Wim Mik wint voor 2e jaar op rij de Open Pekelder Kampioenschappen

Geplaatst: zondag 29 mei 2016 om 12:05 | Views: 10535

Auteur: Frans Nuninga - HSV de Beurs

PEKELA - Op zaterdag 28 mei werden voor de 13e keer op rij de Open Pekelder Kampioenschappen stekvissen gehouden, georganiseerd door HSV De Beurs. Wim Mik uit Nieuwe Pekela won dit kampioenschap voor het 2e jaar op rij.

De ruim 90 deelnemers uit Pekela, de rest van het land en Duitsland meldden zich in de vroege ochtend bij restaurant Pekelahof om zich in te schrijven. Om even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours aan het kanaal Veendam-Musselkanaal in Boven Pekela. Op het parcours waren de royale visstekken van ± 30meter al genummerd en uitgezet en kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen werd het startsein voor de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

Er was ons voor die dag mooi weer voorspeld, droog en een graag of 21 met een matige wind uit het oosten. Echter er zijn gedurende de morgen toch wel een aantal buien gevallen. De enkele optimist van vandaag die in de korte broek was gekomen kwam uiteindelijk bedrogen uit. Om 13.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven, en werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. De totale vangsten waren goed te noemen. Totaal over 3 vakken ruim 305 kilo vis, een gemiddelde van ruim 4 kilo per deelnemer, dat is al wel eens veel minder geweest. Mooie dikke brasems, zeelten en voorns werden ter weging aangeboden.

In de loop van de middag kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, de prijzen uitreiken. Hij maakte bekend dat Wim Mik voor het 2 e jaar op rij algemeen kampioen was geworden. Wim wist in vak A uiteindelijk bijna 15 kilo vis te vangen en liet daarmee de nummer 2 in het vak (Anne Bruins met ruim 11 kilo) achter zich. Hij ontving de fraaie wisselbokaal en een envelop met de geldprijs van € 350,00.

Nanno Kamst wist in vak B de eerste plaats te veroveren met exact 11 kilo vis. In vak C was Richard Sanders de nummer 1 met ruim 10,5 kilo vis.

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die zeker een vervolg zal krijgen op de nationale hengeldag 2017. De organisatie zal haar best doen om ook van de 14 e editie op 27 mei 2017 weer een succes te maken. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers, de hoofd sponsoren: Hengelsport ARA te Stadskanaal, Hengelsport Veendam te Veendam, de Graankorrel te Oude Pekela, restaurant Pekelahof en de vele andere sub-sponsoren en zeker niet te vergeten de sportieve inzet van alle deelnemers.

Bedankt hiervoor!
HSV De Beurs
Oude Pekela

Uitslagen Open Pekelder Kampioenschap vissen 2016

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

lb2tajlthoqjra45svc7qht681