17 t/m 25 september: Nationale Sportweek Pekela

Geplaatst: donderdag 15 september 2016 om 11:10 | Views: 2839

PEKELA - Van 17 tot en met 25 september 2016 vindt de dertiende Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere instellingen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond maar vooral hoe gezellig het is om te sporten. Ook de gemeente Pekela doet in week 38 mee aan de Nationale Sportweek en organiseert verschillende activiteiten.

Samen met verschillende verenigingen uit de gemeente worden er sportieve activiteiten georganiseerd voor peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd.

Peuter en kleuter instuif
Op zaterdag 17 september 2016 kunnen kinderen tot en met 6 jaar van 10.30-12.00 uur kennismaken met voetbal, korfbal en gymnastiek. De instuif is gratis en wordt georganiseerd in sporthal De Binding in Oude Pekela.

Apenkooi!
Wat is het leukste spel van de gymles? Apenkooi natuurlijk! Kom op woensdag 21 september 2016 van 14.00-15.30 uur naar De Spil in Nieuwe Pekela en doe mee met het allerleukste tikspel. Kom klimmen en klauteren over de hindernissen maar pas op voor de tikker! De activiteit is voor kinderen uit groep 3 tot en met 6 en deelname is gratis. Neem je je gymkleren mee?

Onderwaterspeurtocht
Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen op woensdag 21 september 2016 boven én onder water speuren naar de juiste antwoorden tijdens een heuse onderwaterspeurtocht! Neem je duikbril mee en kom op de woensdag in de Nationale Sportweek naar Tropiqua tussen 13.30-16.00 uur. Om deel te nemen hoef je alleen het normale entreebedrag bij de kassa te betalen. De activiteit is voor kinderen met een zwemdiploma.

Open trainingen
Op zoek naar een leuke sportclub? Of wil je een keer iets anders proberen? Tijdens de Nationale Sportweek zetten verschillende verenigingen in Pekela hun deuren open. Zo kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar kennismaken met korfbal en gymnastiek en de oudere kinderen kunnen volleybal en tennis een keer gratis proberen.

Kijk voor meer informatie over de open trainingen en het complete overzicht van sportverenigingen in Pekela op www.pekela.nl/sport. Bij de meeste verenigingen mag je overigens altijd drie keer gratis meedoen voordat je besluit lid te worden.

Jeugdsportfonds
Tijdens de Nationale Sportweek besteedt de gemeente Pekela ook aandacht aan het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen zelfs de sportattributen. Wil je meer weten over het Jeugdsportfonds? Mail dan naar: teamsport@dekompanjie.nl.

Sportkleding inzameling
Is je sportshirt te kort, of zijn je sportschoenen te klein? De gemeente Pekela zorgt dat er een ander kind uit Pekela blij mee gemaakt wordt! Lever je overbodige sportkleding in en de medewerkers van de gemeente zullen na de Nationale Sportweek de kleding verspreiden. Er staan kledingbakken bij obs De Linde, De Groenling en in sporthal De Spil. Een kleine moeite, een groot gebaar. Gooi je overbodige sportkleding in de bak!

Bron: Gemeente Pekela

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

v9esd65nfm0nf0601aql4sqcg0