Matchwinner Rik Wubs bezorgt Noordster overwinning

Geplaatst: zondag 23 april 2017 om 23:15 | Views: 5610

Auteur: Hans Hulzebos - Voorzitter vv Noordster

OUDE PEKELA - Het gaat Noordster in 2017 voor de wind, maar toch is het de kunst om het goede spel van de afgelopen weken vast te houden. Tegen Helpman thuis waren bovendien kilometervreter Casper Boneschansker en spelmaker Frank Davids geschorst. Het spel was mede hierdoor niet altijd sprankelend, maar de overwinning werd gelukkig wel over de streep getrokken: 4-3.

In de eerste twintig minuten waren beide ploegen nog zoekende. Zowel Noordster als Helpman zocht de aanval op, maar tot grote kansen kwam het niet. De eerste echte kans was dan ook direct de 1-0 voor de Pekelders. Ronald Paans speelde de opgekomen rechtsback Jeroen Jager in. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal hard in het dak van het doel. Daarna duurde het lang voordat er iets gebeurde. Het was Kees Dun die vervolgens een goede mogelijkheid kreeg, maar zijn volley op de voorzet van Gradus Abbas ging voorlangs. De laatste kans voor rust was voor Helpman, maar Rick Lange kon middels een sliding het schot blokken. Zodoende was de ruststand 1-0.

Na de rust hadden beide ploegen direct mogelijkheden. Jordi Sanders gaf de bal met veel gevoel mee aan Rik Wubs, maar deze laatste wist het leer niet tegen de touwen te werken. Ook Helpman miste kansen door een afstandsschot net een halve meter naast te schieten. Toch verdubbelde Noordster de score. Vanuit een doeltrap ging Helpman gruwelijk de mist in. De centrale verdediger van Helpman wilde de bal nog wegschieten, maar schoot tegen Rik Wubs op. Mark Wever kreeg vervolgens de bal en schoof beheerst binnen: 2-0. Helpman zette daarna aan en al vrij snel werd het 2-1. Een voorzet vanaf de linkerkant vloog via Rick Lange in de goal van Noordster. Daarna was het spannend, want Helman rook bloed. Grote kansen bleven echter uit. Het was bovendien Kees Dun die de 3-1 maakte. De keeper stond ver voor zijn doel en vanaf ongeveer 40 meter wipte hij de bal over de goalie heen. Ook Helpman wist helaas daarna het net te vinden door ook een bal over Damy Sinot heen te wippen: 3-2. In de laatste minuut van officiële speeltijd maakten zij ook 3-3. De goalie van Noordster kwam verkeerd uit en kon eenvoudig worden gepasseerd. In de blessuretijd was het Rik Wubs die er als nog voor zorgde dat de Pekelder supporters konden juichen. Een voorzet van Jordi Sanders kon door het goudhaantje diagonaal worden ingekopt: 4-3. Direct daarna floot de scheidsrechter af en waren de drie punten binnen.

Wederom een overwinning, wederom veel doelpunten, wederom drie punten, maar dit keer geen geweldig voetbal. Gelukkig gaat het bij voetbal om de doelpunten en dus kunnen we nog steeds stellen dat het uitstekend gaat met de mannen van Kenny Koning. Zowel voor lijfsbehoud als promotie doen de Noordsterren goede zaken. Ze staan namelijk niet alleen veilig, maar ook nog eens bovenaan in de tweede periode!