Info-avond voor vrijwilligers SamenLoop voor Hoop Pekela

Geplaatst: donderdag 19 mei 2016 om 11:10 | Views: 4897

Auteur: Abel van der Veen

PEKELA - Met nog maar enige weken te gaan voordat de SamenLoop voor Hoop losbarst, heeft de organisatie van het evenement in Pekela zijn vrijwilligers bijeengeroepen en ingelicht over de stand van zaken. Er is gesproken over de taakverdeling van de diverse werkzaamheden onder de vrijwilligers. Dit gebeurde in de kantine van korfbalvereniging WSS in Oude Pekela.

De avond werd geopend door voorzitter Eilko Kuilman. Hij gaf een korte inleiding over wat er te verwachten is op 18 en 19 juni, en stelde de commissie aan de vrijwilligers voor. Ook liet hij het SamenLooplied aan de vrijwilligers horen. Dit lied is in première gegaan op Radio Westerwolde, en zal te horen zijn tijdens de opening van de SamenLoop. Het lied is gemaakt en wordt uitgevoerd door gelegenheidsformatie Klaver Vier. Bestuurslid vrijwilligers Alida Schröder gaf een inleiding in het algemeen over wat er van de vrijwilligers wordt verwacht.

Na een korte pauze werden de vrijwilligers naar hun voorkeur gekoppeld aan een commissielid. De commissieleden hebben daarna de vrijwilligers meer in detail laten horen welke werkzaamheden verricht moeten worden en wanneer. De commissie Logistiek begint bijvoorbeeld al op donderdag, om het dan nog lege Boekhoven wandelpark om te toveren in een uitgebreide evenementenlocatie. Op het terrein wordt het parcours uitgelegd, tenten opgezet, en podia gebouwd. Andere commissies stappen langzamerhand in, om op zaterdag al vroeg te beginnen. Dan worden als eerste de deelnemers ontvangen. Zij maken het evenemententerrein af. Zij richten de marktkramen in en nemen tenten en (kleine) caravans mee. Ook komen de eregasten binnen. Zij, die kanker hebben (gehad), staan centraal en worden in de watten gelegd. Hun programma wordt mede georganiseerd door de Nardusbloem en het Hamelhuys, inloophuizen voor hen in de provincie Groningen. Om 15.00 uur gaat de SamenLoop officieel van start. Ook daarna zijn commissie en vrijwilligers voortdurend in touw. Precies 24 uur later zal de SamenLoop eindigen. Daarna volgt de afbouw. Ook dan zijn er vrijwilligers in touw.

De commissie SamenLoop voor Hoop Pekela zoekt overigens nog urgent naar een zeer bepaalde sponsor of vrijwilligersgroep.

Helaas heeft het team dat zich garant heeft gesteld voor de beveiliging zich terug moeten trekken. Mocht er een beveiligingsbedrijf of groep gecertificeerde beveiligers zijn, die zich voor het goede doel wil inzetten, hoort de commissie dat graag. Men kan zich melden bij de commissie via www.samenloopvoorhoop/pekela. Op de website staan verschillende methodes om zich met de SamenLoop in verbinding te stellen.

Foto's Abel van der Veen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Abel van der Veen
Fotograaf en redacteur

abel@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

aag7hn7mrj66f54t8th17upvj1