Oranje Bevrijdings Comité Pekela evalueert en kijkt vooruit

Archieffoto

Geplaatst: zondag 22 mei 2016 om 21:55 | Views: 8365

Auteur: Gerard Brunink - OBCP

PEKELA - Het Oranje Bevrijdings Comité Pekela kijkt met tevredenheid terug op de periode van 12 april tot en met 5 mei 2016. Toen vonden er in het kader van “Pekela herdenkt, Pekela viert” drie weken lang tal van activiteiten plaats op meerdere locaties en voor alle leeftijdscategorieën. Bovendien allemaal gratis voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Plaatselijke verenigingen, organisaties en instellingen zorgden samen met het OBCP voor de invulling van de programma’s. Een formule die met de ondersteuning van de gemeente, sponsoren, donateurs en een grote groep vrijwilligers al elf jaar lang wordt gehanteerd en nog steeds een succesvol concept blijkt te zijn.

Onlangs vond in het gemeentehuis een evaluatiegesprek plaats tussen het OBCP en burgemeester Jaap Kuin. Een soortgelijk overleg met vertegenwoordigers van verenigingen etc. ligt nog in het verschiet. Burgemeester Kuin, tevens ambassadeur van de OBCP, sprak zijn waardering en bewondering uit voor de wijze waarop in Pekela de bevrijding wordt gevierd en aan de herdenkingsplechtigheden invulling wordt gegeven.

Verbeterpunten
Niettemin gaf hij het comité ook een aantal suggesties mee die tot verbeteringen kunnen leiden. “Die nemen we zeker mee in de aanloop naar onze volgende editie in 2017” zegt OBCP-voorzitter Andries Brans. “Wij zijn de gemeente zeer erkentelijk voor de medewerking die wij op verschillende manieren ondervinden. Ook de sponsoren, donateurs en vrijwilligers maken het mogelijk dat wij gemeentebreed een programma kunnen samenstellen dat aan- spreekt. Toch maken wij ons zorgen over de toekomst”. Brans doelt daarmee op de terugloop van de financiële middelen en de stijgende kosten. “We willen ons streven om aan alle programma-onderdelen kosteloos mee te kunnen doen en gratis te kunnen bijwonen ook volgend jaar continueren. Dat kan echter alleen als de huidige financiële bronnen niet droogvallen en het aantal sponsoren en donateurs ten minste gelijk blijft. Het liefst zouden wij zien dat meer bedrijven en particulieren ons met een bijdrage zouden steunen. Elke euro komt ten goede aan het programma, dat is bedoeld voor de gehele Pekelder gemeenschap”.

In dat verband is de OBCP-voorzitter ook erg ingenomen met het voorstel dat het college van b en w aan de gemeenteraad van Pekela zal doen om de OBCP jaarlijks met een vast bedrag, dat in de begroting moet worden opgenomen, te steunen. “Dat geeft zekerheid en armslag. Wij rekenen op groen licht van de gemeenteraad”. Het OBCP overweegt enkele onderdelen van het traditionele programma te wijzigen en/of aan te passen. Voorbeelden daarvan zijn de opzet van de teken/kleurwedstrijd voor de scholieren in het basisonderwijs en het schrappen van of het Oranjeconcert of het Bevrijdingsconcert. “Mogelijk dat we gaan kiezen voor één groot concert, dat dan om en om in Oude en Nieuwe Pekela zal worden gehouden”.

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

4hebcdiomvtmfi0rkd402nuel4