Onderwijsinspectie: SOOOG is op de goede weg!

Geplaatst: woensdag 12 juli 2017 om 09:30 | Views: 4313

PEKELA - Vanaf 1 augustus aanstaande wordt elk schoolbestuur minstens één keer in de vier jaar onderzocht door de Onderwijsinspectie. Zo is Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen in de opstap naar bestuursgericht toezicht dit voorjaar al bezocht. De inspectie heeft onderzocht of het bestuur zorgt voor onderwijs van voldoende kwaliteit en genoeg geld heeft om ook in de toekomst goed onderwijs te blijven verzorgen.

Bij vier scholen, obs de Tweemaster, obs Eexterbasisschool, obs Beukenlaan en de afdeling speciaal onderwijs van De Meentschool, heeft de inspectie onderzocht of het bestuur weet hoe het is gesteld met de kwaliteit van het onderwijs op deze scholen. Ook heeft de inspectie gekeken hoe het bestuur er zelf voor zorgt dat het onderwijs op de scholen van goede kwaliteit blijft.

Wat gaat goed?
Het bestuur zorgt voor onderwijs van voldoende kwaliteit, brengt verbeteringen aan als het nodig is, verantwoordt zich aan de omgeving en gaat verstandig om met het geld. De inspectie ziet dat de visie en speerpunten van het bestuur herkenbaar zijn in de plannen van de scholen. Het bestuur en de directies werken samen met de leraren aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. De tevredenheid van leerlingen, leraren en ouders wordt gemonitord en indien nodig worden maatregelen getroffen. Vanuit een professionele cultuur werken de scholen aan het realiseren van hun ambities en het verder verbeteren van het onderwijs. Leraren en intern begeleiders krijgen voldoende mogelijkheden om scholingen en cursussen te volgen om hun kennis en vaardigheden actueel te houden.

Wat kan beter?
Wat scholen willen bereiken kan concreter worden uitgewerkt in de jaarplannen. Met name de vertaling van beleid in concrete speerpunten die passen bij de scholen. Het bestuur kan het stelsel voor kwaliteitszorg nog meer richten op de scholen van speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Door meer rekening te houden met de kenmerken van de leerlingen kan het bestuur voor de ene school hogere doelen stellen dan voor de andere school. De basiskwaliteit wordt als norm voor het onderwijs aangehouden maar het bestuur kan met haar eigen ambities de kwaliteit van het onderwijs op de scholen naar een nog een hoger plan stimuleren.

Het volledige rapport kunnen u downloaden via onderstaande link: https://www.sooog.nl/nieuws/inspectie-tevreden- over-sooog;- we-zijn- op-de- goede-weg/

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

n9r8lcjs36cuo9e51g9de8uaj1