In de Schijnwerper: Kinderactiviteiten Pekela

Geplaatst: zondag 19 februari 2017 om 18:50 | Views: 9449

OUDE PEKELA - Sinds medio 2015 is een enthousiaste groep vrijwilligers actief bezig om kinderen tussen 4 en 12 jaar een dagdeel, meestal in de vakantie, een leuke middag of avond te bezorgen. In de Schijnwerper had een gesprek met Tessa Niezen.

Het ontstaan
Ik word hartelijk welkom geheten in een gezellige woonkeuken waar Tessa meteen een kopje thee voor mij neerzet. Ze vertelt dat Kinderactiviteiten Pekela is voortgekomen uit het feit dat zij al ervaring had met het werken met kinderen. Zij had in samenwerking met Sportfabriek Britannia een flashmob georganiseerd voor een schoolopdracht. Daarna werd Tessa benaderd door een medewerker van De Badde, die al meerdere keren tevergeefs had geprobeerd een talentenshow te organiseren. Er waren steeds te weinig aanmeldingen. Tessa heeft toen met medewerking van Mirella Kalk gezorgd voor een leuke talentenshow. En omdat dit meteen een groot succes was zijn Tessa en Mirella met ondersteuning van De Badde doorgegaan met organiseren van activiteiten voor kinderen.

De kosten
Tessa zegt dat Kinderactiviteiten Pekela er naar streeft om alles gratis toegankelijk te maken, zodat ook kinderen uit grote gezinnen langs kunnen komen. De vrijwilligers betalen hierdoor soms een groot deel van de kosten uit eigen portemonnee. Vorig jaar heeft Pekelpop een benefietconcert georganiseerd waar € 425 mee is opgehaald. Dit geld kan Kinderactiviteiten nu investeren in het oprichten van een Stichting, zodat er vanaf dat moment ook subsidie aangevraagd kan worden.

Samenwerking
Kinderactiviteiten werkt regelmatig samen met Stichting Vrolijkheid, die kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met kinderen van het Nederlandse AZC organiseert. Met Team Sport wordt ook prima samengewerkt.

De activiteiten
Tessa vertelt verder dat alle kinderen uit de hele gemeente Pekela mee mogen doen, maar dat ze zich voorlopig eerst nog richten op kinderen uit Oude Pekela. Even een kleine greep uit de reeks van activiteiten die Kinderactiviteiten Pekela vorig jaar organiseerde: een geslaagde Karaokeavond, Pekels got talent en een gezellige Buitenspeeldag. Uiteraard wordt er nog veel meer voor de kinderen georganiseerd. Zie hiervoor kinderactiviteitenpekela

25 februari 2017 Karaoke
Op zaterdag 25 februari 2017 gaat Kinderactiviteiten Pekela van start met een gezellige Karaoke ‘Time to rock out!’. De professionele karaoke apparatuur wordt deze avond geheel gratis geleverd en bediend door ‘Schut’s karaoke drive in show’. Samen met de andere vrijwilligers willen zij er voor zorgen dat de kinderen zich een avondlang een echte ster zullen voelen. Alle kinderen van 6 tot 12 jaar zijn op deze Karaokeavond van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in Jongerencentrum ‘Ons Stee’, Hugo de Grootstraat 81 te Oude Pekela. De entree is gratis.

De vrijwilligers
De actieve vrijwilligers van Kinderactiviteiten Pekela zijn momenteel: Tessa Niezen, Yvonne Boer, Patrick Wijnsema, Rianne Draijer, Nathalie Lap en Andrea Schuur. Vrijwilligers Schut’s karaoke zijn Martin Schut en Stefan Morreau.
Wil je ook vrijwilliger worden bij Kinderactiviteiten Pekela meld je dan aan via Kinderactiviteitenpekela@gmail.com.

Wil jij met jouw club/vereniging ook In de Schijnwerper stuur dan een mailtje naar martje@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u364svspf537vsgimvl2845e82