Brandweer te water bij Zwemclub H2Oldambt

Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016 om 22:20 | Views: 8733

Auteur: Marjanda van Splunter - H2Oldambt

PEKELA / WINSCHOTEN - De brandweer (blusgroep Finsterwolde) is bezig met het oprichten van zogenaamde oppervlaktereddingsteams. Een team heeft als opdracht een reddende actie uit te voeren bij te water geraakte mensen en/of dieren. Het ‘examen’ zal o.a. bestaan uit een zwemtest. Om zich goed voor te bereiden op deze zwemtest, trainen de brandweervrouwen- en mannen nu bij onze zwemclub om hun zwemslag/techniek te verbeteren en conditie op te bouwen. John van Dokkum heeft zich, ondanks zijn vakantie, vrijwillig als trainer ter beschikking gesteld (Top).

Voor de club betekent dit wat extra drukte in het water, maar ook extra ‘fun’. Het is, eerlijk is eerlijk, leuk om naar het beginnende geploeter van anderen te kijken. Want ja..als geen ander weten de leden hoe het is om vaart te krijgen in je zwemslag en conditie op te bouwen. Het valt niet mee, je moet kunnen doorzetten én er plezier in hebben. Maar ook weten de zwemmers dat je best gauw resultaat hebt: als je 2-3 keer per week zwemt sta je verbaasd hoe snel je conditie en zwemslag verbetert. Dat stimuleert om door te gaan en het plezier in zwemmen (en de verslaving er aan..) wordt steeds groter! Dat moet dus goedkomen met dit toekomstige oppervlaktereddingsteam!!

De brandweer dus... De eerste de beste training ging het alarm af (natuurlijk!!). Hilarisch en spannend om alle brandweermensen in ‘no time’ het water uit te zien komen en al racend in zwembroek / badpak naar de brandweerauto te zien rennen. Hup, pakken aan. Binnen een paar minuten waren ze klaar om uit te rukken…sirene aan én..…vals alarm! Het was wél mooi om te zien hoe geolied ze functioneren. Een goede oefening én snel.

Na afloop wordt er altijd koffie gedronken (met een koekje…of koekjes), nu natuurlijk ook met de brandweergroep. Frea (Grave) had het er maar druk mee, maar het wordt enorm gewaardeerd.

Al met al weten steeds meer mensen en organisaties onze club te vinden. We zijn nu bijna anderhalf jaar verder als zwemclub voor volwassenen en we groeien gestaag. Ons jongste lid is 20 jaar, de oudste 63. Lekker zwemmen, baantjes trekken. Mocht je ook mee willen doen: in de zomer zwemmen we op maandag en vrijdag van 19.00 – 20.00 in de Ringberg te Scheemda, per 1 september weer in de Watertoren te Winschoten. Kosten: € 15,-- per maand. Zie voor de details www.h2oldambt.nl of kijk op onze facebookpagina H2Oldambt.

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

90tfo9mdkjb6oc8869g4lf44c4