Lucas en Gea 18 jaar op de Vakantiemarkten

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 08:45 | Views: 11060

Auteur: Ingezonden door Henk Drenth

OUDE PEKELA - Lucas en Gea horen al jaren als zangduo bij elkaar, maar ze horen ook bij de Vakantiemarkt. Ze zijn in de muziekkoepel op het Museumplein steevast de publiekstrekker. Zeventien jaar op de Vakantiemarkt zijn bijzondere momenten geweest uit hun muzikale carrière.

Voor beiden samen zongen heeft Lucas in de band De Esperando’s op slaggitaar gespeeld. Gea kende hij als het nichtje van de drummer. Van 1990 tot 1995 hadden beiden met toetsenist Marinus Siepel en drummer Hein Hemme in het bandje ‘Piece of cake’ opgetreden met Gea als zangeres. Vanaf 1995 zijn ze met samen verder gegaan als duo Trend. Op de Vakantiemarkt van 1999 stonden ze nog in een gewone marktkraam bij de pizzeria met een keyboard. Ze waren nog onbekend en zongen nog voornamelijk op bruiloften, partijen en toneelavonden. De Vakantiemarkt was ook heel belangrijk voor het krijgen van deze optredens. Met een muzikale carrière waren ze nog niet bezig, ze wilden gewoon een mooi repertoire hebben dat mensen leuk vonden.

Hun eerste hit ‘Steeds weer huil je’ had hen in 2000 in een heel andere wereld gebracht. “Dat was dikke pret. Iedereen wilde de cd en er was geen aanslepen aan”, vertelt Lucas. “Het was een heel hectische periode met veel optredens. Het was ook een heel leerzame periode. We hebben altijd ons eigen hoofd en hart gevolgd. We hebben er nooit mee te koop gelopen, maar we hebben aan tafel gezeten bij Universal, en kregen een contract aangeboden voor tournees in het buitenland.” Lucas en Gea vonden het heel leuk dat dit hen aangeboden werd, maar ze hebben het afgeslagen vanwege de kinderen. Ze hebben er ook geen spijt van en de kinderen kunnen het nu waarderen. Het zingende echtpaar heeft ook geen sterallures, ze zijn meer muzikanten dan artiesten.

“Een reis naar Gran Canaria hebben we wel gedaan omdat de kinderen mee konden.” Op de Vakantiemarkt van 2002 sprak een onbekende man Lucas aan. “Met een paar maanden gaan we naar Gran Canaria en dan gaan we een videoclip met een DVD maken”, liet hij weten. Lucas was verbaasd en vroeg wie hij was en of hij hem voor de gek hield. Het was de directeur van Gerard Borgeld Reizen. “Ik heb grote plannen”, vertelde hij. Die plannen zijn uitgevoerd en er werd een tv-special opgenomen. In 2003 werd in Turkije een tv-special opgenomen. In 2004 zijn in Mexico opnames voor een DVD gedraaid. Met de TROS zijn ze in 2006 naar Curaçao geweest.

Nu hebben ze het eigenlijk te druk. Gea is druk met haar chihuahua’s bezig, het kleinste hondenras ter wereld. Daar zou dan eigenlijk oppas voor nodig zijn. Verder verzorgt ze de boekhouding, posters, flyers en houdt ze samen met Danny de Social Media bij. En ze hebben hun handen vol aan hun evenementenbureau L&G Events dat in licht en geluid is gespecialiseerd. Hier is ook hun zoon Danny bij betrokken. Hun eigen platenlabel L&G Producties wordt momenteel alleen nog voor eigen werk ingezet. Voor andere artiesten is daar geen tijd meer voor en half werk doen willen ze niet. Daarbij heeft Lucas ook nog steeds zijn vaste baan bij de gemeente.

Het keyboard uit 1999 heeft Lucas nog steeds. Dit instrument wordt alleen nog gebruikt bij het instuderen van nieuwe nummers in de relaxte omgeving van de ontvangstruimte met grote bar. Tekst met de melodie wordt door tekstschrijvers aangeleverd. De muziek en eventueel het ritme wordt naar eigen idee aangepast. Ze zijn het ook altijd wel met elkaar eens. “Er wordt een demo per mail bijgeleverd die beluisterd wordt. Krijg ik er kippenvel bij dan is het goed, voel ik er niets bij dan is het voor iemand anders”, vertelt Gea. Ook onderweg naar een optreden wordt in de auto vaak op een nieuw nummer geoefend. Lucas: “Omdat we vaak in het midden van het land optreden is er tijd genoeg voor”. “En het werkt goed”, vult Gea aan. Geluidsman Danny is tevens chauffeur en houdt zich dan met het verkeer bezig.

Lucas en Gea, beiden 51, hebben vorig jaar hun 25-jarig jubileum gevierd (en hun 25-jarig huwelijk) met hun dubbel-cd/jubileumalbum met hun grootste hits. Het zangduo heeft 12 albums in de Album Top 100 gehad en 18 singles in de Nederlandse Top 40. Er zijn meer dan 100.000 albums verkocht. Tegenwoordig zijn het voornamelijk muziek downloads. Dat wordt ook goed bijgehouden.

Dit jaar op de 55e editie staan ze voor het 18e jaar op de Vakantiemarkt, traditiegetrouw op de laatste maandag. Op 21 augustus gaan ze dan hun nieuwste nummer ‘Neem de tijd voor het leven’ ten gehore brengen. De single is vorige week net uitgekomen. Het gaat over de gehaastheid in het leven en dat het soms nodig is om gas terug te nemen. Het lijkt hen op het lijf geschreven. “Het is met een heel mooie tekst en we hebben er leuke reacties op.”

Eerder verschenen:

Help Active Kidz door het invullen van een enquete
Gezellige en intieme sfeer bij Blues In Pekela in de Riggel
16 december: 55e Volkskerstzang in Willibrorduskerk Oude Pekela
Mark Wever in het zonnetje na 150e competitiedoelpunt bij Noordster
Gemeente Pekela wijzigt openingstijden en krijgt avondopenstelling
26 november: Open Deurdienst met Gospelgroep Eliatha in Baptistenkerk
Foto's cadeau van Fotopiet Marco van den Broek
27 november t/m 2 december: Collecteweek in Pekela
Noordster sleept punt pas in tweede helft over de streep
9-jarige Lyanne Veldkamp 3e bij karatewedstrijd
Groot feest met Sinterklaas in bomvol dorpshuis de Riggel
Bericht van Sinterklaas: 'we hebben een prachtige intocht gehad!'
VV Noordster neemt afscheid van voorzitter en secretaris
Wie maakt nieuw logo voor Muziekvereniging Excelsior?
29 november: Sinterklaasfeest in de Kiepe
Programma Sinterklaasintocht in Nieuwe en Oude Pekela
Het feest van Sinterklaas in De Riggel
Sinterklaas, ook wel Sint-Nicolaas
Man valt van steiger aan Hugo de Grootstraat na onwelwording
25 november: Feestband Solidair in Café d'Oal Stee

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jqqlienrbgkbkeohkv5it4u4g1