Geslaagde eerste editie Curaad Open Nieuwe Pekela

Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016 om 21:45 | Views: 8155

NIEUWE PEKELA - Van 24 tot en met 31 juli werd op de banen van Tennisclub Nieuwe Pekela de eerste editie van het Curaad Open Nieuwe Pekela georganiseerd. Een open toernooi voor tennissers vanaf 15 jaar in verschillende speelsterktecategorieën.

Geslaagde week
Met maar liefst 109 deelnemers tussen de 15 en 81 jaar, 155 wedstrijden en gedurende de hele week veel publiek en gezelligheid langs de banen was het een hele geslaagde week. De wedstrijden waren onderverdeeld in de speelsterktecategorieën 5 tot en met 8 en in de rubrieken dames enkel, heren enkel, heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel. In verband met het volle speelschema werden op de maandagavond ook acht wedstrijden gespeeld op de banen van LTC Oude Pekela. Op woensdagavond dreigde hevige lokale regenval roet in het eten te gooien, maar gelukkig kon er uitgeweken worden naar de banen van LTC Oude Pekela, TC Veendam en MTC Musselkanaal. Hierdoor konden de wedstrijden op donderdagavond volgens het geplande schema vervolgd worden

Titels leden TC Nieuwe Pekela
Martijn Kanning was de meest succesvolle deelnemer namens TC Nieuwe Pekela. Hij won in de categorie herenenkel 6 en samen met zijn dubbelpartner Jordy Kremer veroverde hij ook de eerste plaats in de herendubbel 5. De jongste deelnemers, Bas Lesterhuis en Lars Rietsema wonnen in de categorie herendubbel 7. Arnold Niessen won samen met Dick Prins de herendubbel 8. Joset Rosema veroverde de titel in de damesenkel 7, Stephanie Schrör deed hetzelfde in de damesenkel 8.

Zowel qua gezelligheid als prestaties was het een succesvolle week. TC Nieuwe Pekela kijkt met tevredenheid terug en heeft de intentie om het toernooi vanaf nu jaarlijks te organiseren.