In de Schijnwerper: Kidz Active Pekela

Geplaatst: donderdag 20 juli 2017 om 09:40 | Views: 11982

Auteur: Martje Ritzema

NIEUWE PEKELA - In een zaaltje bij De Kiepe kom ik enkele vrijwilligers van Kidz Active Pekela tegen die meteen enthousiast beginnen te vertellen over hun activiteiten en plannen. Na even te hebben geluisterd is één ding mij al snel duidelijk: ze willen zich allemaal heel graag inzetten voor (voornamelijk) basisschoolkinderen die mee willen doen aan projectmatige buitenschoolse activiteiten. Het is dus geen verplichting waar kinderen wekelijks verwacht worden. Bovendien proberen de vrijwilligers de geplande activiteiten low budget te houden. De entree voor activiteiten is daarom altijd gratis.

De Kidz Active vrijwilligersgroep bestaat sinds april 2017. Ze springen dan meteen in het diepe met het organiseren van het Paasfeest op de FietsCrossBaan – een supergroot succes. Voor herhaling vatbaar, dus in juni wordt de Buitenspeeldag georganiseerd op het grote grasveld tussen de Seringenlaan, Prunuslaan, Lindenlaan en de Meidoornlaan – meer dan 50 kinderen genieten voor honderd procent. Dan vraagt om meer actie voor de kinderen. Ze steken de koppen bij elkaar en…

Nu staan de Zomerspelen gepland voor zondag 13 augustus (zie flyer). De vrijwilligers hebben al druk geflyerd in zowel Nieuwe - als Oude Pekela, want ze willen zo veel mogelijk kinderen de kans geven om een gezellige middag te beleven. Als het weer meewerkt verwachten ze dat dit weer een enorm succes wordt. Aan het enthousiasme van de vrijwilligers ontbreekt het in ieder geval niet. Behalve flyeren gaan ze vanzelfsprekend nog veel meer doen aan reclame voor deze Zomerspelen zoals Social Media, mond op mond reclame en nu op PrachtigPekela/In de Schijnwerper.

Een aardige bijkomstigheid voor vrijwilligers is dat iedereen ook de mogelijkheid krijgt om aan trainingen vanuit Tinten mee te doen. Geweldig toch! Het aantal vrijwilligers bij de Active Kidz is nu veertien, maar er kunnen uiteraard nog heel veel meer bij. Hierbij wordt een oproep gedaan aan mensen die graag een handje willen helpen bij de vrijwilligersgroep van Active Kidz. Je kunt je te allen tijde melden bij coördinator Karin Slor via de mail kidzactivepekela@hotmail.com

Rest mij nog de vrijwilligers van Kidz Active Pekela voor te stellen: Karin Slor-Bruintjes, Adriaan Slor, Gonneke Hekman (partner van Karin bij activiteiten), Marleen Duit, Wendy Hulshof, Albertje Slor, Wilma Siebring, Jacob Slor, Ria Hoog, Jan Zuur, Jack van der Veen, Grietje Deekens, Roseane Zuiderhoek (de vaste schminker van Kidz Active) en nog een vrijwilliger die liever anoniem wil blijven. Helaas konden niet alle vrijwilligers voor de fotoshoot aanwezig zijn.

Wil jij met jouw club/vereniging ook In de Schijnwerper mail dan naar martje@prachtigpekela.nl

Aan dit artikel is meegewerkt door

Martje Ritzema
fotograaf en redacteur
martje@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gcvrrom03lahdiuht2rmqhfvn4