Geert Kootstra uit Oude Pekela doet mee aan Duitse Kerstmanwedstrijd

Geert Kootstra, de perfecte Kerstman in zijn perfect kostuum, met op de achtergrond de overige leden van het organisatie team. Van l nr r: Heiner Sjuts (Nordsee Hostel), Korst Konig, Stephan Eiklenborg (burgemeester van Sande), Hinrich Raske

Geplaatst: maandag 24 oktober 2016 om 22:25 | Views: 9415

OUDE PEKELA / DUITSLAND - We staan er nu misschien nog niet bij stil, maar over enkele weken is het weer Kerst. De hoogste tijd dus, om Kerstmannen uit de gehele wereld uit te nodigen voor de 1e Internationale Kerstmanwedstrijd van Duitsland. Het belooft, ook voor Duitse begrippen, een behoorlijk Kerstspektakel te worden met in totaal ruim 40 aangemelde Kerstmannen, uit totaal 8 landen. En één daarvan is de Kerstman, maar ook de Sinterklaas van Oude Pekela, Geert Kootstra. Geert Kootstra is als enige Nederlander en zelfs het enige, niet Duitse lid, van dit organisatieteam.

Deze wedstrijd wordt gehouden, 5 november 2016, op het terrein van het Nordsee hostel aan de Bahnhofstrasse 15 te Sande (nabij het Duitse Wilhelmshafen, Friesland). Het belooft, ook voor Duitse begrippen, een behoorlijk Kerstspektakel te worden met in totaal ruim 40 aangemelde Kerstmannen, uit totaal 8 landen. En één daarvan is de Kerstman, maar ook de Sinterklaas van Oude Pekela, Geert Kootstra. Geert Kootstra is als enige Nederlander en zelfs de enige, niet Duitse lid, van dit organisatieteam. Daarnaast is hij hèt gezicht van deze wedstrijd en is daarom te vinden op de foto’s in de vele media artikelen en reclame uitlatingen ten behoeve van dit evenement. Hierdoor is hij een bekend gezicht geworden in kerstminnend Duitsland.

Naast dat er op 5 november een Kerstmanwedstrijd gehouden gaat worden, zal er dat weekend, van 4 tot 6 november, ook een nostalgische Duitse kerstmarkt plaatsvinden. Je kunt zelfs zeggen dat dit met elkaar verweven is, want op het terrein van het Nordsee Hostel lopen Kerstmarkt- en wedstrijdterrein naadloos in elkaar over.

Om ieder iets te kunnen bieden, zullen er naast bekende traditionele Duitse kerstmarktstands ook plaats zijn voor diverse, voor kids interessante dingen, zoals een kleine kermis, een poppentheater, huskyslee rijden en nog veel meer.

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken door optredens van regionaal bekende, maar ook Duitsland breed bekende artiesten, zoals bijv. de finalist van het Duitse Voicekids, Carlotta Truman. Het evenement krijgt van zowel Duitse TV als ook kranten en radio veel aandacht en deze zullen dan ook op 5 november aanwezig zijn,om van dit, ook voor Duitse begrippen, uniek evenement verslag te gaan doen. Al met al dus een evenement om op de kalender te zetten en te bezoeken.

Het organisatieteam heeft zich tot doel gesteld, om de opbrengst van dit evenement, te schenken aan het Kinder- & jeugdhospice Joshuas Engelreich in Wilhelmshafen.

Verdere info omtrent dit evenement is in diverse talen, te vinden op http://www.santa-contest.com

Bronfoto: Oliver Braun

Eerder verschenen:

1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

srqhoml2sfcfredrlkstggjge7