'Zwemmen in het Pekelderdiep'

Geplaatst: woensdag 14 september 2016 om 22:50 | Views: 23129

OUDE PEKELA - Onlangs bereikte ons het bericht dat er een man ongewenst foto's maakte van zwemmende kinderen in het Pekelderdiep. De gemoederen liepen daardoor hoog op dat vervolgens zijn fototoestel en sleutels afgepakt zijn. De politie kwam uiteindelijk tussenbeide. De man maakt duidelijk dat er geen kwade opzet in het spel was. Ten einde raad om zijn goede bedoelingen duidelijk te maken, schreef de man een email aan Otto Kerbof. Om zijn intenties kracht bij te zetten, zijn ons de foto's toegestuurd die op de bewuste dag zijn gemaakt. Vanwege privacy doeleinden zijn de namen verwijderd.

Beste Otto,

Gisteravond reed ik langs het diep en zag ter hoogte van het loop/fietsbruggetje bij de Action in de buurt dat er werd gezwommen in het Pekelderdiep. Dit vond ik zo verbazingwekkend dat er in het diep werd gezwommen, want vroeger was dit het grootste open riool van Europa, dat ik besloot om er wat foto's van te maken. Mijn auto geparkeerd en daar geheel in het openbaar gaan staan om foto's te maken. De kinderen zagen dat ik foto's maakte en gingen toen kunstjes vanaf de brug doen en vonden het leuk om op foto te komen. Ik dacht leuk voor later, leuk misschien ook voor Prachtig Pekela en/of Pekelbook. Terwijl ik de foto's stond te maken werd ik ineens aangesproken door een boze man die mij bedreigde, uitschold voor pedofiel en het fototoestel afpakte en mijn autosleutels. Daarna wilde hij mij in elkaar slaan. Geheel verbouwereerd en ontdaan ben ik bij hem weggelopen naar huis want had geen zin in een knokpartij. Thuis heb ik direct de politie gebeld om dit voorval te melden. Ik ben absoluut geen pedofiel, wat een belediging. De politie adviseerde mij om niet zelf de sleutels en het toestel weer op te halen, maar zij zouden dit doorgeven aan een de dienstdoende agenten, omdat de man zo boos reageerde. Deze zijn ongeveer een half uur later bij de man langs gegaan om de autosleutels en fototoestel op te halen.

De politie heeft daarna het fototoestel met de auto weer bij ons teruggebracht. De auto hadden ze foutief geparkeerd in de Spoetnikstraat, want hun Tomtom deed het niet goed en van de meldkamer kregen ze te horen dat ze hem moesten parkeren in de Spoetnikstraat. Via de navigatie op de telefoon kwamen ze er achter dat ze niet in de Spoetnikstraat moesten zijn, maar er tegenover. Aangezien de auto al geparkeerd stond en het vlakbij was hebben ze hem maar laten staan. Alle foto's hebben ze bekeken en zij verklaarden tegenover ons dat er niets mis was met dit soort foto's. De man die het toestel heeft afgepakt had ook alle tijd gehad om alle foto's op het toestel te kunnen bekijken en ik vraag mij dan ook af wat er zo fout was aan die foto's. Op Facebook en overal zie je veel vreemdere foto's staan van kinderen. Het ging mij ook niet om de kinderen, maar om het feit dat er in het diep werd gezwommen. Als het volwassenen waren geweest had ik er ook foto's van gemaakt.

Wel adviseerde de politie mij om aangifte van bedreiging te doen tegen de man. En ze zeiden doordat het momenteel nogal onrustig is in Pekela dat sommige mensen nu eenmaal daardoor overtrokken, emotioneel of agressief kunnen reageren.

Las ik vanmiddag tot mijn verbijstering op Facebook dat ene ##### zomaar een waarschuwingsbericht had geplaatst en mij uitmaakt voor pedofiel met daarbij een foto van mij geplaatst. Zonder navraag of het bekijken van de foto's. Ze zegt dat ze weet waar wij wonen, nou dan had ze de foto's zo kunnen bekijken. Eerst iets rondtetteren en je openbaar belasteren van iets wat niet waar is. Bizar. Echt Otto, je mag hier thuis komen en alles bekijken, alle foto's, dia's, computerbestanden, het maakt me niet uit wat dan ook. Je zult niks vinden. Als het waar was, was ik ook wel door de politie in hechtenis genomen, maar dat is niet het geval. Zij zegt dat er iets was in de bossen, daar was gezocht????? Welke bossen, ik stond voor woningen bij de Action te fotograferen en dat heeft al met al nog geen 5 minuten geduurd (kun je ook controleren op de foto's, want de tijd staat erbij). En ze had gehoord dat er wel iets was gebeurd.... Ja ik was bedreigd en was compleet uit het veld geslagen door de agressie van die man. Dan klap ik nu eenmaal dicht, ik ben geen persoon die er dan direct op los scheld en slaat. De beste oplossing om uit de hand lopen te voorkomen leek mij om weg te gaan. Vond de politie ook de beste oplossing trouwens. En als ze dat een rare reactie van mij vinden kan ik dat ook niet helpen.

Mijn vrouw heeft daarop contact opgenomen via Facebook met ##### en deze heeft de meldingen (als het goed is) weer verwijderd. Maar intussen zijn deze berichten al vele keren gedeeld en sta ik nu in de hele omgeving bekend als een gevaarlijke viespeuk. Ik zou ##### ook graag alle foto's laten zien of toesturen, maar ik kan alleen contact met haar opnemen via Facebook en doordat wij geen Facebookvrienden zijn kan ik haar de bewuste foto's niet toesturen.

Zojuist belde ##### met mijn vrouw en die gaat alle foto's naar hem toesturen. Ook heeft zij hem het hele verhaal verteld.

Otto, ik ben hier helemaal kapot van. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er zulke conclusies zouden worden getrokken als je foto's maakt van zoiets. Dit komt niet eens bij mij op.

Met vriendelijke groet,

Bron: Ingezonden

Foto's: Inzender

Aan dit artikel is meegewerkt door

Otto Kerbof
Fotograaf en videograaf

Kijk ook eens op Otto zijn [eigen website]
otto@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

tsc2g9k221usodne9q252nr443