Première Pekels Goud eindfilm in bioscoop de ‘Binding’

Geplaatst: zondag 29 januari 2017 om 20:30 | Views: 18545

Auteur: Freddy Stotefalk

PEKELA - Zaterdag avond was de première van de eindfilm van Pekels Goud, een initiatief van de gemeente Pekela. In 21 korte filmpjes wordt Pekela getoond zoals het is. Het project is gefilmd door Martijn Pot. Hij werkte nauw samen met de Redactieraad welke was gevormd uit vrijwilligers uit Pekela.

Video Freddy Stotefalk

Voor deze avond was MFC ‘De Binding’ omgetoverd tot een heuse bioscoop. Vanaf 19.00 uur kwamen de gasten over de rode loper binnen. Ze liepen onder een boog van goudkleurige ballonnen door en werden hartelijk welkom geheten. De hal was prachtig versierd met goudkleurige ballonnen, op de tafels stond popcorn. Bij de garderobe kreeg iedereen 2 consumptiemuntjes aangeboden door de gemeente.

Onder de gasten bevonden zich genodigden die aan de film hebben mee gewerkt, maar ook mensen van het 1e uur zoals oud-burgemeester Schollema en Pauline Broekema, de drijfveer achter het ontstaan van Pekels Goud.

Om half acht werden de deuren van de bioscoop geopend en zochten de ongeveer 400 mensen een plaatsje in de zaal. De avond werd op voortreffelijke wijze gepresenteerd door Miranda Bolhuis. Voordat de film werd vertoond kwamen 3 sprekers aan het woord.

Als 1e sprak burgemeester J. Kuin gevolgd door Pauline Broekema en oud-burgemeester Schollema, De laatste merkte op dat er op de 1e rij stoelen waren gereserveerd voor de EO maar dat ze er niet waren.

Na de lovende woorden richting de Redactieraad en cameraman Martijn Pot, werd rond half negen de ruim een uur durende eindfilm van Pekels Goud getoond. Na het zien van de film bracht het publiek een staande ovatie. Dit enorme applaus was de beloning voor ruim 1 jaar werk om een film te maken over en voor Pekelders.

Pauline Broekema sprak de hoop uit dat de Redactieraad zou blijven bestaan, maar dan op kleinere schaal. Zij vindt dat dit project het waard is om voort te bestaan zodat Pekela het best gedocumenteerde dorp van Nederland wordt en blijft voor nu en in de toekomst.

Vervolgens werd de Redactieraad toegesproken door de burgemeester en in het zonnetje gezet door het overhandigen van een bloemetje. Een beeldje van twee handenschuddende mensen werd overhandigd als dank voor hun enorme inzet.

Daarna werd het woord gericht tot cameraman Martijn Pot. Het Gemeentebestuur was vol lof over wat er door het hele team onder leiding van Martijn gepresteerd was en had een speciale verrassing voor Martijn in de vorm van de erepenning van de gemeente Pekela. Ook mocht Martijn een bos bloemen en het beeldje in ontvangst nemen. Martijn was stom verbaasd dat deze eer hem toekwam. Martijn heeft het echter dik verdiend.

Uit de zaal werd de burgemeester gevraagd of deze film naar de EO gestuurd kon worden, waarop de burgemeester antwoordde daar zeker op terug te zullen komen.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd om nog een borrel te gaan drinken, want zoals presentatrice Miranda Bolhuis zei: “U heeft allemaal 2 muntjes gekregen en ‘t is toch gratis ja.”

Vervolgens was er voor de Redactieraad en Martijn Pot nog een persmoment voor het maken van foto’s en het stellen van vragen.

Het was een fantastische avond waar enorm veel mensen keihard aan hebben gewerkt. Iedereen kan met een zeer tevreden gevoel op deze avond terugkijken.

Doordat er rechten aan de eindfilm van Pekels Goud verbonden zijn, kunnen we helaas geen beelden van de eindfilm tonen, maar wel een indruk geven van de gehele avond.

Foto's Johan de Groot

Aan dit artikel is meegewerkt door

Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl
Johan de Groot
Fotograaf en redacteur

Kijk ook eens op Johan zijn [eigen website]
johan@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

lv7h683n2hork1df1p9r447k40