist vanaf de camping de voorbereiding niet zo best is. Ik had mijn spullen wel bij me maar casters maken en wormen goed houden gaat niet werken op de camping. Hier heb ik meestal andere bezigheden. Ook is het op tijd naar bed gaan een probleem. Het wordt meestal nachtwerk.

Maar voor deze ene keer was het maar even de ogen dichtknijpen en doorgaan. Ik heb Martin Jager van de Graankorrel maar even gebeld of hij was casters en wormen voor ons kon regelen. Zoals altijd regelt Martin dit. Vrijdag hebben Jeroen en ik even een bezoek gebracht aan De Graankorrel en alles was perfect geregeld. Even een bak koffie en weer naar de camping.

Ik besloot om die vrijdag maar niet door te zakken en ging dan tegen half 1 bij het vuur weg en besloot een uiltje te gaan knappen. Als je dan in de caravan ligt en je weet dat je er op tijd uit moet dan ga je er op liggen. Na bijna elk uur gezien te hebben was ik een half uur voor de wekker aan.

We hadden zaterdag morgen om half zeven buiten de poort afgesproken en ik was dan deze keer de eerste die aanwezig was. Na een kleine tien minuten kamen de andere mannen er ook aan en we gingen richting Café Brio. Daar was het inmiddels al erg vol. Ook Roelof Koekoek was aanwezig en had zich voor deze wedstrijd opgegeven. Als ik dit geweten had dan had ik Roelof de boel voor mij laten regelen. (Gemak dient de mens) Ook waren er veel andere bekenden aanwezig. Even een bak koffie en de loting kon beginnen.

We waren deze keer niet de eersten die een nummer pakten. Jeroen en ik moesten nog loten en er zaten nog vijf nummers in waaronder ook nummer 1 de kopstek. Ik was als eerste en pakte nummer 7. Jeroen mocht na mij loten en zag dat nummer 8 er ook nog in zat en hij zij dat hij die wel zou pakken zo dat we naast elkaar zaten. En ja hoor hij pakte nummer 8. Het was vandaag Wubbo Wortelboer die er met de kopstek vandoor ging.

Aan het water hebben we de tactiek bepaald. We zouden elkaar laten vissen. Jeroen besloot om met de vaste stok te gaan vissen en ik zou dan in de overkant gaan vissen met de feeder. Tijdens het opbouwen was het een natte bedoeling. Het is nooit leuk als je je spullen in de regen moet opbouwen. Even leek het er op dat ik geen buurman aan de linker kant had. Maar even later kwam Anne Bruins naast mij zitten. Anne is een kwaaie rakker en weet zijn visje wel te vangen.

We hebben al twee jaar samen in een team gezeten en de teamwedstrijd in het Eemskanaal gevist. Een echte feeder visser. Dit was niet in mijn voordeel. Ik had natuurlijk graag een stokvisser naast mij gehad. De spullen opgebouwd en ik ben even naar Anne gelopen. Ik zag dat hij vere bij zich had en hij bood mij dit dan ook gelijk aan. Ik heb dan ook een handje vol vere meegenomen naar mijn stek je weet het maar nooit. Dat zegt toch wel iets over hoe je met elkaar kan omgaan aan de waterkant. De wedstrijd was begonnen en ik had een stek opgebouwd strak in de overkant. Veel wormen gebracht en het handje vere van Anne. Vissen maar. Het duurde niet lang of ik zag Anne een mooie brasem vangen. De eerste kilo had hij binnen. Nog maar wat wormen brengen er zit Brasem. Even later zie ik Jeroen ook vangen aan de vaste stok. Zou ik een verkeerde keuze gemaakt hebben?

Na een poosje gaat mijn top rond en ik vang een baarsje. Even later nog 1 en nog 1 en nog 1. Dat was niet best alleen maar baarsjes. De rest ving wel andere soorten en ik baars. Opeens gaat de top als een pijl en boog rond ik sla aan en voel iets en weg is het. Geen haak meer. Dat is balen. Ik heb in totaal 10 baarsjes kunnen vangen en dat was het voor mij.Jeroen kon nog redelijk vangen aan de vaste stok. Hij bleef Anne en mij dan ook voor.

De wedstrijd zat er op en we gingen weer richting Café Brio in Blijham. Daar aangekomen stonden de salades en stokbrood al klaar en bij het innemen van onze eerste drankje ging de BBQ al aan. Ondertussen kamen de verhalen los en werden er lootjes verkocht voor de verloting. Wat mij opviel dat er veel gesponsord werd bij deze wedstrijd. Iedereen had een vleesprijs en iedereen kon gebruik maken van de BBQ en dat maar voor 10 euro. Waar vind je dat nog. En ik moet zeggen dat er vlees genoeg was en het was top voor elkaar. Ik wil hierbij de HSV De Beurs een compliment geven. Elke wedstrijd die ik van deze club heb meegevist was dan ook prima voor elkaar. Top!.

Eerst was er de verloting met mooie prijzen en daarna kon de prijsuitreiking beginnen. Er werd met de laatste prijs begonnen en er waren drie vissers die geen vis gevangen hebben.Ook zij konden tevreden naar huis gaan. De eerste prijs was voor de kopstek die wij net gemist hadden. Het was Wubbo Wortelboer die de wedstrijd won. Met ruim acht kilo was hij de grote winnaar. Plaats twee was voor de ander kopstek J Borgeld Hij ving ruim vieren halve kilo. Plaats drie was voor b Schuilingkamp met ruim drie kilo.

de sponsoren:
Café brio
Spar Blijham
BenJ eetcounter
Bedrijvencentrum Flip
Autoservice westerwolde
Houthandel Fischer
Le crayon
Keurslager huizing
Rumble events xl
Project direct nl

De uitslag

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jse21skib6hkk7vanogjm2qm23